Το BMW Group παρουσίασε το νέο Κέντρο Τεχνολογίας

Το BMW Group παρουσίασε το νέο Κέντρο Τεχνολογίας

Το BMW Group παρουσίασε το νέο Κέντρο Τεχνολογίας

Το BMW Group παρουσίασε το νέο Κέντρο Τεχνολογίας

Το BMW Group παρουσίασε το νέο Κέντρο Τεχνολογίας

Το BMW Group παρουσίασε το νέο Κέντρο Τεχνολογίας το οποίο χαρτογραφεί ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών.

 

BMW Group fuel cells

BMW Group fuel cells

Αυτό γίνεται από την έρευνα και εξέλιξη μέχρι τη χημική σύσταση και σχεδίαση μιας κυψέλης, αλλά και τις προοπτικές για μαζική παραγωγή. Μάλιστα ο Όμιλος επενδύει συνολικά 200 εκατ. ευρώ στο Κέντρο Τεχνολογίας και απασχολεί εκεί 200 άτομα.

 

Το BMW Group εξελίσσει μελλοντικές γενιές κυψελών μπαταριών στο νέο Κέντρο Τεχνολογίας, εστιάζοντας σε θέματα που έχουν αντίκτυπο στον πελάτη, όπως βελτίωση της ενεργειακής πυκνότητας, μέγιστη διαθέσιμη ισχύς, διάρκεια ζωής, ασφάλεια, χαρακτηριστικά φόρτισης και επιδόσεις σε διαφορετικές θερμοκρασίες και μείωση κόστους παραγωγής.

 

Η επιλογή των κατάλληλων υλικών από την αρχή είναι κρίσιμη για τη συμμόρφωση με τέτοια υψηλά πρότυπα. Για το σκοπό αυτό, οι ειδικοί του Κέντρου Τεχνολογίας επενδύουν συνεχώς σε καινοτόμα υλικά. Μάλιστα, τα συγκρίνουν συστηματικά μεταξύ τους. Έτσι δημιουργούνται νέα σετ υλικών για το κάθε στοιχείο της κυψέλης της μπαταρίας: Άνοδο, κάθοδο, ηλεκτρολύτη και διαχωριστή.

 

Προηγμένα εργαστήρια και αναλυτικός εξοπλισμός

 

Το εργαστήριο του νέου Competence Centre χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες και τις απαιτούμενες μεθόδους για να μπορεί η εταιρία να διευρύνει τις γνώσεις της, να παρακολουθεί τις τάσεις για τις κυψέλες μπαταριών του μέλλοντος και να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις.

 

Εάν μία κυψέλη περάσει τα αρχικά τεστ αντοχής και συμπεριφοράς, υποβάλλεται σε περαιτέρω δοκιμές σε μεγαλύτερη κλίμακα. Μία ολόκληρη αίθουσα δοκιμών προορίζεται για το σκοπό αυτό. Οι ειδικοί μπορούν επίσης να κάνουν χρήση ενός εσωτερικού εργαστηρίου ασφαλείας. Σε αυτό διερευνάται η αντοχή των κυψελών υπό ακραίες συνθήκες.

 

Βιώσιμη και αξιόπιστη εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το 2025 και πέραν αυτού

 

Η βιωσιμότητα και η αξιοπιστία της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι παράγοντες ζωτικής σημασίας για την τρέχουσα επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Για τους ειδικούς προμηθευτές του BMW Group, η δεοντολογία παραγωγής και επεξεργασίας πρώτων υλών ξεκινά στην αρχή της αξιακής αλυσίδας. Για το λόγο αυτό εξετάζουν σχολαστικά τις εφοδιαστικές αλυσίδες κυψελών μπαταριών. Μάλιστα, μελετώνται ακόμα και τα ορυχεία από τα οποία γίνεται η εξόρυξη των υλικών.

 

Τεχνολογία παραγωγής του μέλλοντος

 

To BMW Group λαμβάνει επίσης μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές γενιές κυψελών μπαταριών θα μπορούν να κατασκευάζονται σε μεγάλη κλίμακα. Η παραγωγή πρωτοτύπων κυψελών επιτρέπει την πλήρη ανάλυση και κατανόηση των διαδικασιών της αξιακής αλυσίδας. Προσθέτοντας στην εξίσωση την τεχνογνωσία παραγωγής από τους κόλπους BMW Group, αυτό σημαίνει ότι η εταιρία μπορεί να επιλέξει μία ειδική χημική σύσταση, μηχανισμό και σχεδίαση για τις κυψέλες μπαταριών.

 

BMW Group fuel cells

BMW Group fuel cells

Σχεδίαση με γνώμονα την ανακύκλωση

 

Όσες μπαταρίες δεν είναι πλέον κατάλληλες για οχήματα μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται σε στατικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, συμβάλλοντας στην ενσωμάτωση ανανεώσιμης ενέργειας στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο, στην αύξηση της σταθερότητας του δικτύου και στο χαμηλότερο κόστος ενέργειας για τους καταναλωτές.

 

Για αρκετά χρόνια τώρα, το BMW Group ακολουθεί μία μελετημένη πολιτική ανακύκλωσης για τις κυψέλες μπαταριών που δεν χρησιμοποιούνται πλέον ούτε ως στατικές μονάδες αποθήκευσης. Βιώσιμες τεχνικές ανακύκλωσης έχουν αναπτυχθεί με εταίρους σε όλη τη διάρκεια εξέλιξης του BMW i3. Αυτές και άλλες μέθοδοι ανακύκλωσης αναβαθμίζονται τώρα για βιομηχανικές εφαρμογές. Και πάλι η εταιρία έχει συνάψει συνεργασίες με στόχο να πετύχει ποσοστό ανακύκλωσης πάνω από 90%.

 

Σε μία προσπάθεια περαιτέρω αύξησης των ποσοστών ανακύκλωσης, η εταιρία δοκιμάζει συνεχώς φιλοσοφίες ανακύκλωσης για νέα εξαρτήματα οχημάτων στο κέντρο ανακύκλωσης και αποσυναρμολόγησης.

 

Διεθνές δίκτυο παραγωγής για υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης

 

Το BMW Group έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ευέλικτο δίκτυο παραγωγής που μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στη μεταβαλλόμενη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα προέρχονται από τα τρία εργοστάσια μπαταριών της εταιρίας σε Ντίνγκολφινγκ (Γερμανία), Σπάρτανμπουργκ (ΗΠΑ) και Σενιάνγκ (Κίνα). Το BMW Group έχει εγκαταστήσει επίσης ένα κέντρο παραγωγής μπαταριών στην Ταϊλάνδη, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Draxlmaier Group.

 

Φιλόδοξοι στόχοι πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων

 

Το BMW Group είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους προμηθευτές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με συνολικά δώδεκα μοντέλα στη γκάμα του αυτή τη στιγμή. Το 2021, αυτά θα αποτελούν το ένα τέταρτο επί όλων των πωλήσεων του BMW Group στην Ευρώπη. Το ποσοστό θα φτάσει στο ένα τρίτο μέχρι το 2025 ενώ το 2030 υπολογίζεται ότι οι μισές από το σύνολο των ευρωπαϊκών πωλήσεων του BMW Group θα είναι ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 

Πηγή: BMW Group


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...