Πεντάστερο το νέο Mazda 3 στο Euro NCAP

Πεντάστερο το νέο Mazda 3 στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP

Πεντάστερο το νέο Mazda 3 στο Euro NCAP

Πεντάστερο το νέο Mazda 3 στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP

Πεντάστερο το νέο Mazda 3 στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP

Πεντάστερο το νέο Mazda 3 στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, με το εν λόγω μοντέλο να κατακτά την κορυφαία διάκριση από τον ανεξάρτητο φορέα.

 

Πεντάστερο το νέο Mazda 3 στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP

Mazda 3 Euro NCAP

 

Μετά το Mazda6, πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της Mazda που κατακτά την ανώτατη συνολική διάκριση των 5 αστέρων. Μάλιστα αυτό πραγματοποιείται στις νέες και πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του 2018, του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών για την ασφάλεια.

 

Το νέο Mazda3 σημείωσε υψηλά αποτελέσματα και στις 4 κατηγορίες δοκιμών του Euro NCAP. Αυτές είναι για ενήλικες επιβάτες, παιδιά επιβάτες, ευπαθείς χρήστες του δρόμου (ασφάλεια πεζών) και σημαντικά ανεπτυγμένα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας.

Αστεράτοι…παράγοντες

Αυτό αποδίδεται σε τρεις κυρίως παράγοντες. Στην υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονικής κατασκευής του αυτοκινήτου με την ονομασία Skyactiv, με βασικό χαρακτηριστικό το ελαφρύ αμάξωμα υψηλής ακαμψίας και ταυτόχρονα απορρόφησης συγκρούσεων. Επιπλέον, στις περαιτέρω διευρυμένες και προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense που βοηθούν τον οδηγό στην αναγνώριση ενδεχόμενου κινδύνου, ενώ προλαμβάνουν τις επιπτώσεις ζημιάς ή τραυματισμού. Τέλος, στο αυξημένο επίπεδο προστασίας των πεζών.

 

Κατακτώντας το πραγματικά εντυπωσιακό 98% στην κατηγορία προστασίας των ενηλίκων επιβατών, το νέο Mazda3 απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία στις δοκιμές μετωπικής σύγκρουσης αλλά και πλευρικής σύγκρουσης σε κολόνα.

 

Το ευφυές σύστημα υποστήριξης πέδησης της Mazda, απέσπασε εξίσου κορυφαία βαθμολογία. Αυτό έγινε σε δοκιμές χαμηλής ταχύτητας, όπου αποτράπηκε η σύγκρουση με όλα τα σενάρια.

 

Επιπλέον, το νέο Mazda3 αξιολογήθηκε και με το εξαιρετικό 87% στην κατηγορία της προστασίας παιδιών. Μάλιστα απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία στις δυναμικές δοκιμές τόσο σε εμπρόσθιες όσο και πλευρικές συγκρούσεις.

 

Στην κατηγορία της προστασίας ευπαθών χρηστών του δρόμου (ασφάλεια πεζών) η βαθμολογία ήταν επίσης κορυφαία. Η ανώτατη επίδοση σημειώθηκε στον τομέα προστασίας των ποδιών και της λεκάνης των πεζών. Επίσης, στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας το αυτοκίνητο απέσπασε κορυφαία βαθμολογία. Το γεγονός αυτό απέδειξε μάλιστα την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας i-Activsense του νέου Mazda3.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...