Η Ford στη «Λίστα Α» του CDP

Η Ford στη «Λίστα Α» του CDP

Η Ford στη «Λίστα Α» του CDP

Η Ford στη «Λίστα Α» του CDP
Η Ford στη «Λίστα Α» του CDP

Η Ford στη «Λίστα Α» του CDP, με τον οργανισμό αξιολόγησης περιβαλλοντικών επιδόσεων να αναγνωρίζει τις σημαντικές πρωτοβουλίες της εταιρείας.

 

Ford at CDP

Ford at CDP

 

Πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τον περιορισμό των κλιματικών κινδύνων και την ανάπτυξη μιας οικονομίας με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.

 

 

Η Ford έχει ξεκινήσει μία επέλαση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με επενδύσεις άνω των 11,5 δις δολαρίων. Η εταιρεία προσφέρει αυτή τη στιγμή στους πελάτες της στη Βόρεια Αμερική το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 

 

Μέχρι το 2035 η Ford φιλοδοξεί να χρησιμοποιεί σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων της ανά τον κόσμο ενέργεια προερχόμενη εξολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές.

 

 

 

«Κάνουμε τολμηρές δράσεις για την κλιματική αλλαγή»

 

 

«Οι άνθρωποί μας, οι πελάτες μας και οι επενδυτές μας προσδοκούν από εμάς όλο και περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» . Αυτό δήλωσε ο Bob Holycross, vice president, sustainability, environment & safety engineering. Και συνέχισε… «Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Bill Ford, o executive chairman της εταιρείας, μας κατευθύνει σε πιο τολμηρές δράσεις για την κλιματική αλλαγή.

 

 

«Πιστεύουμε ότι η δημιουργία εξαιρετικών αυτοκινήτων, η προστασία του πλανήτη και η διατήρηση μιας εύρωστης επιχείρησης είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.»

 

 

Ο Bruno Sarda, πρόεδρος του CDP Βορείου Αμερικής δήλωσε.  «Συγχαρητήρια στη Ford που κέρδισε μία θέση στη φετινή ‘Λίστα A’ για την προστασία το κλίματος. Η εταιρεία αποτελεί πρότυπο κορυφαίας εταιρικής βιωσιμότητας.»

 

 

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένας αναμφισβήτητο επιχειρηματικός κίνδυνος. Αυτό εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Απαιτείται η μετάβαση σε μία οικονομία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα προκειμένου να αποφευχθούν οι χειρότερες συνέπειες.

 

 

«Οι εταιρείες της «Λίστας A» γνωρίζουν ότι η βιωσιμότητα αποτελεί έναν συναρπαστικό αγώνα που οδηγεί στην κορυφή. Είναι μία προοπτική για καινοτομία και αναθεώρηση του επιχειρηματικού μοντέλου. Αποδεικνύεται ότι η περιβαλλοντική υπευθυνότητα αποτελεί μία επιχειρηματική ευκαιρία.»

 

 

Επένδυση δισεκατομμυρίων σε ηλεκτρικά οχήματα

 

 

 

Η δέσμευση της Ford για μείωση των εκπομπών CO2 περιλαμβάνει μία επένδυση άνω των 11,5 δισ. δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα. Θέλοντας να αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ηλεκτρικά οχήματα και τη χρήση τους, η Ford λανσάρει εκδόσεις μηδενικών ρύπων για μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της. Παράδειγμα είναι η Mustang Mach-E και η ηλεκτρική έκδοση του F-150.

 

 

Πρόσφατα, η εταιρεία λανσάρισε το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική.

 

 

Το 2017, η Ford δήλωσε ότι είχε μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες παραγωγής οχημάτων κατά 30% ανά παραγόμενο όχημα. Μάλιστα αυτό συνέβη οκτώ χρόνια νωρίτερα από τον προγραμματισμό όταν ο στόχος τέθηκε το 2010.

 

 

Περί CDP

 

 

Ο CDP είναι ένα παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός αξιολόγησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα ετήσια στοιχεία που δημοσιεύει και τη διαδικασία αξιολόγησης που υιοθετεί είναι ευρέως αναγνωρισμένα στον τομέα της εταιρικής περιβαλλοντικής διαφάνειας. Το 2019, περισσότεροι από 525 επενδυτές με κεφάλαια πάνω από 96 τρισεκ. δολάρια, μαζί με 125 σημαντικούς αγοραστές με συνολικές δαπάνες 3,6 τρισεκ. δολαρίων σε προμήθειες, ζήτησαν από τις εταιρείες να αποκαλύψουν στοιχεία για περιβαλλοντικές επιπτώσεις, κινδύνους και ευκαιρίες μέσω της πλατφόρμας CDP. Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκαν περισσότερες από 8.400.

 

 

Ο οργανισμός CDP χρησιμοποιεί μία λεπτομερή και ανεξάρτητη μεθοδολογία αξιολόγησης αυτών των εταιρειών. Απονέμει βαθμολογία από A έως D, με βάση την πληρότητα των στοιχείων, της ευαισθητοποίησης, αλλά και της διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων. Ο CDP ενθαρρύνει επίσης τις εταιρείες να επιδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές που σχετίζονται με κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις καθώς και να θέσουν σημαντικούς και φιλόδοξους στόχους. Όσες εταιρείες δεν αποκαλύπτουν στοιχεία ή δίνουν ανεπαρκείς πληροφορίες, λαμβάνουν αρνητική βαθμολογία.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με επιδόσεις βιωσιμότητας, στοιχεία και εκθέσεις/αναφορές της Ford, επισκεφθείτε το sustainability.ford.com.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...