Road Edge Detection

Road Edge Detection

Road Edge Detection

Road Edge Detection
Road Edge Detection

Το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Road Edge Detection του νέου Ford Kuga υπόσχεται διευκόλυνση της οδήγησης σε επαρχιακούς δρόμους.

 

Νέο Ford Kuga ST Line

Νέο Ford Kuga – ST Line

 



Όλοι γνωρίζουμε πως η οδήγηση σε αγροτικές περιοχές μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Αυτό όταν η σχετική διαγράμμιση απουσιάζει από την άκρη του δρόμου – εκεί δηλαδή που το έδαφος γίνεται κακοτράχαλο ή καταλήγει σε κάποιο χωράφι, λασπωμένο χαντάκι ή απόκρημνο αυλάκι. Έτσι, η οδήγηση τη νύχτα – κυρίως σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό – μπορεί να γίνει επικίνδυνη.



Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη συμβαίνουν σε αγροτικούς δρόμους. Μάλιστα, σε αντίθεση με τις αστικές περιοχές, οι επιβάτες των αυτοκινήτων αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των θανατηφόρων ατυχημάτων.



Το Road Edge Detection του νέου Ford Kuga ανιχνεύει το δρόμο μπροστά και μπορεί να επαναφέρει ομαλά το αυτοκίνητο στην πορεία του όταν χρειαστεί.



Ford Kuga - ST Line

Ford Kuga – ST Line

 



Πώς λειτουργεί



Σχεδιασμένο για χρήση σε αγροτικούς δρόμους, με ταχύτητες από 70 έως 110 χλμ./ώρα, το Road Edge Detection χρησιμοποιεί μία κάμερα τοποθετημένη κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη. Αυτή παρακολουθεί τα άκρα του δρόμου 50 μ. μπροστά από το όχημα και σε εύρος 7 μ. από κάθε πλευρά.



Όταν ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος “τελειώνει” δίνοντας τη θέση του σε επιφάνεια με χαλίκια ή γρασίδι, το σύστημα παρέχει από μόνο του μία ομαλή διόρθωση της πορείας, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί το όχημα “πάνω” στο δρόμο.



Το σύστημα έχει ένα προηγμένο αλγόριθμο που καθορίζει πότε υπάρχουν σαφείς αλλαγές στην ποιότητα του οδοστρώματος στην άκρη του δρόμου. Επίσης, παρέχει υποβοήθηση διεύθυνσης σε δρόμους με σήμανση όταν η διαγράμμιση της λωρίδας είναι δυσδιάκριτη ή κρυμμένη από χιόνι, φύλλα ή βροχή.



Εάν το αυτοκίνητο παραμένει πολύ κοντά στην άκρη του δρόμου μετά την αρχική άσκηση υποβοήθησης στο σύστημα διεύθυνσης, το Road Edge Detection δημιουργεί δονήσεις στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να παροτρύνει τον οδηγό να στρίψει. Τη νύχτα, το σύστημα χρησιμοποιεί το φωτισμό από τους προβολείς και λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Εκτός από το νέο Kuga, το Road Edge Detection διατίθεται επίσης στο Focus, στο νέο Puma, ενώ θα συμπεριληφθεί στο σύνολο των τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης που θα συνοδεύουν τα νέα μοντέλα της Ford, όπως το Explorer.

 

Kuga Lane Centering Assist

Kuga Lane Centering Assist

 



Σημειώσεις



1. Το σύστημα αναγνωρίζει αλλαγές στην ποιότητα του οδοστρώματος στην άκρη του δρόμου. Ασφαλτοστρωμένα χαντάκια ή τσιμεντένια αυλάκια ενδέχεται να μην ανιχνεύονται.

2. Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης είναι συμπληρωματικά. Δεν υποκαθιστούν την προσοχή ή την κρίση του οδηγού, ο οποίος παραμένει υπεύθυνος για τον έλεγχο του οχήματος.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...