Rolls Royce Wraith Eagle VIII, μοντέλο μόνο για συλλέκτες

Rolls Royce Wraith Eagle VIII

Rolls Royce Wraith Eagle VIII, μοντέλο μόνο για συλλέκτες

Rolls Royce Wraith Eagle VIII

Rolls Royce Wraith Eagle VIII

 

Μόλις 50 Rolls Royce Wraith Eagle VIII θα κατασκευαστούν, τιμώντας έτσι ένα από τα πιο σπουδαία ανθρώπινα εγχειρήματα της ανθρώπινης φύσης.

 

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII (1)

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII (1)

 

Οι στρατιωτικοί αεροπόροι Τζον Άλκοκ και Άρθουρ Μπράουν πραγματοποίησαν πριν από 100 χρόνια, τον Ιούνιο του 1919, το πρώτο υπερατλαντικό πτητικό ταξίδι δίχως στάση. Σύγχρονοι συνάδελφοι του σερ Χένρι Ρόις, απογειώθηκαν από την Ιρλανδία με ένα τροποποιημένο αεροσκάφος του Α’ παγκοσμίου πολέμου. Αυτό ήταν το βομβαρδιστικό Vickers Vimy. Το αεροσκάφος εφοδιαζόταν με δύο 20,3 λίτρων, ισχύος 350 ίππων κινητήρες Rolls-Royce Eagle VIII. Από αυτούς παίρνει το όνομά του το αυτοκίνητο, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 μονάδες. Μάλιστα το μοντέλο απευθύνεται αποκλειστικά σε συλλέκτες.

 

Το εγχείρημα της υπερατλαντικής πτήσης δεν ήταν εύκολο. Αυτό καθώς τα μόνα εξαρτήματα που λειτούργησαν στην ουσία, ήταν οι κινητήρες της Rolls-Royce. Τα συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης απέτυχαν σχεδόν αμέσως. Αυτό οδήγησε τους δύο πιλότους να ταξιδεύουν τη νύχτα μέσα στα σύννεφα και στην ομίχλη, δηλαδή δίχως ορατότητα… Εν τέλει, όταν κατάφεραν να εξέλθουν αυτών, οι εκπληκτικές ικανότητες του Μπράουν στην πλοήγηση, που είχε οδηγό τα αστέρια, βοήθησαν το δίδυμο να αποφύγει τους κινδύνους.

 

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII (2)

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII (2)

 

Rolls Royce Wraith Eagle VIII: λεπτομέρειες

 

Προκειμένου λοιπόν να τιμήσει το όλο εγχείρημα, η Rolls-Royce έχει σε απόχρωση Gunmetal με Selby Grey το αμάξωμα. Μάλιστα τα χρώματα διαχωρίζονται από μια ορειχάλκινη γραμμή. Η μαύρη γρίλια θυμίζει σε πολλά το αεροσκάφος, ενώ οι τροχοί είναι γυαλισμένοι με μια ημιδιάφανη σκιά.

 

Εντός καμπίνας, η προσπάθεια των δύο πιλότων τιμάται από το μαύρο χρώμα του δέρματος και την απόχρωση Selby Grey. Ο ορείχαλκος θυμίζει την πτήση των 3.025 χιλιομέτρων. Από την πλευρά του, το λογότυπο «RR» κι αυτό σε ορείχαλκο, κοσμεί τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Επίσης, σε ορειχάλκινη έκδοση εντοπίζεται στη θύρα του οδηγού μια φράση του μετέπειτα πρωθυπουργού της Αγγλίας, Γουίντσον Τσόρτσιλ, που σχολίασε τα κατορθώματα των δύο ανδρών.

 

Το ταμπλό εμφανίζεται σε απόχρωση την ώρα που οι πιλότοι ξέφυγαν από τα σύννεφα και την ομίχλη. Εντοπίζεται συγκεκριμένα η Smoked Eucalyptus σε χρυσό, πριν επιστρωθεί με ασήμι και χαλκό, θυμίζοντας έτσι τι αντίκριζαν οι πιλότοι, βλέποντας τη Γη από πάνω. Ξεχωριστή είναι η πλαφονιέρα του οχήματος, αλλά και οι ορειχάλκινες ραφές στα πλευρά του κεντρικού τούνελ μετάδοσης, παραπέμποντας στο V12 αεροσκάφος Vickers Vimy.

 

Αναφορικά με τον πίνακα οργάνων, το φόντο του θυμίζει τις κρύες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πιλότοι, εντοπίζεται ελαφρύ πράσινο χρώμα, ό,τι συνάντησαν δηλαδή στην πτήση τους, ενώ υπάρχει και κόκκινο, από την έναυση των κινητήρων. Περιττό να αναφερθεί πως και το ρολόι παίζει τον δικό του ρόλο αναφερόμενο στην πτήση των Άλκοκ και Μπράουν.

 

Αναφορικά με την πλαφονιέρα που αναφέρθηκε παραπάνω, 1.183 ίνες δείχνουν τη διάταξη των αστεριών εκείνη τη νύχτα του 1919 και τη διαδρομή της πτήσης, με τους αστερισμούς να είναι από νήμα ορείχαλκου. Η ακριβής στιγμή που το δίδυμο ξέφυγε από τα σύννεφα, ορίζεται από ένα κόκκινο φως οπτικών ινών.

 

Πηγή: Rolls-Royce


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...