Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC

Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC

Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC

Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC
Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC

 

Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC, της Quantum Technology & Application Consortium που ασχολείται με την κβαντική υπολογιστική.

 

Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC

Το BMW Group είναι ιδρυτικό μέλος της QUTAC

 

Ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG δήλωσε: «Η κβαντική υπολογιστική είναι μία από τις πιο υποσχόμενες μελλοντικές τεχνολογίες και μπορεί να φέρει την επανάσταση σε πεδία εφαρμογών, από την έρευνα υλικών μέχρι την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται ένα ισχυρό οικοσύστημα κβαντικής υπολογιστικής για να βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και να παραμένουν παγκοσμίως ανταγωνιστικές. Με την QUTAC, βάζουμε τα θεμέλια για ένα επιτυχημένο οικοσύστημα που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις τεράστιες δυνατότητες της κβαντικής υπολογιστικής».

 

 

Ειδικότερα, η QUTAC θα βοηθήσει να φέρουμε στην αγορά εφαρμογές για χρήση στην τεχνολογική, χημική & φαρμακευτική, ασφαλιστική και αυτοκινητιστική βιομηχανία. Αυτό θα δημιουργήσει τη βάση για μία επιτυχημένη βιομηχανοποίηση της κβαντικής υπολογιστικής στη Γερμανία και την Ευρώπη. Στη φάση της ίδρυσής της, η κοινοπραξία περιλαμβάνει τις BASF, BMW Group, Boehringer Ingelheim, Bosch, Infineon, Merck, Munich Re, SAP, Siemens, και Volkswagen.

 

 

Από κοινού προώθηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας με την κβαντική τεχνολογία

 

 

Η QUTAC λειτουργεί ως πλατφόρμα δράσεων. Η κοινοπραξία προωθεί εφαρμογές για την εμπορική χρήση αυτής της τεχνολογίας που είναι απαραίτητες στις εταιρείες μέλη. Μέσω αυτής, δημιουργούν βιομηχανική ζήτηση: Η κοινότητα των μελών περιλαμβάνει ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της Γερμανικής οικονομίας – επομένως, οι εφαρμογές που αναγνωρίζονται, αναπτύσσονται και δοκιμάζονται εντός της κοινοπραξίας καθορίζουν τις νέες τάσεις σε ολόκληρους βιομηχανικούς τομείς. Μέσω του προσανατολισμού της, η QUTAC κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των σημερινών οργανισμών κβαντικής τεχνολογίας.

 

 

Ο τρέχων κύκλος των δέκα μελών επιτρέπει μία ρεαλιστική ανταλλαγή γνώσεων και ταχεία λήψη αποφάσεων για την ανάπτυξη πρακτικών λύσεων βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

 

 

Τα αποτελέσματα θα ωφελήσουν όλους τους συμμετέχοντες στο οικοσύστημα. Στο έγγραφο θέσης της, η QUTAC καταθέτει συγκεκριμένα βήματα: Πρώτα είναι απαραίτητο, η κβαντική υπολογιστική να αναγνωριστεί στη Γερμανική οικονομία προκειμένου να δημιουργηθεί η βάση για ένα portfolio εφαρμογών σε όλη τη βιομηχανία. Αυτή τη στιγμή, αναγνωρίζονται πιθανές εφαρμογές και αξιολογούνται οι δυνατότητές τους για βιομηχανική υλοποίηση. Αυτές οι εφαρμογές αναφοράς θα υλοποιηθούν από κοινού και θα εξελιχθούν πέραν των ορίων της κοινοπραξίας. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην κεντρική πλατφόρμα στο www.qutac.de.

 

 

Σχετικά με την QUTAC

 

 

Στην Quantum Technology & Application Consortium (QUTAC), μερικοί από τους μεγαλύτερους Γερμανικούς ομίλους από το χώρο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την κβαντική υπολογιστική σε επίπεδο βιομηχανικής εφαρμογής ευρείας κλίμακας. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της QUTAC είναι οι BASF, BMW Group, Boehringer Ingelheim, Bosch, Infineon, Merck, Munich Re, SAP, Siemens, και Volkswagen. Στο πλαίσιο διαφόρων projects εξέλιξης, τα μέλη προωθούν αποφασιστικά τις πρώτες πρακτικές εφαρμογές στον τομέα της κβαντικής υπολογιστικής στις αντίστοιχες βιομηχανίες τους αλλά και σε διεπιστημονικό πεδίο. Στόχος της κοινοπραξίας είναι η αναγνώριση, ανάπτυξη, δοκιμή και ο διαμοιρασμός εφαρμογών, καθώς και η αναγνώριση αναγκών χρηματοδότησης.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...