Πρωτοποριακό πρόγραμμα KIRI

Πρωτοποριακό πρόγραμμα KIRI

Πρωτοποριακό πρόγραμμα KIRI

Πρωτοποριακό πρόγραμμα KIRI
Πρωτοποριακό πρόγραμμα KIRI

 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα KIRI εξελίχθηκε από τη Fiat σε συνεργασία με την KIRI Technologies και το τμήμα eMobility της Stellantis.

 

 

Fiat 500 e KIRI Technologies

Fiat 500 e KIRI Technologies

 

Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη προσπάθεια επιβράβευσης των οδηγών που ακολουθούν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης. Τέσσερις μήνες μετά το ξεκίνημα του προγράμματος, οι 100 πιο αποδοτικοί οδηγοί του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού 500, κέρδισαν δωροεπιταγές, εφαρμόζοντας οδηγικές επιλογές που παράλληλα μείωσαν και το κόστος φόρτισης των αυτοκινήτων τους.

 

 

Το πρόγραμμα KIRI βασίζεται στην επιβράβευση μέσω ψηφιακών νομισμάτων KIRI, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος διαδικτυακών καταστημάτων. Η αξία ενός KIRI ισούται με την απαλοιφή 250 τόνων CO2, ποσότητας που μπορεί να απορροφήσει σε ένα χρόνο μια έκταση 10 εκταρίων με Παυλώνιες, δέντρο που αποτελεί και το σύμβολο της KIRI Technologies. Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ απλή. Το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να εγκαταστήσει τη δωρεάν εφαρμογή FIAT και να εγγραφεί στην πλατφόρμα της KIRI. Από εκεί και πέρα, όσο πιο προσεκτικά και φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή του.

 

 

Βαθμολογία eco:Score

 

 

Μέσω της βαθμολογίας eco:Score αξιολογούνται ο τρόπος επιβράδυνσης και επιτάχυνσης, καθώς και η δυνατότητα ο οδηγός να μπορεί να διατηρεί μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή πορεία εκμεταλλευόμενος τη ροή της κίνησης, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιεί την αυτονομία του ηλεκτρικού του 500. Το eco:Score αποτελεί μέρος των υπηρεσιών Uconnect, του συστήματος πολυμέσων της Fiat, το οποίο βαθμολογεί τον οδηγό σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100 και του παρέχει συμβουλές για μια πιο αποδοτική χρήση του αυτοκινήτου του.

 

 

Όσο μεγαλύτερο είναι το eco:Score, τόσο περισσότερα KIRI νομίσματα κερδίζει ο χρήστης. Στις αστικές μετακινήσεις με μια μέση βαθμολογία στην οδήγηση και κάλυψη 10.000χλμ./έτος, ο χρήστης μπορεί να κερδίσει νομίσματα KIRI αξίας έως και 150 ευρώ. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών ώστε να οδηγούν με ένα όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Για παράδειγμα η ανάλυση των δεδομένων που παρείχε το eco:Score σε χρήστες στην Ιταλία, έδειξε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή KIRI είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία αυξημένη κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τους μη εγγεγραμμένους χρήστες. Οι πλέον αποδοτικοί οδηγοί που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή είχαν ακόμα 10 μονάδες καλύτερη βαθμολογία και έτσι με σύνολο 20% καλύτερη απόδοση απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ακόμα χαμηλότερο κόστος φόρτισης.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...