Nissan Z Racing Concept

Nissan Z Racing Concept

Nissan Z Racing Concept

Nissan Z Racing Concept
Nissan Z Racing Concept

Η Nissan Motor Co. Ltd. και η Nissan Motorsports & Customizing Co. Ltd. (NMC) αποκάλυψαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα Nissan Z Racing Concept 230 και 244.

 

Nissan Z Racing Concept

Nissan Z Racing Concept

 

Τα οχήματα, βασισμένα στο ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο Nissan Z, έκαναν το ντεμπούτο τους στον 24ωρο αγώνα Fuji, που διεξήχθη στην πίστα του Fuji Speedway.

 

 

Για να διερευνήσουν τον πιθανό ανταγωνισμό σε διάφορες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Nissan και η NMC αναπτύσσουν αυτά τα νέα οχήματα με τη γνώση που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών συμμετοχής στο Super GT, καθώς και από την ανάπτυξη αγωνιστικών οχημάτων για τρίτους. Το Αυτοκίνητο 230, που επιμελείται η ομάδα της NISMO, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα συμβατό με καύσιμο ουδέτερου άνθρακα (CNF). Το Αυτοκίνητο 244, που επιμελείται η ομάδα της Max Racing, τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα. Μέσω της συμμετοχής στον εξαντλητικό 24ωρο αγώνα αντοχής με τα δύο Nissan Z Racing Concepts, στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των οχημάτων και η συγκέντρωση πολύτιμων δεδομένων που μπορούν να αποκτηθούν μόνο μέσω των αγώνων. Αυτός ο στόχος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για τον κινητήρα που είναι συμβατός με CNF και για εφαρμογή σε μελλοντική ανάπτυξη.

 

 

Η Nissan στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το οικονομικό έτος 2050 και ως εκ τούτου ενισχύει τις προσπάθειές της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για παράδειγμα, η Nissan είναι ο μόνος Ιάπωνας κατασκευαστής που συμμετέχει στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E. Η ανάπτυξη του κινητήρα συμβατού με CNF, στοχεύει μελλοντικά σε μηχανοκίνητα αθλήματα με ουδέτερο άνθρακα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...