Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα

Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα

Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα

Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα
Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα

Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα, με το εντυπωσιακό μοντέλο να ταξιδεύει στον Ισπανικό δημοφιλή προορισμό διακοπών.

 

Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα

Το MINI John Cooper Works Clubman στη Μαγιόρκα

 

Σχεδόν 14 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το 2019 τη Μαγιόρκα, το πασίγνωστο Ισπανικό νησί της Μεσογείου. Λόγω των πρόσφατων ταξιδιωτικών περιορισμών, η προσέλευση επισκεπτών μειώθηκε σημαντικά το προηγούμενο διάστημα, αλλά τώρα οι επισκέπτες επιστρέφουν. Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό. Κάποιοι αναζητούν ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης σε παραλιακά μέρη ή σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ για μερικούς οι ζωντανοί ρυθμοί της Playa de Palma αποτελούν το μεγαλύτερο πόλο έλξης. Υπάρχουν ακόμα και αυτοί που ορκίζονται στο όνομα «της άλλης Μαγιόρκα».

 

 

Μοναχικά κολπάκια, παρθένα τοπία και μικρά, άθικτα χωριά, μακριά από τα τουριστικά προπύργια υπάρχουν σε όλες σχεδόν της περιοχές της Μαγιόρκα, όπως αποκαλύπτει ένα road trip στο νησί με MINI John Cooper Works Clubman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,9 – 7,4 l/100 km (WLTP), 7,0 – 6,6 l/100 km (NEDC), συνδυασμένες εκπομπές CO2: 180 – 168 g/km (WLTP), 161 – 151 g/km (NEDC). Με αποθηκευτική ικανότητα που ξεκινά από 360 και φτάνει μέχρι τα 1.250 λίτρα, το εξαιρετικά σπορ πολυτελές compact μοντέλο προσφέρει επαρκή χώρο για τις αποσκευές των διακοπών και, με το σύστημα ALL4 all-wheel drive στάνταρ, κινείται με αυτοπεποίθηση ακόμα και σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους ή χωμάτινες διαδρομές που οδηγούν σε μία ειδυλλιακή παραλία.

 

MINI John Cooper Works Clubman Rambla to race track

MINI John Cooper Works Clubman Rambla to race track

 

Εσωτερικό που εντυπωσιάζει

 

 

Πέρα από το έντονο σπορ στοιχείο που χαρακτηρίζει το εσωτερικό του MINI John Cooper Works Clubman ο στάνταρ εξοπλισμός του περιλαμβάνει πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών στην κολόνα του τιμονιού και ένα νέο λειτουργικό σύστημα με το οποίο οι λειτουργίες του οχήματος, το ηχοσύστημα, η επικοινωνία, η πλοήγηση και τα apps ελέγχονται άμεσα και διαισθητικά.

 

 

Τα αντίστοιχα στοιχεία του μενού προβάλλονται τώρα σε μοντέρνα μορφή live widgets στην οθόνη αφής 8,8” του κεντρικού οργάνου και μπορούν να επιλέγονται με μία χειρονομία ‘swipe’ γνωστή από τη χρήση στα smartphones. Αυτό διευκολύνει περαιτέρω την εισαγωγή προορισμών κατά την αναζήτηση τοποθεσιών του νησιού που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος, και την ανεύρεση του κατάλληλου μουσικού σταθμού για το ταξίδι. Υπάρχουν επίσης δύο χρωματικές φιλοσοφίες για τα γραφικά της οθόνης του κεντρικού οργάνου και του πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών: χαλαρωτικοί μπλε και τυρκουάζ τόνοι στο “Lounge” mode ή ένας συνδυασμός κόκκινου και ανθρακί στο “Sport” mode.

 

MINI John Cooper Works Clubman

MINI John Cooper Works Clubman

 

Ξεκινώντας από την Palma de Mallorca

 

 

Η περιήγηση με το MINI John Cooper Works Clubman ξεκινά από την Palma de Mallorca. Όπως σε πολλές Ισπανικές παραθαλάσσιες πόλεις, έτσι και στην πρωτεύουσα του νησιού θα συναντήσουμε μία Rambla. Στον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, δεκάδες ανθοπώλες προσφέρουν τα προϊόντα τους. Καθώς είναι χτισμένη σε κοίτη ξεροπόταμου, ο όρος rambla μπορεί να μεταφραστεί και ως “δρόμος που οδηγεί στη θάλασσα”. Το Passeig des Born, ακόμα πιο νότια και όχι μακριά από τον καθεδρικό ναό, έχει επίσης τον χαρακτήρα μιας Rambla που περιστοιχίζεται από αλέες. Από εκεί η μαρίνα της Palma απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα.

 

 

Εδώ βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Real Club Náutico de Palma που διοργανώνει έναν από τους σημαντικότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Ισπανίας κάθε χρόνο. Μέλη της Ισπανικής βασιλικής οικογένειας έχουν λάβει μέρος αρκετές φορές στη ρεγκάτα Copa del Rey, που πραγματοποιείται στον κόλπο της Palma. Ωστόσο, η Μαγιόρκα προσφέρει ιδανικές συνθήκες όχι μόνο για ιστιοπλοΐα, αλλά και για πολλές ακόμα δραστηριότητες.

 

 

Για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού

 

 

Οι ταξιδιώτες της Μαγιόρκα που αγαπούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό θα βρουν επίσης αυτό που τους ενδιαφέρει στο νησί. Ακριβώς πάνω στον αυτοκινητόδρομο, περίπου στα μισά της διαδρομής μεταξύ αεροδρομίου της Palma και Llucmajor, βρίσκεται το Circuit Mallorca, μία πίστα για αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με ενσωματωμένη πίστα καρτ, που λειτουργεί επί 25 χρόνια σχεδόν. Οι σύλλογοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mallorca χρησιμοποιούν την πίστα για αγώνες σε δύο ή τέσσερις τροχούς. Για το σκοπό αυτό, υπάρχει ένας πύργος ελέγχου, pit lane, φώτα εκκίνησης, ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης και κερκίδες για μέχρι 1.500 θεατές. Επιπλέον, οι φαν της αγωνιστικής οδήγησης από όλο τον κόσμο μπορούν να βελτιστοποιούν τις οδηγικές τους δεξιότητες στο Circuit Mallorca μόνοι ή υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών.

 

 

Η πίστα προσφέρει στο MINI John Cooper Works Clubman την ευκαιρία να επιδείξει τις δυνατότητες του συστήματος κίνησης και της τεχνολογίας πλαισίου που βασίζονται σε μία αξιόπιστη αγωνιστική τεχνογνωσία. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm. Με το δυναμικό ταπεραμέντο του επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η λειτουργία ελέγχου εκκίνησης (launch control) του στάνταρ 8- τάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport υπόσχεται τέλεια επιτάχυνση από στάση.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...