Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera front

Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera front

Aston Martin DBS Superleggera front

 

Aston Martin DBS Superleggera, η ειδική έκδοση 50 μονάδων για να τιμηθούν τα 50 χρόνια του έκτου φιλμ του περίφημου Βρετανού πράκτορα, Τζέιμς Μποντ.

 

DBS Superleggera James Bond

DBS Superleggera James Bond

 

Σε συνεργασία με την EON Productions, που από τη μεριά της συνεργάζεται με τη Metro Goldwyn Mayer Studios για την παραγωγή των κινηματογραφικών ταινιών του Τζέιμς Μποντ, η Aston Martin προχωρά στην κατασκευή 50 μονάδων της ειδικής έκδοσης DBS Superleggera, προκειμένου να τιμηθούν τα 50 χρόνια από την παραγωγή του έκτου φιλμ του Βρετανού πράκτορα, του «007».

 

Η ειδική έκδοση είναι απόχρωσης Olive Green, ακριβώς η ίδια με την Aston Martin DBS του 1969 που εμφανίζεται στην ταινία. Κάτω από το καπό, το νέο μοντέλο έχει έναν 5,2 λίτρων twin-turbo V12 κινητήρα, τοποθετημένο χαμηλά και όσο το δυνατόν πιο πίσω, για να υπάρχει ισορροπία στην κατανομή του βάρους.

 

Superleggera James Bond interior

Superleggera James Bond interior

 

Aston Martin DBS Superleggera: ισχύς και σχεδίαση

 

Η ισχύς ανέρχεται στα 725PS στις 6500 σ.α.λ. με ροπή 900Nm στο εύρος 1800-5000 σ.α.λ. Το «πείραγμα» του κινητήρα, σε συνδυασμό με τις βαλβίδες των 4πλών απολήξεων, εξασφαλίζουν ιδιαίτερο ήχο στα πιο σπορ προγράμματα οδήγησης.

 

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης τμήματα από ανθρακόνημα, διαχωριστή ροής αέρα, εισαγωγές και σφυρήλατους τροχούς. Η χαρακτηριστική εμπρός μεταλλική γρίλια έχει έξι λαμπερές οριζόντιες περσίδες, ενώ στα πλευρά υπάρχουν λωρίδες.

 

Εντός καμπίνας, η DBS Superleggera επενδύεται με δέρμα και γκρι ύφασμα Alcantara, όπως η DBS του 1969. Κόκκινες πινελιές ενισχύουν την όψη του κοκπιτ, όπως κόκκινη διακόσμηση έχει και το ντουλαπάκι του συνοδηγού.

 

Τέλος, οι 50 τυχεροί ιδιοκτήτες της έκδοσης, μπορούν να επιλέξουν ένα ψυγείο, τοποθετημένο στον χώρο φόρτωσης. Πατώντας ένα μεταλλικό κούμπωμα, ανοίγει και φανερώνεται το κόκκινο εσωτερικό φινίρισμά του, έχοντας χώρο για δύο μπουκάλια ποτού και τέσσερα ποτήρια.

 

Πηγή: Aston Martin


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...