Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021

Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021

Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021

Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021
Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021

 

Το BMW Group στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021, με τη φετινή έκθεση να πραγματοποιείται στο Μόναχο για πρώτη φορά.

 

IAA MOBILITY 2021

IAA MOBILITY 2021

 

Μετά από 70 χρόνια διεξαγωγής του στη Φρανκφούρτη, το Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA πραγματοποιείται τώρα για πρώτη φορά στην έδρα του BMW Group στο Μόναχο. Επί έξι ημέρες, από 7 – 12 Σεπτεμβρίου 2021, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους και θα συζητήσουν για την κινητικότητα του μέλλοντος με επαγγελματίες του εμπορίου και μέλη του κοινού. Τα κύρια θέματα της IAA MOBILITY 2021 θα είναι κυκλική οικονομία, βιωσιμότητα και αστική κινητικότητα.

 

 

Η έκθεση IAA σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με επισκέπτες σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας – τόσο στους παραδοσιακούς εκθεσιακούς χώρους όσο και στο Open Space που περιλαμβάνει τις πιο ελκυστικές πλατείες του Μονάχου. Οι επισκέπτες που θα αδυνατούν να βρίσκονται εκεί αυτοπροσώπως μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του IAA live ή μαγνητοσκοπημένες.

 

 

Το BMW Group θα είναι ο μεγαλύτερος εκθέτης της IAA και θα υποδέχεται τους επισκέπτες στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, στο εμβληματικό κτίριο «τεσσάρων κυλίνδρων» – το «αρχηγείο» της BMW – στο BMW Welt και στο BMW Museum, καθώς και στα BMW Hubs που ερευνούν θέματα βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας στην πλατεία Max-Josef-Platz μπροστά από την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας.

 

BMW iX xdrive40

BMW iX xdrive40

 

Open Space: ένα φόρουμ για ενημέρωση και συζήτηση

 

 

Με την πρωτοποριακή ιδέα του Open Space, η IAA επεκτείνεται πέραν των εκθεσιακών χώρων για πρώτη φορά και ανοίγεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε ένα δίκτυο μοντέρνων, σύγχρονων Labs στο Μόναχο, οι εκθέτες θα συζητούν για την κινητικότητα του μέλλοντος με μέλη από το κοινό. Το BMW Group προτίθεται να ξεκινήσει ανοιχτή συζήτηση με επαγγελματίες του εμπορίου και με το κοινό σε δύο τοποθεσίες της πόλης.

 

 

BMW Sustainability Lab

 

 

Το BMW Group έχει θέσει ένα διπλό στόχο, να μειώσει τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή κατά 80% μέχρι το 2030 και να φέρει συνολικά περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους την επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, ο στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του τουλάχιστον κατά ένα τρίτο. Το BMW Group έχει επίσης δεσμευτεί να θέσει σε εφαρμογή την πιο βιώσιμη αξιακή αλυσίδα στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

Οι τρόποι επίτευξης αυτών των στόχων απασχολούν το BMW Sustainability Lab. Πρόκειται για ένα εργαστήρι βιωσιμότητας το οποίο δεν αρκείται στην εξέλιξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Ακολουθώντας μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας, το BMW Group επικεντρώνεται ταυτόχρονα στην κοινωνική βιωσιμότητα, την προμήθεια υλικών, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την κοινωνική ευθύνη είτε πρόκειται για την κοινωνία σαν σύνολο είτε για τους εργαζόμενους του Ομίλου.

 

BMW i4 edrive40

BMW i4 edrive40

 

Summit

 

 

Ο εκθεσιακός χώρος που προορίζεται για την αποκάλυψη νέων οχημάτων και καινοτομιών από τους κατασκευαστές στο Μόναχο ονομάζεται Summit. Το BMW Group εκπροσωπείται εδώ από αρκετά διαφορετικά Hubs.

 

 

BMW Hub

 

 

Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τα δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα της BMW – τα i4 και iX – από κοντά για πρώτη φορά. Το i4 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό gran coupé. Εφοδιασμένο με την τεχνολογία BMW eDrive, το τετράθυρο μοντέλο έχει αυτονομία έως 590 km (BMW i4 eDrive40: κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 20-16 kWh/100 km (WLTP), εκπομπές CO2: 0 g/km. Οι τιμές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα). Η νέα BMW iX είναι το προϊόν ενός οράματος. Είναι ειδικά κατασκευασμένη για ηλεκτροκίνηση και μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως 630 km με ένα αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης (BMW iX xDrive50: κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 23,0-19,8 kWh/100 km (WLTP), εκπομπές CO2: 0 g/km. Οι τιμές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα).

 

 

Όπως η i4, η iX αναμένεται στην αγορά φέτος το Νοέμβριο. Η IAA προσφέρει στους επισκέπτες μία πρώτη ευκαιρία να γνωρίσουν τα δύο ηλεκτρικά οχήματα από κοντά.

 

 

Το BMW Hub ασχολείται επίσης με την περαιτέρω εξέλιξη των οχημάτων με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Το BMW Group δοκιμάζει τη δεύτερη γενιά αυτού του συστήματος κίνησης με το BMW i Hydrogen NEXT. Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα – το οποίο αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε καθημερινές συνθήκες – χρησιμοποιεί υδρογόνο ως πηγή ενέργειας που μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια σε μία κυψέλη καυσίμου. Στην IAA, το όχημα (που βασίζεται στην BMW X5) θα εκτίθεται στο BMW Hub και στο BMW Welt, και θα χρησιμοποιείται ως όχημα μεταφοράς επισκεπτών στο Blue Lane που συνδέει τους εκθεσιακούς χώρους.

 

BMW Motorrad

BMW Motorrad

 

BMW Motorrad: θεμελιώδες στοιχείο της αστικής κινητικότητας

 

 

Εκτός από τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα BMW, όσοι επισκεφθούν το περίπτερο της εταιρείας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν τις τελευταίες προτάσεις της BMW Motorrad. Οι μοτοσικλέτες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική του BMW Group για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων κινητικότητας στο μέλλον.

 

 

Η BMW Motorrad θα έχει συνολικά τρία πρωτοποριακά εκθέματα στη φετινή έκθεση. Ανάμεσά τους, το ηλεκτρικό scooter BMW CE 04 με μία πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση. Το CE 04 γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 7 Ιουλίου 2021, και η IAA θα προσφέρει τώρα την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να το δει και να το γνωρίσει από κοντά.

 

 

Εκτός από το μηδενικών ρύπων BMW CE 04 scooter, η BMW Motorrad αποκαλύπτει επίσης δύο ακόμα συναρπαστικά πρωτότυπα στην IAA. Αυτά τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά πρωτότυπα που προορίζονται για την κινητικότητα του μέλλοντος έχουν αναπτυχθεί ειδικά για χρήση σε αστικά περιβάλλοντα και για να ικανοποιούν τις προτιμήσεις και απαιτήσεις των ανθρώπων που ζουν εκεί.

 

Mini Vision Urbanaut

Mini Vision Urbanaut

 

MINI HUB

 

Το πιο ενδιαφέρον έκθεμα του MINI HUB στην IAA είναι το MINI Urbanaut, ένα καινοτόμο όραμα διαχείρισης χώρου για τη μελλοντική κινητικότητα. Έχοντας κάνει την πρεμιέρα του στην εκδήλωση #NEXTGen 2020, το Urbanaut θα εμφανιστεί στο MINI HUB στο Open Space ως φυσικό μοντέλο προς μεγάλη χαρά των επισκεπτών. Τα στοιχεία ταυτότητας MINI μεταφέρονται στο μέλλον με αναθεωρημένη μορφή. Το MINI Vision Urbanaut είναι η επιτομή της φιλοσοφίας «Έξυπνη Χρήση Χώρου» και απαντά στις ανάγκες των πόλεων και των στυλ ζωής του μέλλοντος.

 

 

Το ηλεκτρικό MINI Vision Urbanaut προσφέρει στο χρήστη την εμπειρία «MINI moments»: Με το «Chill» moment το αυτοκίνητο γίνεται ένα καταφύγιο, μία όαση στην πόλη, με το «Wanderlust» μεταμορφώνεται σε σύντροφο στο ταξίδι, ενώ η επιλογή «Vibe» δημιουργεί ένα χώρο συνάντησης για τους φίλους και την οικογένεια.

 

 

Για το σκοπό αυτό, το εσωτερικό έχει αναμορφωθεί πλήρως, σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον με τη χρήση βιώσιμων υλικών όπως ο φελλός, για το πάτωμα και το τιμόνι, και ανακυκλωμένα υφάσματα για τα καθίσματα. Η μείωση του αριθμού των εξαρτημάτων και η έλλειψη δέρματος και χρωμίου υπογραμμίζουν την έμφαση του οχήματος Vision στη βιωσιμότητα.

 

 

BMW Startup Garage Hub

 

 

Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο BMW Startup Garage στο BMW Startup Garage Hub. Μία έκθεση παρουσιάζει ειδικά επιλεγμένες καινοτόμες startups που αποτελούν τμήμα του σχεδίου BMW Startup Garage και ήδη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της βιωσιμότητας.

 

 

Μία ζωντανή παρουσίαση – από τα highlights του προγράμματος – θα λάβει χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την παρουσίαση διάρκειας μιας ώρας καινοτόμες νεοφυείς εταιρείες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν την ξεχωριστές τεχνολογίες τους στον τομέα της βιωσιμότητας.

 

 

Οι startups επιλέχθηκαν και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του Open Call 360° Sustainability Challenge. Οι φιναλίστ έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα πελατών επενδυτικών κεφαλαίων του BMW Startup Garage, κάτι που τους ανοίγει το δρόμο για μία μακροπρόθεσμη σχέση προμηθευτή.

 

 

Το BMW Group λανσάρισε το BMW Startup Garage ως μία μονάδα πελατών επενδυτικών κεφαλαίων το 2015. Από τότε, πάνω από 100 νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες έχουν περάσει από το πρόγραμμα, με όγκους επενδύσεων που υπερβαίνουν τα 2,8 δις δολάρια.

 

 

Στόχος του BMW Startup Garage είναι να προσφέρει από νωρίς πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες εστιάζοντας στην κινητικότητα του μέλλοντος. Νέες  εταιρείες σε όλο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα στο site του BMW Startup Garage www.bmwstartupgarage.com.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...