PEUGEOT 9X8

PEUGEOT 9X8

PEUGEOT 9X8

PEUGEOT 9X8
PEUGEOT 9X8

 

Η PEUGEOT αποκάλυψε το νέο PEUGEOT 9X8, το τελευταίας γενιάς Hypercar που θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2022.

 

 

PEUGEOT 9X8

PEUGEOT 9X8

 

Με κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας που κινεί και τους τέσσερεις τροχούς, αυτό το υπέρ-αποδοτικό πρωτότυπο ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική που η PEUGEOT ονομάζει «Neo-Performance» και ενσωματώνει τόσο στα μοντέλα δρόμου όσο και στα αγωνιστικά, προσφέροντας υπεύθυνες επιδόσεις. Η άνευ προηγουμένου συνεργασία των μηχανολόγων της PEUGEOT SPORT και του σχεδιαστικού τμήματος της PEUGEOT, είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του 9X8 το οποίο δίνει μία πρόγευση της νέας εποχής των αγώνων αυτοκινήτου, χάρη στις ρευστές του γραμμές, την απουσία πίσω πτέρυγας και τα εμφανή σημάδια της εταιρικής ταυτότητας της μάρκας. Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που φέρει, καθώς και η εμφάνιση αιλουροειδούς, αποτελούν τα αδιαφιλονίκητα διαπιστευτήρια της PEUGEOT.

 

 

Το PEUGEOT 9X8 – το πιο πρόσφατο δημιούργημα της μάρκας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα αντοχής – είναι ο άμεσος διάδοχος του PEUGEOT 905, του νικητή στον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans το 1992 και 1993, και του PEUGEOT 908, που κέρδισε το French classic το 2009. Το νέο πρωτότυπο είναι ο συνεχιστής της ιδιαίτερα επιτυχημένης εμπλοκής της μακράς στις κορυφαίες παγκοσμίως διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπου έχει διακριθεί χάρη στα πολύ ανταγωνιστικά της αυτοκίνητα με την άμεσα αναγνωρίσιμη εταιρική τους ταυτότητα.

 

 

Το PEUGEOT 9X8 είναι ένα project της μάρκας που ενσαρκώνει ιδανικά το όραμα της «Neo-Performance» και είναι βασισμένο στον συνδυασμό του κορυφαίου DNA με το στιλ, την αποδοτικότητα και την τεχνογνωσία, σε βαθμό που αυτά τα στοιχεία να μπορούν να μεταφερθούν στα καθημερινά αυτοκίνητα.

 

 

Το όνομα του νέου Hypercar της PEUGEOT

 

 

Το «9» είναι η συνέχεια της σειράς που χρησιμοποίησε η μάρκα στα τελευταία αγωνιστικά αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα αντοχής, δηλαδή το PEUGEOT 905 (το οποίο αγωνίστηκε από το 1990 έως το 1993) και το 908 (από το 2007 έως 2011), όπου και τα δύο έγιναν σύμβολα της μάρκας.

 

 

Το «X» συμβολίζει την τεχνολογία κίνησης και στους 4 τροχούς που διαθέτει το Hypercar της PEUGEOT και το Υβριδικό σύστημα κίνησης που ενσωματώνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας, ακόμα και στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου.

 

 

Το «8» είναι το πρόθεμα που χρησιμοποιείται σε όλα τα ονόματα των σημερινών μοντέλων της PEUGEOT, από το 208 και 2008, μέχρι το 308, 3008, 5008 και φυσικά, το 508 που πρόσφατα υπέστη τις περιποιήσεις των μηχανικών και των σχεδιαστών που έφτιαξαν το Hypercar, και έγινε το πρώτο σπορ μοντέλο της μάρκας με την επιγραφή Peugeot Sport Engineered.

 

 

Δύο PEUGEOT 9X8 θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής της FIA για το 2022.

 

 

Υπέρ-οικονομικό Υβριδικό σύστημα κίνησης

 

 

Από το Σεπτέμβριο του 2020 που η PEUGEOT ανακοίνωσε την εμπλοκή της στο νέο πρωτάθλημα αντοχής στην κατηγορία Le Mans Hypercar, το εργοστάσιο στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι, ξεκίνησε να εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του 9X8.

 

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου bi-turbo V6, με περιεχόμενη γωνία 900, κινητήρας των 2.6λίτρων, απόδοσης 500kW (680hp), – ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως που αποτελεί μέρος του συστήματος κίνησης PEUGEOT HYBRID4 500KW – «γράφει» χιλιόμετρα δοκιμών στον πάγκο, από τον Απρίλιο.

 

 

Εν τω μεταξύ, η εμπρός τοποθετημένη μονάδα του ηλεκτροκινητήρα-γεννήτριας των 200kW, το 7τάχυτο σειριακό κιβώτιο και η μπαταρία, βρίσκονται στη διαδικασία συναρμολόγησης σύμφωνα με το πρόγραμμα πιστοποίησης των δοκιμών στον πάγκο.

 

 

Η πανίσχυρη, τεχνολογικά εξελιγμένη, υψηλής τάσεως (900 Volt), υψηλής χωρητικότητας, μπαταρία εξελίσσεται από την PEUGEOT Sport και τη Saft, θυγατρική της TotalEnergies.

 

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 

Κατηγορία : Le Mans Hypercar (LMH)

Μήκος: 5,000χλστ.

Πλάτος: 2,080χλστ.

Ύψος: 1,180χλστ.

Μεταξόνιο: 3,045χλστ.

Κινητήρας: PEUGEOT HYBRID4 500KW (με σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς)

Πίσω κινητήρας: 500kW (680hp), 2.6λ., twin-turbo, V6 με περιεχόμενη γωνία 900 , βενζινοκινητήρας εσωτερικής καύσεως + σειριακό κιβώτιο 7 ταχυτήτων

Εμπρός κινητήρας : ηλεκτροκινητήρας/γεννήτρια ισχύος 200kW + μειωτήρας μίας σχέσης

Μπαταρία: Υψηλής τάσεως 900-volt, μπαταρία σχεδιασμένη από την Peugeot Sport, από κοινού με την TotalEnergies/Saft

Καύσιμο και λιπαντικά : TotalEnergies

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...