Arena del Futuro

Arena del Futuro

Arena del Futuro

Arena del Futuro
Arena del Futuro

Η Arena del Futuro, μια πίστα δοκιμών που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Stellantis, αποτελεί μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να δώσει τέλος στο πρόβλημα της φόρτισης και αυτονομίας των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Detail

Detail

 

Μετά από μήνες εντατικών δοκιμών στην Arena del Futuro – το πειραματικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Stellantis στην Ιταλία με στόχο να εξεταστούν οι δυνατότητες της τεχνολογίας επαγωγικής φόρτισης εν κινήσει (Dynamic Wireless Power Trnasfer – DWPT) – έχουν ήδη προκύψει σημαντικός αριθμός δεδομένων, τα οποία δίνουν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα μηνύματα για αυτή την πολλά υποσχόμενη τεχνολογική εφαρμογή. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα δίνει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ενώ αυτά κινούνται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

 

 

Όλα τα οχήματα που θα είναι εφοδιασμένα με τον ειδικό «δέκτη» θα μπορούν να αξιοποιούν το σύστημα, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η κίνηση ακόμα και με υψηλές ταχύτητες χωρίς να μειώνεται η φόρτιση της μπαταρίας, αυξάνοντας εντυπωσιακά την αυτονομία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρωταγωνιστής σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα είναι ένα εξίσου καινοτόμο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το νέο και εξαιρετικά δημοφιλές FIAT 500.

 

 

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Arena del Futuro απέδειξαν ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, όπως το FIAT 500, μπορεί να κινηθεί στον αυτοκινητόδρομο με τις υψηλές ταχύτητες που περιμένει ο χρήστης χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνει την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία. Παράλληλα, οι δοκιμές δείχνουν ότι η αποδοτικότητα και η ταχύτητα της μεταφοράς ενέργειας από το οδόστρωμα στο αυτοκίνητο είναι αντίστοιχη με εκείνη της χρήσης ενός τυπικού ταχυφοριστή. Τέλος οι μετρήσεις που αφορούν στην ένταση του μαγνητικού πεδίου υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον οδηγό και τους επιβάτες από τη λειτουργία του συστήματος.

 

 

Τα πλεονεκτήματα του DC

 

 

Η Arena del Futuro τροφοδοτείται από συνεχές ρεύμα (DC), το οποίο προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στην εφαρμογή, όπως μείωση των απωλειών, άμεση σύνδεση με πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, εφαρμογή λεπτότερων αγωγών σε σχέση με εκείνους που απαιτούνται στο εναλλασσόμενο ρεύμα, ενώ επιτρέπει και τη χρήση καλωδίων αλουμινίου, τα οποία έχουν μικρότερο κόστος, ευκολότερη μέθοδο κατασκευής, αλλά και ανακύκλωσης στο τέλος της χρήσης τους.

 

 

Τεχνολογία DWTP

 

 

Η τεχνολογία DWTP έχει σαν στόχο να κάνει ευκολότερη τη προσέγγιση των χρηστών με την εξηλεκτρισμένη κίνηση και να δώσει μια πρακτική απάντηση στις δυσκολίες φόρτισης και χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Arena del Futuro αποτελεί μια από τις 100 σημαντικότερες εφευρέσεις του 2021, ενώ η κατασκευή της έγινε δυνατή χάρη στην εφαρμογή των δικτύων 5G, αλλά και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Η επαγωγική φόρτιση των οχημάτων εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν εμφανή καλώδια, αφήνοντας απόλυτα ασφαλές το οδόστρωμα ακόμα και για τους πεζούς. Η εμπορική ανάπτυξη και εκμετάλλευση της τεχνολογίας ελκύει το ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο για την εφαρμογή σε οχήματα που βρίσκονται εν κινήσει, όσο και σε στάση.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...