Υπηρεσία BMW eDrive Zones

Υπηρεσία BMW eDrive Zones

Υπηρεσία BMW eDrive Zones

Υπηρεσία BMW eDrive Zones
Υπηρεσία BMW eDrive Zones

Το BMW Group εισάγει την υπηρεσία BMW eDrive Zones και στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, η οποία προστίθεται πλέον στις Ευρωπαϊκές πόλεις που την διαθέτουν.

 

BMW eDrive Zones

BMW eDrive Zones

 

Με την υπηρεσία eDrive Zone, η μετάβαση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας (ELECTRIC) γίνεται αυτόματα στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, όταν αυτά εισέρχονται σε κέντρα πόλεων. Στη συνέχεια, τα plug-in μοντέλα κινούνται με μηδενικούς ρύπους – όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά – και με χαμηλό κόστος. Αυτό καθώς οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο αποδοτικοί από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην κυκλοφορία της πόλης. Το όχημα αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα υφιστάμενα και σε όλα τα μελλοντικά plug-in υβριδικά μοντέλα BMW.

 

 

Οι οδηγοί ανταμείβονται με πόντους επιβράβευσης για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν αμιγώς με ηλεκτροκίνηση – και με διπλάσιους πόντους σε περιοχή eDrive Zone – που μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση φόρτισης. Από την άλλη, οι οδηγοί μπορούν επίσης να συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη φόρτιση του οχήματός τους.

 

 

Αναβάθμιση ποιότητας ζωής στα κέντρα των πόλεων

 

 

Η υπηρεσία BMW eDrive Zones και το πρόγραμμα πιστότητας για πίστωση φόρτισης είναι ένα success story. Αυτό τόσο για τα επίπεδα εκπομπών ρύπων στα κέντρα των πόλεων όσο και για τους οδηγούς. Μία επισκόπηση των δεδομένων χρήσης αποκαλύπτει:

 

  • Τα eDrive Zones διασφαλίζουν υψηλότερο ποσοστό χρήσης ηλεκτροκίνησης.

  • Πάνω από το 75% όλων των διαδρομών σε μία περιβαλλοντική ζώνη (eDrive Zone) πραγματοποιούνται ήδη σήμερα αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Από αυτά, περίπου το 40% των οδηγών εισέρχονται στις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό πρόγραμμα. Εν τω μεταξύ, ένα επιπλέον 35% μεταβαίνει σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης κάνοντας χρήση της λειτουργίας eZone.

 

Η plug-in υβριδική τεχνολογία είναι σημαντική για την επίτευξη 50% λιγότερων εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο από το στόλο οχημάτων του BMW Group μέχρι το 2030.

 

 

Καθώς η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία, το BMW Group τάσσεται συνειδητά υπέρ των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και της plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Η υπηρεσία eDrive Zones θα επιτρέπει την περαιτέρω αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας. Εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται τακτικά, οι καθημερινές αποστάσεις κυρίως μπορούν να καλύπτονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτό περιλαμβάνει εκατομμύρια καθημερινές διαδρομές στην Ευρώπη, για παράδειγμα. Σε αστικά κέντρα με υψηλό όγκο κυκλοφορίας, τα plug-in υβριδικά οχήματα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας περιορίζει επίσης την ατμοσφαιρική μόλυνση και την ηχορύπανση. Βελτιώνει κατά συνέπεια την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, τα plug-in υβριδικά οχήματα BMW έχουν ένα αισθητά χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 συγκριτικά με τα αντίστοιχα με συμβατικό σύστημα κίνησης. Αυτό ακόμα και όταν φορτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν είναι πράσινο.

 

 

Οφέλη έναντι των παραδοσιακών λύσεων

 

 

Τα plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης της BMW παρέχουν σημαντικά οφέλη έναντι των παραδοσιακών λύσεων:

 

  • Βελτιωμένη ποιότητα ζωής στην πόλη: Οδηγώντας στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, οι χρήστες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου οδικής κυκλοφορίας στις πόλεις.

  • Οικονομία: η ηλεκτρική οδήγηση σε αστικές περιοχές είναι πιο οικονομική από τη χρήση βενζίνης ή diesel, εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας.

  • Το εσωτερικό έχει πάντα τη σωστή θερμοκρασία όταν εισέλθετε στο όχημα: βοηθητικά συστήματα καλοριφέρ και κλιματισμού προσφέρονται στάνταρ.

  • Το φρενάρισμα αποφέρει οφέλη: Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Στα συμβατικά αυτοκίνητα, το φρενάρισμα παράγει μόνο θερμότητα και φθείρει τα τακάκια.

  • Τα καλύτερα δύο κόσμων: Τα plug-in υβριδικά οχήματα προσφέρουν ηλεκτρική οδηγική απόλαυση σε αστικές διαδρομές και κλασική οδηγική απόλαυση BMW σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καλύψουν μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, επομένως είναι ιδανικά για νοικοκυριά με ένα αυτοκίνητο.

  • Πιστοποίηση για το μέλλον: Επειδή ένα plug-in υβριδικό μοντέλο μπορεί να λειτουργεί χωρίς εκπομπές ρύπων, απολαμβάνουν προνόμια εφάμιλλα με αυτά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, π.χ. χαμηλότερες χρεώσεις για στάθμευση σε διάφορες πόλεις.

 

Συνεχής βελτίωση της plug-in υβριδικής τεχνολογίας BMW

 

 

Με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer σηματοδοτήθηκε το ξεκίνημα σε ευρεία κλίμακα της πέμπτης γενιάς των plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW. Αυτή χρησιμοποιεί προηγμένα εξαρτήματα της τελευταίας τεχνολογίας BMW Gen5, όπως ένα σύστημα κίνησης e-drive που συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα, το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε ένα κέλυφος. Αυτό αυξάνει σημαντικά την απόδοση και τη δυναμική.

 

 

Θετικό συνολικό ισοζύγιο CO2 για plug – in υβριδικά οχήματα BMW

 

 

Μερικές φορές η “πραγματική” αξιολόγηση του κύκλου ζωής των plug-in υβριδικών οχημάτων αμφισβητείται, κυρίως σε αγορές όπου το ποσοστό πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, το BMW Group έχει καταρτίσει πιστοποιητικά CO2 για ολόκληρο τον κύκλο ζωής, από την προμήθεια πρώτων υλών, την αξιακή αλυσίδα, την παραγωγή και τη φάση χρήσης μέχρι την ανακύκλωση.

 

 

Ακόμα και όταν η φόρτιση γίνεται με τη συνήθη χρέωση Ευρωπαϊκής κιλοβατώρας, αυτά τα plug-in υβριδικά μοντέλα παρουσιάζουν σημαντική μείωση εκπομπών CO2 συγκριτικά με τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούν συμβατικά συστήματα κίνησης. Το BMW Group δεν λανσάρει ηλεκτροκίνητο όχημα χωρίς μία τέτοια πιστοποίηση.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...