Συνεργασία της CUPRA με την EKS

ETCR - CUPRA

Συνεργασία της CUPRA με την EKS

Συνεργασία της CUPRA με την EKS
Συνεργασία της CUPRA με την EKS

Η συνεργασία της CUPRA με την EKS αφορά το FIA ETCR 2022 και έχει ως σαφή στόχο την υπεράσπιση του τίτλου της στο θεσμό ETCRFIA eTouring.

 

ETCR - CUPRA

ETCR – CUPRA

 

Η EKS είναι αποδεδειγμένα μία επιτυχημένη αγωνιστική ομάδα. Ανήκει μάλιστα στον κυρίαρχο πρωταθλητή του Pure ETCR (και πρώην πρωταθλητή του DTM και FIA World RX) Mattias Ekström. Ο τελευταίος κέρδισε τον τίτλο τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών με την CUPRA πέρσι.

 

 

Έχοντας τη βάση της κοντά στην Avesta, 160χλμ. βορειοδυτικά της Στοκχόλμης στη Σουηδία, η EKS έχει πλούσια ιστορία επιτυχίας σε μία μεγάλη ποικιλία κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που περιλαμβάνει αγώνες ράλι κρος, ράλι και σιρκουί. Πρόσφατα σημείωσε το 1-2 στην κατηγορία T3 του Ράλι Dakar.

 

 

Υπό το νέο όνομα CUPRA EKS, η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να αναπτύσσει το CUPRA eRacer – το πρώτο παγκοσμίως 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού – και να στοχεύει σε νέες επιτυχίες μαζί του.

 

 

Τροφοδοτούμενο από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και μια υγρόψυκτη μπαταρία 65 kWh, το CUPRA eRacer παράγει συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 500 kW (680 HP) και μέγιστη ροπή 960 Nm. Το προηγμένο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και φτάνει τελική ταχύτητα 270 km/h.

 

 

Δημιουργώντας ιστορία, όντας ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που κερδίζει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα για 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα τουρισμού, η CUPRA έχει ένα στόχο για το 2022, να παίξει και να κερδίσει!

 

 

ETCRFIA eTouring 2022 – Ημερολόγιο

 

6-8 Μαΐου Pau Ville (Γαλλία)

20-22 Μαΐου Istanbul Park (Τουρκία)

10-12 Ιουνίου Hungaroring (Ουγγαρία)

17-19 Ιουνίου Jarama (Ισπανία)

8-10 Ιουλίου Zolder (Βέλγιο)

22-23 Ιουλίου Vallelunga (Ιταλία)

7-9 Οκτωβρίου Inje Speedium (Νότια Κορέα)

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...