Volkswagen e-Crafter, έφτασε και στην Ελλάδα

Volkswagen e-Crafter, έφτασε και στην Ελλάδα

Volkswagen e-Crafter, έφτασε και στην Ελλάδα

Volkswagen e-Crafter, έφτασε και στην Ελλάδα
Volkswagen e-Crafter, έφτασε και στην Ελλάδα

 

Το νέο Volkswagen e-Crafter, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πολύ επιτυχημένου μοντέλου της Volkswagen, είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα.

 

 

Volkswagen e-Crafter

Volkswagen e-Crafter

 

Η ηλεκτρική αυτονομία των 173 χιλιομέτρων (σε κύκλο NEDC) χάρη στη μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του, η έκλυση μηδενικών ρύπων κατά την κίνησή του, η απουσία καυσαερίων και θορύβου, σε συνδυασμό με την κορυφαία ροπή του, το καθιστούν ιδανικό συνεργάτη για τον οδηγό και άξιο πρεσβευτή για κάθε επιχείρηση που το εντάσσει στον στόλο της. Την ίδια στιγμή, το eCrafter αποκτά ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

 

 

Για την εξέλιξη του e-Crafter, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα αξιολόγησε 210.000 οδηγικά προφίλ από περισσότερους από 1.500 πελάτες της. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι η πλειοψηφία των οδηγών διανύουν καθημερινά με το βαν τους 70-100 χιλιόμετρα. Η Volkswagen μάλιστα εξασφάλισε στο eCrafter σχεδόν διπλάσια ηλεκτρική αυτονομία. Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρικού μεγάλου πάνελ-βαν το οποίο θα έχει πρακτικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά που θα υπερκαλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη. Παράλληλα, στόχος ήταν η τιμή απόκτησης του μοντέλου να είναι σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να αποτελεί ιδανική λύση για κάθε επαγγελματία.

 

 

e-Crafter detail

e-Crafter detail

 

Κύρια χαρακτηριστικά μοντέλου

 

 

Από τεχνικής άποψης, το e-Crafter σχεδιάστηκε εξ αρχής ώστε να έχει βέλτιστα τοποθετημένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξοικονόμηση χώρου με την τοποθέτηση της 35,8 kWh και 318 κιλών μπαταρίας ιόντων λιθίου, στο κάτω μέρος του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

 

 

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Crafter είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος. Αποδίδει 136 ίππους (100 kW) μέγιστης ισχύος και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

 

 

Το eCrafter προσφέρει μεγάλη ευκολία όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας. Σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

 

 

Τιμή απόκτησης

 

 

Το νέο Volkswagen eCrafter Van 35 στην έκδοση Medium Wheel Base High Roof έχει λιανική τιμή προ φόρων 47.177 €. Αυτή με την προσθήκη ΦΠΑ 24% διαμορφώνεται στα 58.500 €.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...