Citroen e-Berlingo Van

Citroen e-Berlingo Van

Citroen e-Berlingo Van

Citroen e-Berlingo Van
Citroen e-Berlingo Van

Η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει το Citroen e-Berlingo Van, την ηλεκτρική έκδοση του ελαφρού επαγγελματικού της οχήματος η οποία θα διατίθεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

 

Citroen e-Berlingo Van

Citroen e-Berlingo Van

 

 

«Το Citroen Berlingo Van, η δημοφιλέστερη επιλογή στην αγορά μικρών επαγγελματικών φημίζεται για την πρακτικότητά του, η οποία εξελίχθηκε με την ανάπτυξη πολλών καινοτομιών. Με την υιοθέτηση των καλύτερων τεχνολογιών των ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέρει στους επαγγελματίες ακόμη και την πιο αθόρυβη λειτουργία για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Με το Citroen e-Berlingo Van, οι επαγγελματίες θα βρουν τον ιδανικό συνεργάτη για να ολοκληρώσουν τις καθημερινές τους αποστολές με απαράμιλλη άνεση» δήλωσε ο Vincent Cobée, Διευθύνων Σύμβουλος της Citroen.

 

 

Έως και 275 χιλιόμετρα με μία φόρτιση

 

 

Ανάλογα με το προφίλ οδήγησης, το Citroen e-Berlingo Van με τη μπαταρία ιόντων- λιθίου των 50kWh επιτρέπει στους επαγγελματίες να κάνουν διαδρομές έως και 275 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Οι δύο εκδόσεις ë-Berlingo Van χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την πλατφόρμα e-CMP του Group PSA και έχουν την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας, παρέχοντας αυτονομία που επαρκεί για την καθημερινή διαδρομή της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών σε αυτή την κατηγορία. Για μεγιστοποίηση της αυτονομίας η κινητήρια μονάδα του ë-Berlingo Van ανακτά ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέδησης ή της επιβράδυνσης όταν οδηγός δεν πατάει το γκάζι. Για βελτιωμένη ανάκτηση ενέργειας, ο οδηγός του ë-Berlingo Van μπορεί να χρησιμοποιήσει το κουμπί “B” στην κεντρική κονσόλα και να οδηγεί με τη χρήση ενός μόνο πεντάλ.

 

 

Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα και το δάπεδο φόρτωσης του οχήματος. Επομένως, δεν επηρεάζει τον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης. Έχει εγγύηση καλής λειτουργίας για 8 χρόνια ή 160.000km (με εγγυημένη τη διατήρηση του 70% της χωρητικότητάς της στο τέλος της εγγύησης). Ο κάτοχος έχει στη διάθεσή του ένα πιστοποιητικό χωρητικότητας μπαταρίας, που εκδίδεται μετά από επιθεώρηση μετά το πρώτο έτος ή 20.000 χλμ., ενώ στη συνέχεια μετά από κάθε service, το οποίο πραγματοποιείται μετά από κάθε 2 χρόνια ή 40.000 χλμ.

 

 

Ήρεμη οδήγηση με τρόπο…ηλεκτρικό

 

 

Με το ë-Berlingo Van, κάθε διαδρομή γίνεται περίοδος χαλάρωσης για τους επιβάτες. Το αυτοκίνητο κινείται με υποδειγματική ηρεμία και άνεση, λόγω του γεγονότος ότι η ροπή του είναι άμεσα διαθέσιμη και χάρη στην γραμμικότητα της επιτάχυνσης που οφείλεται και στην έλλειψη των πολλών σχέσεων του κιβωτίου των ταχυτήτων. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν παράγει θόρυβο ή κραδασμούς, κάνοντας την κάθε διαδρομή ιδιαίτερα άνετη. Αυτές οι ιδιότητες είναι επιπλέον της άνεσης που παρέχεται από τα καθίσματα που έχουν πλούσιο αφρώδες υλικό και είναι τοποθετημένα ψηλά, την ανάρτηση που δίνει μαθήματα απόσβεσης στις προβληματικές επιφάνειες, αλλά και στην ευκολία κίνησης σε αστικό περιβάλλον με την αυξημένη ευελιξία και τον κύκλο στροφής διαμέτρου 10,8 μέτρων.

 

 

Το e-Berlingo Van τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που διαχειρίζεται την πρόσφυση ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης και τις εκάστοτε συνθήκες. Η απόδοση των 100kW (136hp) /260Nm σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ/ώρα, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα οδήγησης που χρησιμοποιείται.

 

 

Η τεχνολογία στην υπηρεσία οικονομίας και περιβάλλοντος

 

 

Το e-Berlingo Van προσφέρει δυνατότητα προγραμματισμού της φόρτισης έτσι ώστε η ηλεκτρική ενέργεια να φορτίζει τις μπαταρίες του, στο ωράριο που διατίθεται με καλύτερο κοστολόγιο για τον καταναλωτή. Επιπλέον, μπορεί να προγραμματιστεί και η επιθυμητή θερμοκρασία της καμπίνας για να λειτουργήσει ο κλιματισμός κατά τη διάρκεια της και λίγο πριν το τέλος της φόρτισης, για να μην επιβαρυνθεί η κατανάλωση στη διάρκεια της διαδρομής. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyCitroen, η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως, το επίπεδο φόρτισης του οχήματος και η αυτονομία μπορούν να ελέγχονται από απόσταση, όπως και η θερμική προετοιμασία της καμπίνας. Ο προγραμματισμός της φόρτισης μπορεί να ρυθμιστεί από ένα smartphone ή tablet ή απευθείας χρησιμοποιώντας στην οθόνη αφής του οχήματος, χρησιμοποιώντας το μενού που αφορά στην ενέργεια του συστήματος κίνησης.

 

 

Κορυφαία χαρακτηριστικά στην κατηγορία

 

 

Το Νέο Citroen e-Berlingo Van διαθέτει όλα τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής που συναντάμε στις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Είναι ένα συμπαγές επαγγελματικό μοντέλο, με πολλές δυνατότητες προσαρμογής στις εκάστοτε ανάγκες, κορυφαία εργονομία, μεγάλο εσωτερικό χώρο για οδηγό και επιβάτες, χώρους αποθήκευσης και βελτιστοποιημένη χωρητικότητα φόρτωσης – στοιχεία που το καθιστούν ιδανικό εργαλείο εργασίας.

 

 

Το e-Berlingo Van μπορεί να μεταφέρει δύο ή τρία άτομα και διατίθεται σε δύο αμαξώματος, με μήκος 4,40 μέτρα (Μ) και 4,75 μέτρα (XL). Το ύψος του αμαξώματος είναι 1,84 μέτρα και χάρη σε αυτό μπορεί να εισέλθει σε όλους τους χώρους στάθμευσης.

 

Είναι εύκολο στον χειρισμό και ιδιαίτερα ευέλικτο λόγω των διατάσεών του, αλλά παρόλα αυτά έχει μεγάλο μήκος φόρτωσης, λόγω της δυνατότητας αναδίπλωσης του καθίσματος επιβατών στην καμπίνα Extenso, απελευθερώνοντας έως 3,09 μέτρα (στο M) και 3,44 μέτρα (στο XL). Το ωφέλιμο πλάτος μεταξύ των θόλων των τροχών, είναι 1,23 μέτρα κα έτσι το ë-Berlingo Van μπορεί να μεταφέρει δύο ευρωπαλέτες. Ο όγκος φόρτωσης, είναι ο ίδιος με τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ξεκινά από τα 3,3 κυβικά μέτρα (XS χωρίς Extenso) και φτάνει έως τα 4,4 κ.μ. (XL με Extenso). Το ωφέλιμο βάρος είναι έως 800 κιλά και το ρυμουλκούμενο φορτίο έως 750 κιλά σε όλες τις εκδόσεις.

 

 

Διαμόρφωση και αποθηκευτικοί χώροι

 

 

Η ηλεκτρική έκδοση δεν κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά τις δυνατότητες διαμόρφωσης της καμπίνας και τους αποθηκευτικούς χώρους. Στο μοντέλο προσφέρεται επίσης η καμπίνα Extenso, μια καινοτομία της Citroen με τρία πραγματικά καθίσματα στο μπροστινό μέρος. Το μεσαίο είναι μεγαλύτερο και προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης της καμπίνας, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Το εσωτερικό διαμέρισμα του Van είναι εξοπλισμένο με μια πόρτα για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων, που διευκολύνεται από το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού. Το κάθισμα συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί για να απελευθερώσει περισσότερο χώρο φόρτωσης, ενώ αν είναι αναδιπλωμένο το πίσω μέρος του κεντρικού καθίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κινητό γραφείο. Τέλος, η καμπίνα του e-Berlingo Van παρέχει 113 λίτρα αποθηκευτικών χώρων για αντικείμενα.

 

 

Τεχνολογία συνδεσιμότητας

 

 

Η τεχνολογία Mirror Screen που είναι συμβατή με το Apple CarPlay και το Android Auto, επιτρέπει στον οδηγό να συνδέσει ένα smartphone και να προβάλλει την οθόνη του σε αυτή του αυτοκινήτου. Ο οδηγός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση με τις συμβατές εφαρμογές και να τις ελέγχει άμεσα και εύκολα από την επιφάνεια αφής της οθόνης του Νέου Citroen e-Berlingo Van.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...