Το BMW Group δημοσίευσε το SORDI

Το BMW Group δημοσίευσε το SORDI

Το BMW Group δημοσίευσε το SORDI

Το BMW Group δημοσίευσε το SORDI
Το BMW Group δημοσίευσε το SORDI

Το BMW Group δημοσίευσε το SORDI, το μεγαλύτερο dataset (σύνολο δεδομένων) ανοιχτού κώδικα για εξαιρετικά αποδοτικές εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στην παραγωγή.

 

DATASET SORDI

DATASET SORDI

 

Το σύνολο συνθετικών δεδομένων AI – γνωστό ως SORDI (Synthetic Object Recognition Dataset for Industries) – αποτελείται από περισσότερες από 800.000 φωτορεαλιστικές εικόνες. Αυτές χωρίζονται σε 80 κατηγορίες πόρων παραγωγής, από παλέτες και κλωβούς μεταφοράς μέχρι περονοφόρα ανυψωτικά (κλαρκ) και περιλαμβάνουν αντικείμενα ιδιαίτερης σημασίας σχετικά με τις βασικές τεχνολογίες των τμημάτων μηχανικής και logistics του χώρου του αυτοκινήτου.

 

 

Δημοσιεύοντας το SORDI, το BMW Group μαζί με τους εταίρους του, Microsoft, NVIDIA και idealworks, καθιστά διαθέσιμο το μεγαλύτερο dataset αναφοράς στον κόσμο για την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της παραγωγής. Τα οπτικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και οι ενσωματωμένες ψηφιακές ετικέτες επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών εργασιών επεξεργασίας εικόνων, όπως ταξινόμηση, ανίχνευση αντικειμένων ή διαχωρισμό για σχετικούς τομείς παραγωγής.

 

DATASET SORDI

DATASET SORDI

 

Για τη μη χειροκίνητη δημιουργία των συνθετικών δεδομένων εκπαίδευσης τεχνητής νοημοσύνης, το εικονικό περιβάλλον για τη ρομποτική, το ψηφιακό δίδυμο για το σύστημα παραγωγής και το περιβάλλον εκπαίδευσης AI συγχωνεύτηκαν στο NVIDIA Omniverse. Η διαδικασία που είναι γνωστή ως rendering pipeline από το BMW Tech Office στο Μόναχο επιτρέπει τη σύνθεση οποιουδήποτε αριθμού φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων ετικετών, σε επαρκή φωτορεαλιστική ποιότητα HD ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται στη δημιουργία πολύ στιβαρών μοντέλων ΑΙ. Το SORDI μπορεί να χρησιμοποιείται από επαγγελματίες IT (πληροφορικής) στην ανάπτυξη και προσαρμογή λύσεων AI για παραγωγή, και από εργαζόμενους στην παραγωγή για τη διατήρηση ώριμων συστημάτων AI για λόγους επικύρωσης προκειμένου να διασφαλιστεί η ετοιμότητα για την έναρξη παραγωγής.

 

BMW Group - SORDI

BMW Group – SORDI

 

Καθώς διατίθεται δωρεάν για προγραμματιστές λογισμικού, η δημοσίευση του καινοτόμου dataset αντιπροσωπεύει το επόμενο στοχευμένο βήμα στη συστηματική επέκταση των δραστηριοτήτων του BMW Group για τον εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης (https://github.com/bmw-innovationlab). Οι δημοσιεύσεις της τεχνητής νοημοσύνης χωρίς κώδικα και του SORDI αλληλοσυμπληρώνονται: από τη μία πλευρά, το BMW Labelling Tool Lite και τα δημοσιευμένα εργαλεία εκπαίδευσης AI επιτρέπουν ρητά στους χρήστες να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη διαισθητικά, ακόμα και χωρίς βαθιά τεχνογνωσία στην πληροφορική. Από την άλλη, τα συνθετικά δεδομένα του SORDI επιταχύνουν σημαντικά και απλουστεύουν την εκπαίδευση μοντέλων AI για εφαρμογές παραγωγής.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...