BMW Motorrad Concept CE 02

BMW Motorrad Concept CE 02

BMW Motorrad Concept CE 02

BMW Motorrad Concept CE 02
BMW Motorrad Concept CE 02

 

Με το BMW Motorrad Concept CE 02, το ηλεκτρικό αυτό όχημα, η εταιρεία παρουσιάζει μια νέα ερμηνεία της έξυπνης, αστικής κινητικότητας.

 

BMW Motorrad Concept CE 02

BMW Motorrad Concept CE 02

 

Η ιδέα του ηλεκτρικού αυτού οχήματος, που δεν είναι ούτε μία κλασική μοτοσικλέτα ούτε και σκούτερ, έρχεται να συνθέσει μια συναρπαστική και ιδιαίτερα συναισθηματική προσφορά στον τομέα της κινητικότητας.

 

 

Με τις συμπαγείς διαστάσεις και τις νεανικές αναλογίες του, απευθύνεται επίσης σε μια νέα ομάδα αγοραστών ηλικίας 16 ετών και άνω, που δεν έχουν οδηγήσει μοτοσικλέτα στο παρελθόν, αλλά είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, στην έξυπνη τεχνολογία και, κυρίως, στο συνδυασμό της κινητικότητας με τη διασκέδαση. Ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα που ζυγίζει περίπου 120 κιλά, το BMW Motorrad Concept CE 02 είναι ιδανικό για αστική χρήση, προσφέροντας απόλαυση, πρακτικότητα και στυλ στις καθημερινές διαδρομές. Η ισχύς των 11 kW και η μέγιστη ροπή που είναι άμεσα διαθέσιμη από στάση, επιτρέπουν γρήγορη επιτάχυνση ανάμεσα στα φανάρια. Η τελική ταχύτητα των 90 km/h και η αυτονομία των 90 km διευκολύνουν την μετάβαση από το σημείο Α στο Β – και επιστροφή – ακόμη και σε συνθήκες έντονου κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη.

 

 

Το νέο «πρόσωπο» της BMW Motorrad

 

 

Η συνολική σχεδίαση του δικύκλου αποκαλύπτει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του BMW Motorrad Concept CE 02 με την πρώτη ματιά. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προσιτό δίκυκλο για όσους θέλουν να κινούνται και να είναι ανεξάρτητοι», δήλωσε ο Alexander Buckan, Head of Vehicle Design BMW Motorrad. «Το BMW Motorrad Concept CE 02 είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος σε καθημερινή βάση. Το αγαπάς γιατί είναι πάντα εκεί για σένα, απλό στη λειτουργία – ακόμα κι αν πότε – πότε δεν το προσέχεις όσο πρέπει. Και υπάρχουν αυτοκόλλητα, ταινίες και άλλες λεπτομέρειες εξατομίκευσης που προδίδουν ότι ανήκει σε εσάς. Ενσαρκώνει τη νεανική ελευθερία και ένα ξέγνοιαστο πνεύμα – σαν skateboard σε δύο τροχούς».

 

 

Οι απλές και ξεκάθαρες αναλογίες του συνθέτουν μια γνήσια και συναισθηματική αισθητική. Δύο τροχοί μεγάλου μεγέθους, παρόμοιοι με εκείνους ενός ποδηλάτου, υπόσχονται στιβαρότητα και απολαυστική οδήγηση. Έχουν σχεδιαστεί ως συμπαγείς τροχοί, δίνοντας έτσι έμφαση με γραφικό τρόπο στις αναλογίες του οχήματος. Η σκούρα περιοχή για τις δύο μονάδες της μπαταρίας και η μονάδα κίνησης με τους ασημί τόνους δημιουργούν ένα συμπαγές σώμα. Η μακριά, στενή σέλα και το πλαίσιο στρογγυλεύουν τη χαρακτηριστική σιλουέτα.

 

 

Κάτι νέο για την BMW Motorrad

 

 

Χάρη στο επίπεδο σώμα του οχήματος, το κέντρο βάρους είναι χαμηλό ευνοώντας έτσι τη δυναμική οδήγηση. Την ίδια στιγμή, το BMW Motorrad Concept CE 02 δείχνει ελκυστικό και εμπνέει εμπιστοσύνη χάρη στους μεγάλους συμπαγείς τροχούς και το χαμηλό ύψος της σέλας. Οι χαρακτηριστικές αναλογίες όχι μόνο επιτρέπουν μια πολύ ευέλικτη εμπειρία οδήγησης, αλλά έχουν επίσης ως στόχο να ενθαρρύνουν τους μη μοτοσικλετιστές να ανέβουν σε αυτό και να το οδηγήσουν.

 

 

Η ενιαία σέλα αντικατοπτρίζει την ευελιξία του πρωτοτύπου. Είτε γέρνει προς τα πίσω με τα πόδια μπροστά, είτε προς τα εμπρός με τα πόδια στα πίσω μαρσπιέ ή, φυσικά, με δύο άτομα – ο αναβάτης έχει πολυάριθμες επιλογές στη σέλα, καθώς δεν απαιτείται πεντάλ φρένου, λόγω της ηλεκτρικής κίνησης. Επιπλέον, ο ελεύθερος χώρος μεταξύ της σέλας και του πλαισίου προσφέρει χώρο για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων. Στο εμπρός τμήμα της σέλας, υπάρχουν δύο εύκαμπτες ταινίες σε πετρόλ χρώμα σε σχήμα Χ, προσαρτημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν την άνετη τοποθέτηση μικρότερων αντικειμένων. Επιπλέον χώρος αποθήκευσης παρέχεται από τις βάσεις των εμπρός μαρσπιέ, όπου μπορείτε επίσης να ασφαλίσετε το δικό σας skateboard εδώ και να χρησιμοποιήσετε αυτό ως μαρσπιέ.

 

Detail

Detail

 

Εστιάζοντας σε λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας

 

 

Παρατηρώντας το από κοντά, ο απέριττος σχεδιασμός αποκαλύπτει λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας καθώς και τεχνικές καινοτομίες. Στο εμπρός μέρος το φως παρέχεται από έναν τετράγωνο, μαύρο προβολέα με τέσσερα διακριτικά στοιχεία LED. Το πίσω φως περιλαμβάνει δύο μικρά, ημιδιαφανή φύλλα LED που εδράζονται αριστερά και δεξιά από τη σέλα. Μια μικρή έγχρωμη οθόνη στο τιμόνι παρέχει τις βασικές λειτουργικές ενδείξεις και συνδέεται μέσω μιας ορατής και σκόπιμα υπερτονισμένης οπτικά καλωδίωσης. Σε άλλους τομείς, η τεχνολογία «κρύβεται» σκόπιμα. Σε συνδυασμό με τους συμπαγείς τροχούς και το πίσω μονόμπρατσο ψαλίδι, επιλεγμένα στοιχεία όπως ο ιμάντας κίνησης, το τιμόνι και το πιρούνι τονίζουν με κάθε λεπτομέρεια τον αστικό και μοντέρνο χαρακτήρα του πρωτοτύπου.

 

 

 

Συνδυασμός χρωμάτων με επίκεντρο τον αναβάτη

 

 

Και σε επίπεδο χρωμάτων, το BMW Motorrad Concept CE 02 διατηρεί τα πράγματα ξεκάθαρα: το μαύρο/ασημί κυριαρχεί. Το μαύρο χρώμα θυμίζει τις πρώτες μοτοσικλέτες της BMW. Το νέο στοιχείο εδώ, ωστόσο, είναι η αλληλεπίδραση των ματ και γυαλιστερών επιφανειών, που χαρίζουν στο πρωτότυπο μεγαλύτερη εκφραστικότητα. Στοιχεία σε ασημί χρώμα, όπως ο τριπλός σφιγκτήρας τιμονιού ή η κινητήρια μονάδα, τα λευκά γραφικά και οι πετρόλ ιμάντες για τις αποσκευές τονίζουν στοχευμένα το χαρακτήρα του μοντέλου διαταράσσοντας τη συνολική εικόνα. Η τυπογραφία με Technoid γραμματοσειρές χρησιμοποιείται ως ενεργό εργαλείο που συσχετίζει τη σχεδίαση με τεχνικές πληροφορίες της μηχανής. Το έμβλημα της BMW είναι ενσωματωμένο στην υπόλευκη σέλα από σιλικόνη, ακριβώς μπροστά από το τιμόνι. Το λογότυπο της BMW ως επισήμανση του κατασκευαστή δίνει το παρών μόνο στις ζάντες και τους ιμάντες πρόσδεσης αποσκευών.

 

 

Με αυτό το μάλλον συγκρατημένο συνδυασμό χρωμάτων, το BMW Motorrad Concept CE 02 παρέχει την ιδανική πλατφόρμα στον αναβάτη ώστε να αναδείξει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Επιπρόσθετη εξατομίκευση μέσω αυτοκόλλητων ή ταινιών είναι επίσης δυνατή και πράγματι επιθυμητή.

 

 

«Fashion statement»

 

 

Ο καινοτόμος εξοπλισμός αναβάτη ταιριάζει απόλυτα με το BMW Motorrad Concept CE 02. Δύο jackets εμπνευσμένα από τις σύγχρονες τάσεις της εποχής μας υποδεικνύουν μια ολόκληρη γκάμα νέων δυνατοτήτων τόσο για λειτουργικά όσο και για μοντέρνα ρούχα με καινοτόμα υλικά και τεχνικές επεξεργασίας. Και οι δύο παραλλαγές απηχούν και στο ύφος των γραφικών του οχήματος. Με απλό στιλ, τα jackets υπογραμμίζουν επίσης τη νεανική μόδα.

 

 

Η παιχνιδιάρικη χρήση άμεσα ορατών στοιχείων – που μετατρέπουν τη λειτουργικότητά τους σε σχεδιαστικό στοιχείο – σημαίνει ότι το προϊόν είναι χρηστικό και μοντέρνο στην καθημερινότητα. Με αυτόν τον τρόπο, ξεχωρίζει σκόπιμα από τον συμβατικό εξοπλισμό ενός αναβάτη, εστιάζοντας στις τρέχουσες τάσεις της μόδας.

 

 

Print-on προστασία

 

 

Και οι δύο εκδόσεις εξοπλισμού αναβατών ενσωματώνουν την προστασία στα γραφιστικά τους σχέδια. Μια νέα τεχνική (GRDXKN) επιτρέπει την εκτύπωση μιας λειτουργίας προστασίας. Αυτό το ενσωματωμένο και ογκώδες υλικό είναι ανθεκτικό στην τριβή και απορροφά τις δυνάμεις κατά τις κρούσεις. Δημιουργεί μια εντελώς νέα αλληλεπίδραση γραφικών και δομής και στα δύο μπουφάν, προάγοντας έτσι τη λειτουργικότητα και τον σχεδιασμό στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

 

 

Το γυναικείο jacket αναδεικνύει το νέο-πορτοκαλί χρώμα μέσω του ελαφρώς διαφανούς υλικού Windstopp, ενώ τα χρυσά ανακλαστικά γραφικά και οι πολύχρωμες γραμμές χρωμάτων δημιουργούν ελκυστικά σχεδιαστικά ερεθίσματα.

 

 

Η τρισδιάστατη δομή της εκτύπωσης εντυπωσιάζει στο ανδρικό jacket. Οι λεπτομέρειες σε πετρόλ χρώμα και τα λευκά γραφικά εναρμονίζονται με το χρωματικό σχέδιο της πρωτότυπης μοτοσικλέτας για να ολοκληρώσουν τη συνολική εμφάνιση.

 

 

Η εξέλιξη και παραγωγή αυτού του εξοπλισμού αναβάτη πραγματοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε συνεργασία με ειδικούς και προμηθευτές στη Γερμανία.

 

 

BMW Motorrad Concept CE 02

BMW Motorrad Concept CE 02

 

Χαρακτηριστικά του BMW Motorrad Concept CE 02

 

Μπαταρία: δεν διευκρινίζεται

 

Ισχύς: 11 kW για κατηγορία άδειας οδήγησης A1 (ECE)

 

Μέγιστη ταχύτητα: έως 90 km/h

 

Αυτονομία: περίπου 90 km (βάσει WMTC)

 

Τροχοί: συμπαγείς τροχοί 15-ιντσών εμπρός και πίσω Ύψος σέλας: 730 mm

 

Βάρος χωρίς φορτίο: περίπου 120 kg

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...