Το BMW Group στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας

BMW iX3

Το BMW Group στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας

Το BMW Group στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας
Το BMW Group στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας

Το BMW Group στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας, με τον Όμιλο να ολοκληρώνει δυναμικά μία χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία.

 

 

BMW iX3

BMW iX3

 

Το BMW Group για μία φορά ακόμα υπερασπίστηκε τη θέση του ως κορυφαίος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2020, με συνολικές πωλήσεις 2.324.809 οχημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce (-8,4%) σε όλο τον κόσμο. Το 4ο τρίμηνο, πωλήθηκαν 686.069 οχήματα σε επίπεδο Group, αύξηση τρία τοις εκατό (+3,2%) από πέρσι. Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών οχημάτων σημείωσαν άνοδο σχεδόν 40% (38,9%) συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αντανακλώντας το έντονο ενδιαφέρον των πελατών για τα συστήματα κίνησης του είδους.

 



Συνεπής και ταχεία προσαρμογή των καναλιών πωλήσεων

 



Λόγω της πανδημίας COVID-19 και της επιθυμίας των πελατών για μία όσο το δυνατόν πιο ανέπαφη διαδικασία πωλήσεων, το BMW Group προώθησε συστηματικά την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών: Εκπρόσωποι πωλήσεων σε περισσότερες από 60 αγορές μπορούν τώρα να συμβουλεύουν τους πελάτες και να πωλούν οχήματα ανεξάρτητα από την τοποθεσία που βρίσκονται. Μπορούν να διαμορφώνουν οχήματα χρησιμοποιώντας μία διαμοιρασμένη οθόνη, για παράδειγμα, ή να προσφέρουν στους πελάτες μία live επίδειξη των μοντέλων που έχουν σε απόθεμα.

 



Σε δεύτερο βήμα, η εταιρεία εφάρμοσε εκτενώς τη διαδικασία πωλήσεων online για τους εταίρους του τομέα λιανικής σε κύριες αγορές μέσω ιστότοπων υψηλής κυκλοφορίας, κάτι το οποίο θα επεκτείνει σε περισσότερες αγορές το 2021.

 



Ισχυρά αποτελέσματα από τα μοντέλα της ανώτερης πολυτελούς κατηγορίας. Η μάρκα BMW έκλεισε τη χρονιά με συνολικές πωλήσεις 2.028.659 (-7,2%) οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Σημαντική συμβολή είχαν τα ισχυρά αποτελέσματα των μοντέλων της ανώτερης πολυτελούς κατηγορίας, τα οποία σημείωσαν αύξηση 12,4% μέσα σε ένα χρόνο, φτάνοντας στο σύνολο των 115.420 μονάδων χάρη στην BMW Σειρά 7, Σειρά 8 και στην BMW X7. Οι πωλήσεις αυτών των πολύ επικερδών μοντέλων έχουν αυξηθεί πάνω από 70% συνολικά από το 2018.

 



Αύξηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων

 





Ως πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group πούλησε συνολικά 192.646 ηλεκτροκίνητα οχήματα BMW και MINI σε όλο τον κόσμο το 2020 – αύξηση κατά +31,8% έναντι του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ένας ακόμα σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για την εταιρεία σε απόλυτες τιμές. Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 13%, με το αντίστοιχο ποσοστό των plug-in υβριδικών μοντέλων να υπερβαίνει το 40%. Στην Ευρώπη, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ήδη συγκέντρωσαν μερίδιο 15% επί των συνολικών πωλήσεων.

 



Το BMW Group έχει αυξήσει τώρα των αριθμό ηλεκτροκίνητων μοντέλων της γκάμας του (αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) σε 13, που διατίθενται σε 74 αγορές σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2023, το BMW Group σχεδιάζει να διπλασιάσει σχεδόν τη γκάμα του στα 25 ηλεκτροκίνητα οχήματα, από τα οποία πάνω από τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

 





Πωλήσεις Rolls-Royce Motor Cars

 



Το 2020, η Rolls-Royce Motor Cars πούλησε συνολικά 3.756 αυτοκίνητα (-26,4%). Αυτό επιτεύχθηκε παρά την απουσία της Ghost (του best-seller της μάρκας) από την αγορά, εν όψει του λανσαρίσματος ενός νέου μοντέλου που έφτασε στο τέλος της χρονιάς. Η ζήτηση από πλευράς πελατών παρέμεινε ισχυρή για όλα τα μοντέλα, με τις ειδικές παραγγελίες να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ. Το highlight της χρονιάς ήταν το λανσάρισμα της νέας Ghost, η οποία εκθειάστηκε από τους πελάτες, τα μέσα ενημέρωσης και το ευρύ κοινό. Το έντονο ενδιαφέρον για το νέο μοντέλο απεικονίζεται στο βιβλίο παραγγελιών που έχει ‘γεμίσει’ μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η Rolls-Royce Motor Cars συνεχίζει τις προσπάθειές της για μία μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη.

 



Πωλήσεις BMW Motorrad

 



Παρά τις προκλήσεις που απορρέουν από την πανδημία, η BMW Motorrad κατάφερε να παραδώσει 169.272 μοτοσυκλέτες και scooters στους πελάτες της το 2020 σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πωλήσεων στην ιστορία της. Αυτό το επίτευγμα ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξης της BMW Motorrad. Εγγύηση για την επιτυχία ήταν το λανσάρισμα δεκατριών νέων μοντέλων όπως και η ισχυρή προϊοντική γκάμα της.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...