Το BMW Group φέρνει τα e-drives στην Αυστρία

Το BMW Group φέρνει τα e-drives στην Αυστρία

Το BMW Group φέρνει τα e-drives στην Αυστρία

Το BMW Group φέρνει τα e-drives στην Αυστρία
Το BMW Group φέρνει τα e-drives στην Αυστρία

Το BMW Group φέρνει τα e-drives στην Αυστρία, με την επέκταση παραγωγής και εξέλιξης των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης να γίνεται στο εργοστάσιο κινητήρων στο Steyr.

 

e-drives Steyr

e-drives Steyr

 

Από το 2025 και μετά, η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης (e-drives) θα δημιουργείται στο Steyr – με την παραγωγή και την εξέλιξη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου – καθώς η μονάδα του BMW Group στην αυστριακή πόλη μεταβαίνει σε ένα ηλεκτρικό μέλλον. Το BMW Group θα επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε αυτό τον τομέα από τώρα μέχρι το 2030. Η σημαντική αύξηση στην παραγωγική ικανότητα, που ανακοινώθηκε από την εταιρεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου, θα εξασφαλίσει ότι το εργοστάσιο του Steyr στην Άνω Αυστρία θα παραμείνει η κορυφαία εγκατάσταση παραγωγής συστημάτων μετάδοσης κίνησης του BMW Group.

 

 

Συνδυασμένη τεχνογνωσία στα συστήματα μετάδοσης κίνησης

 

 

«Αυτό το εργοστάσιο έχει εξελίξει και κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες BMW και MINI για περισσότερα από 40 χρόνια. Ένα στα δύο οχήματα του BMW Group σε όλο τον κόσμο σήμερα έχει ήδη μία «καρδιά» κατασκευασμένη στο Steyr. Από το 2025, εδώ θα εξελίσσουμε και θα παράγουμε επίσης την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης», εξηγεί ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος για την παραγωγή. «Η πολυετής εμπειρία και η πλούσια τεχνογνωσία στα συστήματα μετάδοσης κίνησης καθιστούν το εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr την ιδανική εγκατάσταση για τη βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος», πρόσθεσε κατά την παρουσίαση του project.

 

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για το λανσάρισμα του project, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Karl Nehammer, πρόσθεσε: «Η κατασκευαστική βιομηχανία συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της Αυστρίας ως επιχειρηματικού κόμβου, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προωθώντας την καινοτομία. Αποτελεί καταλύτη για μία αποτελεσματική και βιώσιμη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Από όλες αυτές τις απόψεις, το BMW Group στην Αυστρία είναι ήδη σήμερα μία εταιρεία πρότυπο. Λειτουργεί σαν μια ισχυρή κινητήρια δύναμη για ένα βιώσιμο μέλλον για τη χώρα μας, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι η προστασία του κλίματος και η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αντικρουόμενες και μπορούν να συμβαδίζουν».

 

 

Παραγωγή e-drives στο Steyr

 

 

Ο Alexander Susanek, Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου του BMW Group στο Steyr, έδωσε μία εικόνα για το τί σημαίνει η παραγωγή e-drives για την περιοχή: «Αναμφίβολα, αυτό το βήμα είναι το σημαντικότερο ορόσημο από την έναρξη εργασιών του εργοστασίου το 1979. Θα κατασκευάζουμε πάνω από 600.000 ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης το χρόνο – διατηρώντας παράλληλα υψηλή παραγωγική ικανότητα για κινητήρες diesel και βενζίνης. Μέχρι το 2030, περίπου οι μισοί από τους 4.400 εργαζομένους μας θα απασχολούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Μακροπρόθεσμα, αυτό είναι επίσης ένα τεράστιο βήμα προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας εδώ στο εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr».

 

 

Στο μέλλον, το Steyr θα κατασκευάζει όλα τα βασικά εξαρτήματα για το καινοτόμο, συνδυασμένο και ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης: τον ρότορα, το κιβώτιο, τον μετατροπέα και το κέλυφος. Τα εξαρτήματα αυτά θα εγκαθίστανται στη συνέχεια σε δύο νέες γραμμές συναρμολόγησης.

 

 

Σημαντική επέκταση του τομέα παραγωγής

 

 

Για την εκτέλεση αυτών των εργασιών, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις παραγωγής θα ανακαινιστούν και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι: μία διώροφη αίθουσα παραγωγής θα φιλοξενεί δύο γραμμές συναρμολόγησης ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της συναρμολόγησης του κιβωτίου. Το νέο κτίριο θα χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή ηλεκτρονικών ισχύος σε ελεγχόμενο περιβάλλον που θα φιλτράρεται πλήρως από σκόνη, ρύπους και μικροσωματίδια. Ένα δεύτερο νέο κτίριο θα επεκτείνει τους χώρους logistics. Ως αποτέλεσμα, η συνολική επιφάνεια για την παραγωγή θα επεκταθεί κατά περίπου 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Η επένδυση στην παραγωγή θα ανέλθει σε περίπου 710 εκατομμύρια ευρώ περίπου μέχρι το 2030.

 

Detail

Detail

 

Σημείο καμπής για την εγκατάσταση εξέλιξης του Steyr

 

 

Ως τοποθεσία εξέλιξης, το Steyr έφερε την επανάσταση στους κινητήρες diesel και συνεχίζει να τον βελτιστοποιεί από τότε. Τώρα, αυτό το success story θα επαναληφθεί για τα e-drives: Στο Steyr, εξελίσσεται ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλής απόδοσης που θα δημιουργήσει μία νέα κατηγορία στο συγκεκριμένο τομέα. «Ενισχύουμε την εγκατάσταση του Steyr για να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την τεχνογνωσία μας στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Για πρώτη φορά, ένα εντελώς νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης θα εξελιχθεί εδώ στην Αυστρία», υπογράμμισε ο Frank Weber, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Yπεύθυνος Εξέλιξης.

 

 

Η εγκατάσταση εξέλιξης θα επενδύσει περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ σε αυτά τα νέα e- drives υψηλής απόδοσης, από τώρα μέχρι το 2030. Το ένα τρίτο των 700 εργαζομένων στον τομέα της εξέλιξης στο Steyr ήδη εργάζονται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περίπου στο 90%.

 

 

Βιώσιμα συστήματα μετάδοσης κίνησης από την Αυστρία

 

 

Ο μετασχηματισμός του εργοστασίου του Steyr πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές του BMW iFACTORY – Lean. Green. Digital. Και ενώ το «lean» (λιτός) και το «digital» (ψηφιακός) αντιπροσωπεύουν τη χρήση μεθόδων παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας για υψηλή απόδοση, ευελιξία και ποιότητα, η πτυχή «green» (πράσινο) στόχο έχει να εξασφαλίσει μία υπεύθυνη προσέγγιση για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, το εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr θα καλύψει το 100% των ενεργειακών του απαιτήσεων από ανανεώσιμες πηγές το αργότερο έως το 2025 – χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια και θερμότητα από τη βιομάζα της περιοχής.

 

 

Αυτό εξασφαλίζει ότι η βιωσιμότητα ξεκινά πολύ πριν από τη φάση χρήσης από τον πελάτη. Ο διευθυντής του εργοστασίου Alexander Susanek είναι ενθουσιασμένος: «Με e-drives από μία καθαρή, ανθρακικά ουδέτερη παραγωγή, δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ανθρακικά ουδέτερη κινητικότητα από το 2025».


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...