Hyundai BAYON

Hyundai BAYON

Hyundai BAYON

Hyundai BAYON
Hyundai BAYON

 

Η Hyundai Motor αποκάλυψε πρόσφατα το Hyundai BAYON, το ολοκαίνουριο μικρομεσαίο SUV το οποίο είναι σχεδιασμένο ειδικά για την Ευρώπη.

 

Hyundai BAYON

Hyundai BAYON

 

 

Το ολοκαίνουριο BΑΥΟΝ αποτελεί το νεότερο και πιο μικρό μέλος της δημοφιλούς οικογένειας των SUV της Hyundai. Διαθέτει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και ευρύχωρο εσωτερικό.

 

 

Μία μεγάλη λίστα έξυπνων, hitech συστημάτων ασφάλειας και συνδεσιμότητας, κάνουν το Νέο BΑΥΟΝ να ξεχωρίζει στην κατηγορία του. Τεχνολογίες αιχμής σε ασφάλεια και συνδεσιμότητα εκδημοκρατίζονται και γίνονται προσιτές σε όλους.

 

 

Περί ονομασίας

 

 

Η ονομασία του Νέου BΑΥΟΝ είναι εμπνευσμένη από την όμορφη πόλη Bayonne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων που αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας. Καθώς το Νέο ΒΑΥΟΝ έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει ευρωπαϊκό όνομα στο μοντέλο.

 

 

Με το Νέο BΑΥΟΝ, η Hyundai συμπληρώνει την παρουσίαση επτά νέων μοντέλων σε μόλις 12 μήνες, προσμετρώντας όλους τους τύπους αμαξωμάτων και κινητήρων καθιστώντας το 2020 ένα έτος ρεκόρ για την διεύρυνση και την ανανέωση της γκάμας της.

 

 

Μια αιχμηρή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση

 

 

Το Νέο BΑΥΟΝ αποτελεί την τελευταία σχεδιαστική προσέγγιση της SUV γκάμας της Hyundai και χάρη στις εντυπωσιακές αναλογίες και τα αιχμηρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακό και ξεχωριστό με την πρώτη ματιά. Ενσωματώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai, συνδυάζοντας την αρμονία μεταξύ των αναλογιών, της σχεδίασης, του στυλ και της τεχνολογίας.

 

 

Η μεγάλη εμπρός μάσκα ανοίγει στο κάτω μέρος της, δημιουργώντας μια ιδιαιτέρως επιβλητική εικόνα. Τα κύρια φωτιστικά σώματα που αποτελούνται από τρία στοιχεία σε συνδυασμό με τις εισαγωγές αέρα δημιουργούν μια μοναδική σχεδίαση και εμφάνιση. Η οριζόντια εισαγωγή αέρα και τα DRL δίνουν έμφαση στο πλάτος, ενώ η προστατευτική ποδιά προσδιορίζει την SUV ταυτότητα του μοντέλου.

 

 

Στα πλαϊνά του Νέου BAYON οι δυναμικές γραμμές εξασφαλίζουν αιχμηρή εμφάνιση, ενώ η κολώνα C που έχει σχήμα βέλους αποτελεί ένα δυναμικό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα φτερά προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

 

 

Σύγχρονο, ψηφιακό εσωτερικό

 

 

Το Νέο BAYON διαθέτει ένα κομψό σχεδιαστικά, άνετο και φωτεινό εσωτερικό, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών καθώς και στην αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ. Σημαντικό χαρακτηριστικό του η μεγάλη γκάμα εξοπλισμού συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας 8,0 ιντσών (Display Audio). Οι επιβάτες απολαμβάνουν τον εσωτερικό φωτισμό τεχνολογίας LED που είναι εμφανής στην περιοχή που βρίσκεται στα πόδια του συνοδηγού, στις πόρτες και στις χειρολαβές καθώς και στο χώρο για μικροαντικείμενα κάτω από την κεντρική κονσόλα δίνοντας έναν ξεκούραστο και ποιοτικό χαρακτήρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

 

 

Κορυφαία συνδεσιμότητα και τεχνολογία

 

 

Όπως και όλα τα μοντέλα της Hyundai, έτσι και το Νέο BΑΥΟΝ προσφέρει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας που σπάνια συναντούμε στην κατηγορία του. Διαθέτει τα καλύτερα στην κατηγορία ψηφιακά όργανα και κορυφαίες δυνατότητες infotainment.

 

 

Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας οθόνης 8 ιντσών (Display Audio). Η οθόνη των 8 ιντσών (Display Audio) διατίθεται με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, καθιστώντας τη Hyundai την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διαθέτει στάνταρ ασύρματο mirroring στην κατηγορία.

 

 

Οι δύο θύρες USB για τους εμπρός επιβάτες και μία επιπλέον για τους πίσω επιβάτες επιτρέπουν την ταυτόχρονη φόρτιση ως και τριών συσκευών. Μία από τις εμπρός θύρες κάνει επίσης δυνατή τη μεταφορά δεδομένων, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν το τηλέφωνό τους στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Ένα premium σύστημα ήχου Bose ολοκληρώνει το πακέτο και υπόσχεται στους επιβάτες μια εμπειρία υψηλής ποιότητας.

 

 

Hyundai Bluelink

 

 

Παράλληλα, το Νέο BAYON είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση των υπηρεσιών Hyundai Bluelink, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες Connected Car. Η τελευταία έκδοση του Bluelink περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το Connected Routing και μια νέα λειτουργία προφίλ χρήστη. Νέο στοιχείο σε αυτήν τη γενιά του Bluelink είναι και το Calendar Integration. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει mirroring το ημερολόγιο Google ή Apple στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Εάν το ραντεβού στο ημερολόγιο περιλαμβάνει και διεύθυνση, αυτή μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

 

 

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να εντοπίσουν, να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (app) Bluelink, ή να ελέγξουν πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, όπως τις ανάγκες συντήρησης ή το επίπεδο καυσίμου.

 

 

Ευρυχωρία και άνεση

 

 

Το Νέο Hyundai BΑΥΟΝ συνδυάζει τους άνετους χώρους ενός πρακτικού SUV με την ευελιξία και την αποδοτικότητα καυσίμου ενός μοντέλου της κατηγορίας B. Το compact αμάξωμα και το εργονομικό εσωτερικό του προσφέρουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει μια μικρή οικογένεια. Οι μικρές του διαστάσεις και η εξαιρετική ορατότητά του καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση στο εσωτερικό του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας και της αντοχής που περιμένουν οι κάτοχοι ενός SUV Hyundai χάρη στις υπερυψωμένες θέσεις του.

 

 

Με 411 λίτρα αποσκευών, το Νέο BAYON ξεχωρίζει για τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας που προσφέρει. Ξεχωρίζει παράλληλα για την ευρυχωρία και τη χρηστικότητα του, ενώ το έξυπνο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ αποτελεί μία ακόμα πρακτική λύση.

 

 

Με μήκος 4.180 mm, πλάτος 1.775 mm και ύψος 1.490 mm (ή 1.500 mm με τροχούς 17 ιντσών), επιτυγχάνεται τέλεια ισορροπία μεταξύ της compact σχεδίασης και των υψηλών επιπέδων άνεσης του νέου μοντέλου. Το μεταξόνιο φθάνει τα 2.580 mm. Τόσο για τους επιβάτες στα εμπρός καθίσματα, όσο και για αυτούς που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα έχουν προβλεφθεί όλα τα χαρακτηριστικά για άνετες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, οι εμπρός επιβάτες μπορούν να απολαύσουν χώρο 1.072 mm για τα πόδια τους, ενώ οι πίσω έχουν στη διάθεση τους 882 mm. Ως ένα πραγματικό SUV, το Νέο BΑΥΟΝ προσφέρει απόσταση από το έδαφος έως και 183 mm (σε συνδυασμό με τροχούς 17″), μεγαλύτερη από αυτήν των περισσότερων μοντέλων της κατηγορίας Β.

 

 

Το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας της κατηγορίας

 

 

To ολοκαίνουριο BΑΥΟΝ διαθέτει το DNA στιβαρότητας και το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας που χαρακτηρίζει όλη την SUV γκάμα της Hyundai διαθέτοντας ήδη από τον βασικό εξοπλισμό το κορυφαίο σύστημα Hyundai SmartSense.

 

 

Κάποια ημι-αυτόνομα συστήματα υποβοήθησης κάνουν το Νέο BAYON να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του. Το σύστημα Lane Follow Assist (LFA) διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας του και το σύστημα Forward Collision-Hindance Assist (FCA) εκπέμπει αρχικά μια ηχητική προειδοποίηση και στη συνέχεια, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να αποτρέψει την πιθανότητα σύγκρουσης. Αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνει την ανίχνευση οχημάτων, πεζών και ποδηλατών καθώς και τη λειτουργία Junction Turning, η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση με ένα επερχόμενο αυτοκίνητο που στρίβει αριστερά σε μια διασταύρωση. Ένα ακόμη προηγμένο χαρακτηριστικό, το Smart Cruise Control (NSCC) χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα στις λεωφόρους ή στους αυτοκινητόδρομους.

 

 

Διαθέσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας SmartSense

 

  • Lane Keeping Assist (LKA)

  • Lane Following Assist (LFA)

  • Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC)

  • Intelligent Speed Limit Assist (ISLA)

  • High Beam Assist (HBA)

  • Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) with pedestrian and cyclist detection and Junction Turning

  • Driver Attention Warning (DAW)

  • Leading Vehicle Departure Alert (LVDA)

  • Rear Occupant Alert (ROA)

  • Blind-Spot Collision Warning (BCW)

  • Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA)

  • Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse (PCA-R)

  • Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW)

  • Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA)

  • Parking Assist (PA)

 

 

Συστήματα μετάδοσης

 

 

Το ολοκαίνουριο BAYON διαθέτει μια αναβαθμισμένη και αποδοτική γκάμα κινητήρων Kappa με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2. Ξεκινώντας με τον δημοφιλή κινητήρα 1.2 MPi, 84 PS που συνδυάζεται με 5MT κιβώτιο, περνάμε στον 1.0 T-GDi κινητήρα που αποδίδει 100 PS και μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων (6MT) όσο και με αυτόματο 7DCT. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.0lt T-GDi 48V Hybrid κινητήρας με ισχύ 100 PS ή και 120 PS, o οποίος μπορεί να συνδυαστεί με το έξυπνο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (6 iMT) ή με το αυτόματο 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη (7DCT).

 

 

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης ο κινητήρας 1.0 T-GDi, με ή χωρίς 48V Hybrid σύστημα, συνδυάζεται με τρία προγράμματα κίνησης για τη βελτιστοποίηση της απόκρισης του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες. Πρόκειται για τα Eco, Normal και Sport.

 

 

Ο κινητήρας T-GDi είναι ένας turbo κινητήρας με άμεσο ψεκασμό για βέλτιστη απόδοση. Όταν συνδυάζεται με την εξελιγμένη 48V Hybrid τεχνολογία της Hyundai και το έξυπνο μηχανικό κιβώτιο (iMT) υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και κορυφαία απόδοση.

 

 

Τεχνολογία CVVD

 

 

Το Νέο BAYON διαθέτει επίσης τη μοναδική τεχνολογία CVVD (Continuously Variable Valve Duration) της Hyundai, η οποία ρυθμίζει συνεχώς τη διάρκεια ανοίγματος και κλεισίματος των βαλβίδων ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Αυτό βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την οικονομία καυσίμου, με αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές και εξοικονόμηση καυσίμου.

 

 

Η λειτουργία Rev Matching

 

 

Το νέο BAYON είναι το πρώτο SUV της Hyundai που είναι εξοπλισμένο με λειτουργία Rev Matching, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως διαθέτουν τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Hyundai. Αυτή η λειτουργία συγχρονίζει τις στροφές του κινητήρα με τον άξονα εξόδου, κάνοντας πρακτικά την καθημερινή οδήγηση ακόμη πιο ομαλή στην τελική συμπεριφορά, ακόμη και σε απότομες ή πιο σπορ αλλαγές ταχυτήτων. Το Rev Matching θα είναι διαθέσιμο για τον κινητήρα 1,0 T-GDi όταν συνδυάζεται με το κιβώτιο 7DCT και για όλα τα προγράμματα κίνησης, καθώς και για τον κινητήρα 1.0 T-GDi 48V Hybrid όταν συνδυάζεται με το κιβώτιο 6iMT και τη λειτουργία Sport.

 

 

Το ολοκαίνουριο BAYON θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...