Το Volkswagen Group προστατεύει το περιβάλλον

Το Volkswagen Group προστατεύει το περιβάλλον

Το Volkswagen Group προστατεύει το περιβάλλον

Το Volkswagen Group προστατεύει το περιβάλλον
Το Volkswagen Group προστατεύει το περιβάλλον

Το Volkswagen Group προστατεύει το περιβάλλον δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή και στη μεταφορά του τεράστιου αριθμού οχημάτων που παράγει σε ετήσια βάση.

 

 

Volkswagen Group - Πλοία με βιοκαύσιμο

Volkswagen Group – Πλοία με βιοκαύσιμο

 

Με στόχο να λειτουργήσει τον στόλο πλοίων που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά τους με πιο φιλικό στο παγκόσμιο κλίμα τρόπο, το Volkswagen Group βασίζεται και σε καύσιμα προερχόμενα από μεταχειρισμένα φυτικά έλαια από τις βιομηχανίες τροφοδοσίας και τροφίμων.



Τα χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια και άλλα υπολείμματα λαχανικών, άχρηστα απόβλητα πριν από μερικά χρόνια, πλέον μπορούν, μετά από επεξεργασία, να κινήσουν πλοία. Το όνομα του θαυμαστού νέου καυσίμου είναι MR1-100. Το συγκεκριμένο μάλιστα προέρχεται κυρίως από μαγειρικά λάδια και λίπη. Αντίστοιχα με τη βενζίνη E10 για αυτοκίνητα, ο αριθμός αντιστοιχεί στην αναλογία στα συστατικά του βιοκαυσίμου που προέρχεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Συνεπώς, το MR1-100 αποτελείται από 100% οργανικά απόβλητα.

 

 

Volkswagen Group - Πλοία με βιοκαύσιμο

Volkswagen Group – Πλοία με βιοκαύσιμο

 

Τα πλοία της Volkswagen Group Logistics



Η Volkswagen Group Logistics χρησιμοποιεί δύο ναυλωμένα πλοία για αποστολές αυτοκινήτων σε παράκτιες θαλάσσιες οδούς. Τα μήκους 180 μέτρων πλοία, της ναυτιλιακής εταιρείας F. Laeisz με έδρα στο Αμβούργο, τροφοδοτούνται από έναν κινητήρα θαλάσσης MAN με ισχύ 19.334 PS. Ο όγκος της δεξαμενής καυσίμου είναι 3.500 κυβικά μέτρα.



Το καύσιμο παράγεται από την ολλανδική εταιρεία GoodFuels στο Ρότερνταμ. Το νέο βιοκαύσιμο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018, στο δεξαμενόπλοιο “Nord Highlander”. Οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο βιοκαύσιμο για να αντικαταστήσουν το πλούσιο σε θείο βαρύ μαζούτ, με αναλογία ένα προς ένα. Το σημαντικότερο, δεν απαιτούνται τροποποιήσεις στους κινητήρες.



Τα πλοία μεταφέρουν έως 3.500 οχήματα το καθένα. Ακολουθείται κυκλική διαδρομή από το Έμντεν της Γερμανίας προς το Δουβλίνο, από εκεί προς το Σανταντέρ στην Ισπανία και το Σετούμπαλ στην Πορτογαλία, πριν επιστρέψουν στο Έμντεν. Κάθε χρόνο, μεταφέρουν περίπου 250.000 νέα οχήματα από τις μάρκες Audi, Skoda, Volkswagen Passenger Cars και Volkswagen Commercial Vehicles. Η λειτουργία των πλοίων με βιοκαύσιμο, εξοικονομεί συνολικά περίπου 52.000 τόνους CO2 ετησίως αποκλειστικά στη διαδρομή αυτή.

 

 

Volkswagen Group - Πλοία με LNG

Volkswagen Group – Πλοία με LNG

 

Και χρήση LNG για τη μεταφορά αυτοκινήτων



Παράλληλα με το νέο βιοκαύσιμο, τον Ιούνιο του 2020, η Volkswagen Group Logistics άρχισε να χρησιμοποιεί πλοία που τροφοδοτούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για τη μεταφορά οχημάτων από την Ευρώπη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Εξοπλισμένα με κινητήρες DualFuel της MAN Energy Solutions, τα πλοία αυτά μπορούν επίσης στο μέλλον να χρησιμοποιούν LNG. Το τελευταίο παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, καθιστώντας τα ακόμη πιο φιλικά για το κλίμα. Την ίδια στιγμή, το Volkswagen Group έχει ήδη μεταβεί σε χρήση εντελώς πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας για σιδηροδρομικές μεταφορές στη Γερμανία, σε συνεργασία με τη DB Cargo.








#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...