Χρονιά ορόσημο για το BMW Group Hellas το 2021

Χρονιά ορόσημο για το BMW Group Hellas το 2021

Χρονιά ορόσημο για το BMW Group Hellas το 2021

Χρονιά ορόσημο για το BMW Group Hellas το 2021
Χρονιά ορόσημο για το BMW Group Hellas το 2021

Χρονιά ορόσημο για το BMW Group Hellas το 2021, με τον Όμιλο να βρίσκεται στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας με ρεκόρ πωλήσεων και ισχυρή ανάπτυξη.

 

BMW i models

BMW i models

 

Βάσει των προσωρινά ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων του ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), η εταιρία κατέγραψε 6.101 συνολικές ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων BMW / BMW i και MINI την περασμένη χρονιά (+27,7% συγκριτικά με το 2020).

 

 

Στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, το μερίδιο αγοράς του BMW Group ανήλθε στο 39,8% (το μερίδιο επί της συνολικής αγοράς ανήλθε στο 5,9%) με 4.187 ταξινομήσεις οχημάτων BMW / BMW i και 1.914 ταξινομήσεις μοντέλων MINI. Το μερίδιο αυτό κατατάσσει το BMW Group στην πρώτη θέση της κατηγορίας των πολυτελών αυτοκινήτων. Επίσης, το μερίδιο του 4,1% στη συνολική αγορά για τη μάρκα BMW, αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των τελευταίων 11 ετών για τη μάρκα.

 

 

Ισχυρές επιδόσεις πωλήσεων για τα SAV (Sports Activity Vehicle)

 

 

Τα μοντέλα της Σειράς BMW X (BMW X1, X2, X3, iX3, X4, X5, X6, X7 και iX) με όλα τα συστήματα κίνησης που διαθέτουν (βενζίνης, diesel, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά) παρουσίασαν ρεκόρ επιδόσεων φτάνοντας τις 2.413 συνολικές ταξινομήσεις έναντι 1.860 το 2020 (αύξηση: 29,7%). Η σταθερή και επιτυχημένη πορεία του περιπετειώδους MINI Countryman συνεχίστηκε και την περασμένη χρονιά επιτυγχάνοντας 1.220 συνολικές ταξινομήσεις (αύξηση σε σχέση με το 2020: 24,9%).

 

 

Συνεπώς, τόσο η BMW όσο και το BMW Group (με συνολικές ταξινομήσεις 3.633 οχημάτων στην κατηγορία των πολυτελών SUV/SAV) κατέχουν το υψηλότερο μερίδιο στην Ελληνική αγορά.

 

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η BMW Σειρά 1 ενίσχυσε εντυπωσιακά τις πωλήσεις της BMW με 1.200 ταξινομήσεις έναντι 769 ταξινομήσεων το 2020 (αύξηση: 56%). Το εισαγωγικό μοντέλο της BMW στην πολυτελή κατηγορία compact, αποδεικνύει την αξία του, καθώς συνδυάζει κορυφαία χαρακτηριστικά εξοπλισμού, άνεσης, ασφάλειας, πολυτέλειας και οδηγοκεντρικού χαρακτήρα.

 

BMW Group Hellas Sales 2021

BMW Group Hellas Sales 2021

 

Σημαντική αύξηση πωλήσεων για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

 

 

Τα plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ παρουσίασαν σημαντική αύξηση πωλήσεων στην Ελληνική αγορά και το 2021. Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW με 934 ταξινομήσεις, είχαν αύξηση σε σχέση με το 2020, της τάξης του +142%, ενώ αποτέλεσαν το 22% των συνολικών ταξινομήσεων της μάρκας στην Ελλάδα. Τα αντίστοιχα μοντέλα ΜΙΝΙ, παρουσίασαν αύξηση ταξινομήσεων της τάξης του +78% (169 ταξινομήσεις). Το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων μοντέλων ΜΙΝΙ, στο σύνολο των ταξινομήσεων της μάρκας το 2021, ανέρχεται στο 8,8%.

 

 

Το BMW Group, συνεχίζει να έχει ηγετική θέση στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και εντυπωσιακά, στην Ελληνική αγορά.

 

 

Χρονιά ρεκόρ για την ΜΙΝΙ στην Ελληνική αγορά

 

 

Εντυπωσιακά υψηλές ήταν οι επιδόσεις της Βρετανικής μάρκας ΜΙΝΙ στην Ελληνική αγορά το 2021, στα κανάλια των λιανικών και εταιρικών πωλήσεων. Με 1.914 συνολικές ταξινομήσεις, η ΜΙΝΙ κατέγραψε σημαντική αύξηση +17,6%, συγκριτικά με τις 1.616 ταξινομήσεις που κατέγραψε το 2020. Το MINI Countryman συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του, καταγράφοντας 1.220 ταξινομήσεις, ενώ τα νέα μοντέλα MINI (3θυρο, 5θυρο και Cabrio) που αποτελούν την «καρδιά» της μάρκας, συνεισφέρουν στα υψηλά νούμερα ταξινομήσεων, ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό για το διαχρονικό τους design, τις πλούσιες επιλογές εξατομίκευσης και το μοναδικό fun-to-drive οδηγικό χαρακτήρα τους.

 

 

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI, που έχει «ανοίξει» νέους ορίζοντες για τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη, επέδειξε σημαντική δυναμική, σημειώνοντας αύξηση ταξινομήσεων σε σχέση με το 2020, η οποία ήταν +77,4%. Την περσινή χρονιά, η MINI στην Ελλάδα, κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παγκοσμίως στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων (12,5%).

 

 

Επιτυχημένη πορεία και για την BMW Motorrad

 

 

Αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων +24% κατέγραψε το 2021 η BMW Motorrad με 783 ταξινομήσεις πετυχαίνοντας νέα ρεκόρ στην εγχώρια αγορά. Οι μοτοσικλέτες και τα scooters της BMW προσφέρουν απαράμιλλη οδηγική αίσθηση, υψηλές επιδόσεις, και κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας.

 

 

Σημαντική η συμβολή του τμήματος Customer Care για την επιτυχημένη πορεία. Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή του τμήματος Customer Care στην επιτυχία και στην επίτευξη των στόχων του BMW Group Hellas και το 2021. Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πελάτες της εταιρείας με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας/υγιεινής καθώς και η επένδυση σε digital και «contactless» υπηρεσίες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς από το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...