BMW X2 sDrive18d Steptronic

BMW X2 sDrive18d Steptronic front

BMW X2 sDrive18d Steptronic

BMW X2 sDrive18d Steptronic front

BMW X2 sDrive18d Steptronic front

H BMW X2 sDrive18d Steptronic αποτελεί τη νέα, βασική, εκδοχή της σειράς X2 diesel, συγχρόνως δε ένα όμορφο SUV με πολυτελή και σπορ χαρακτήρα.

BMW X2 sDrive18d Steptronic back

BMW X2 sDrive18d Steptronic back

To σχετικά μικρό μήκος μπορεί να μην επέτρεπε το πηγαίο ξετύλιγμα ενός κλασικού κουπέ σχήματος, αλλά, από ό,τι φαίνεται, λύσεις πάντα υπάρχουν. To πίσω μέρος διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός χατς μπακ σχήματος, οι ώμοι ανεβαίνουν ελαφρώς όσο πλησιάζουν το πίσω μέρος και η οροφή, μπορεί να μη χαμηλώνει σημαντικά, καταφέρνει όμως να επισφραγίζει ένα νεανικό, σπορτίφ και ιδιαίτερα δυναμικό συνολικό σχήμα. Η προσθήκη του σήματος των Bayerische Motoren Werke στις C-pillar προσθέτει δύναμη από την μεγάλη παράδοση της μάρκας.

BMW X2 sDrive18d Steptronic side

BMW X2 sDrive18d Steptronic side

Αναπόσπαστο στοιχείο της κολόνας C αποτελεί το επονομαζόμενο Hofmeister kink, που είναι ελαφρώς επιμηκυμένο και δε διασταυρώνεται με τη γραμμή των θυρών, προσθέτοντας δυναμισμό και επιχειρήματα στην χαρακτηρισμό της BMW X2 ως Sports Activity Coupe. Η προσθήκη του σήματος των Bayerische Motoren Werke στις C-pillar προσθέτει δύναμη από την μεγάλη παράδοση κλασικών κουπέ της μάρκας, όπως οι 2000 CS και 3.0 CSL.

BMW X2 sDrive18d Steptronic detail

BMW X2 sDrive18d Steptronic detail

Το εμπρός μέρος αναπαραγάγει το ίδιο έντονα τον Sports Activity Coupe χαρακτήρα της X2. Έντονα δυναμικό, αναλογικά με το πίσω μέρος χαμηλό με μικρότερο πλάτος στο επάνω μέρος του και παραπέμπει σε ένα καλογυμνασμένο, αθλητικό σώμα. Όμοια, τα φρύδια των φτερών γύρω από τους τροχούς κλίνουν προς τα εμπρός, εκπέμποντας ανάγκη για κίνηση. Σε συνδυασμό με τα επιμέρους σκουρόχρωμα εξοπλιστικά στοιχεία του M εξοπλισμού και τις 19άρες ζάντες, η Χ2 αναδεικνύεται σε μια κορυφαία στιγμή της μάρκας.

BMW X2 sDrive18d Steptronic detail 2

BMW X2 sDrive18d Steptronic detail 2

BMW X2 sDrive18d Steptronic: εσωτερικά

Αντίστοιχα σπορτίφ είναι το εσωτερικό, ιδιαίτερα στην έκδοση της δοκιμής με το M πακέτο εξοπλισμού. Η θέση οδήγησης είναι κορυφαία, θυμίζει περισσότερο σπορ αυτοκίνητο και λιγότερο SUV. Το ταμπλό έχει κλίση προς τον οδηγό και το Head up Display σε συνδυασμό με τα paddles του κιβωτίου των ταχυτήτων επιτρέπουν τον οδηγό να επικεντρώνεται στην οδηγική εμπειρία και ικανοποίηση. Το μεταξόνιο των 2,67 μέτρων, κοινό με αυτό της X1 εξασφαλίζει απόλυτα ικανοποιητικούς χώρους για τουλάχιστον τέσσερις επιβάτες στο πολυτελές, προσεγμένο και γενικότερα εργονομικό εσωτερικό. Επιπρόσθετα, τα 470 λίτρα του χώρου των αποσκευών καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών αναγκών.

BMW X2 sDrive18d Steptronic dashboard

BMW X2 sDrive18d Steptronic dashboard

Από τα πρώτα χιλιόμετρα γίνεται εμφανής η αυξημένη στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος, όπως επίσης και η στιβαρότητα της ανάρτησης. Στον αυτοκινητόδρομο, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες, τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ και οι περισσότερες ανωμαλίες του οδοστρώματος περνούν χωρίς δραματικά εφέ.

Την ίδια στιγμή, οι κλίσεις στις στροφές παραμένουν περιορισμένες, τα ελαστικά επιτυγχάνουν κορυφαίες τιμές πλευρικής πρόσφυσης και το τιμόνι, των 2,6 στροφών από άκρη σε άκρη, μεταφέρει πλήρη πληροφόρηση χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Στην sport επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη πληροφόρηση και βάρος, υποστηρίζοντας έτσι πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς κίνησης. Οι ανωμαλίες συνεχίζουν να φιλτράρονται αποτελεσματικά, εκτός από τις πιο κοφτές εγκάρσιες, που μερικές φορές φτάνουν μέχρι το εσωτερικό, αποτέλεσμα και της διάστασης των 19 ιντσών των τροχών.

BMW X2 sDrive18d Steptronic detail 3

BMW X2 sDrive18d Steptronic detail 3

BMW X2 sDrive18d Steptronic: κινητήρας και επιδόσεις

Οι γρήγοροι ρυθμοί είναι εφικτοί ακόμη με την κινητήρια εκδοχή της έκδοσης 18d. Πρόκειται για το εντυπωσιακό σε ευστροφία και γραμμικότητα δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα TwinPower Turbo, μέγιστης πίεσης ψεκασμού 2.000 bar και κυβισμού 1,995 λίτρων. Αποδίδει 150 ίππους και 350 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Εξασφαλίζει 0-100 χ.α.ω. σε 9,6 δλ. και τελική ταχύτητα 205 χ.α.ω. Το νέο αυτό σύνολο εντυπωσιάζει με την ευκολία που ανεβάζει στροφές, με την άμεση απόδοσή του σχεδόν σε όλο το εύρος των στροφών του, όπως επίσης και με τον ιδιαίτερα ήσυχο και απαλλαγμένο από κραδασμούς τρόπο λειτουργίας του. Στο γεγονός αυτό συμβάλλει και το επίσης εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, το οποίο θυμίζει, με την άμεση απόκρισή του και την ταχύτητα της αλλαγής σχέσεων, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Σε κάθε στιγμή επιλέγει την κατάλληλη σχέση προσαρμοζόμενο στον τρόπο οδήγησης του χειριστή του.

BMW X2 sDrive18d Steptronic engine

BMW X2 sDrive18d Steptronic engine

Συνολικά, η BMW X2 sDrive 18d αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο προσφέρει επιπλέον έντονη οδηγική ευχαρίστηση. Η τιμή του ξεκινά από τα 41.450 ευρώ με χειροκίνητο κιβώτιο, ανεβαίνει στα 44.110 ευρώ με το Steptronic κιβώτιο, ενώ στην M έκδοση της δοκιμής προστίθενται ακόμη 5.043 ευρώ.

BMW X2 sDrive 18d Steptronic

Κινητήρας

Κυβισμός (κ.εκ.): 1.995
Διάταξη/κύλινδροι: Εγκάρσια εμπρός / 4
Τροφοδοσία: Turbo, άμεσος ψεκασμός
Ισχύς (PS/σ.α.λ.): 150/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.): 350/1.750-2.500

Επιδόσεις

0-100 χ.α.ω (δλ.) 9,3
Τελική ταχύτητα (χ.α.ω) 207

Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)

Μικτή 4,5
Αστική 5,1
Υπεραστική 4,1
Μέση δοκιμής 6,8

Εκπομπές ρύπων

Προδιαγραφή Euro 6
CO2 (γρ./χλμ.) 118

Μετάδοση

Κίνηση Εμπρός
Κιβώτιο / Σχέσεις Αυτόματο / 8
Σύστημα διεύθυνσης
Τύπος/υποβοήθηση Κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση

Αμάξωμα / διαστάσεις

Μήκος x πλάτος x ύψος (χλστ.) 4.360×1.824×1.526
Μεταξόνιο (χλστ.) 2.670
Χώρος αποσκευών (λτ./VDA) 470-1.355
Βάρος, καθαρό/μικτό (κιλά) 1.535 / 2.115
Ανάρτηση
Εμπρός Γόνατα McPherson, ψαλίδια βάσης, αντιστρεπτική
Πίσω Πολλαπλοί σύνδεσμοι, αντιστρεπτική
Φρένα
Εμπρός / πίσω Αεριζόμενοι δίσκοι/Αεριζόμενοι δίσκοι
Διαστάσεις ελαστικών
Εμπρός / πίσω 225/45 R19
Προτεινόμενη τιμή λιανικής
Βασική έκδοση (ευρώ) 41.450

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...