Καινοτόμος ήχος για το BMW Concept i4

Καινοτόμος ήχος για το BMW Concept i4

Καινοτόμος ήχος για το BMW Concept i4

Καινοτόμος ήχος για το BMW Concept i4
Καινοτόμος ήχος για το BMW Concept i4

Καινοτόμος ήχος για το BMW Concept i4, με τον Hans Zimmer να συνθέτει το ηχητικό προφίλ του σε συνεργασία με το σχεδιαστή ήχου της BMW, Renzo Vitale.

 

Sound of the BMW Concept i4

Sound of the BMW Concept i4

 

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του BMW IconicSounds Electric. Θα προσδώσει  μάλιστα συναισθηματικό υπόβαθρο στα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW. Έτσι θα συνδέει τον οδηγό με την προσωπικότητα του οχήματος σε άλλο επίπεδο, μέσω εξατομικευμένων ηχητικών τόνων και χροιών.



«Ο Renzo κι εγώ είχαμε την ιδέα να γεφυρώσουμε το παρελθόν και το μέλλον της BMW με τον ήχο του BMW Concept i4», εξηγεί ο Zimmer. «Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν ήχο κλασικό. Ταυτόχρονα, έναν ήχο απρόσμενο. Αποπνέει μία ανάλαφρη αίσθηση. Έτσι ακριβώς όπως ταιριάζει στη μάρκα BMW». Το ηχητικό ρεπερτόριο του BMW Concept i4 περιλαμβάνει ποικίλους ήχους, όπως αυτούς που εκφράζουν το Experience Mode “Core” αλλά και τους έντονους ήχους του “Sport”. Οι ήχοι μιας πόρτας που ανοίγει αλλά και της εκκίνησης του αυτοκινήτου αποτελούν επίσης μέρος του ρεπερτορίου.



Ο ήχος του Hans Zimmer σηματοδοτεί την έναρξη της οδηγικής απόλαυσης ενός ηλεκτρικού οχήματος.



Οι Hans Zimmer και Renzo Vitale παρουσίασαν το νέο ήχο ‘start/stop’ στο στούντιο του Zimmer στη Santa Monica. Ο ήχος εκκίνησης (start/stop) για όλα τα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα BMW θα αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα αυτό θα συμβεί από τον Ιούλιο του 2020. «Με τη δυνατότητα που μας δίνεται να σχεδιάσουμε τον ήχο των οχημάτων μας, μπορούμε να διεγείρουμε θετικά συναισθήματα», σχολιάζει ο Vitale. «Ο νέος ήχος εκκίνησης (start/stop) στόχο έχει να ξυπνήσει τον ενθουσιασμό. Έναν ενθουσιασμό που προκύπτει για την οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

 

BMW Concept i4 sound

 

BMW IconicSounds Electric.



Η αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων συχνά θεωρείται μείζων πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, προκύπτει ένα συναισθηματικό κενό στην εμπειρία του οδηγού.



Ο Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πελατών & Μάρκας BMW δήλωσε. «Ο ήχος ανέκαθεν διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο συναίσθημα που αποπνέουν τα οχήματά μας. Τώρα, προάγουμε τη χαρά της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης σε ένα νέο επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τον Hans Zimmer. Μαζί θα δημιουργήσουμε το νέο ήχο ηλεκτροκίνησης στη BMW. Από αυτή τη συνεργασία θα προκύψει ο πρωτοποριακός ήχος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του BMW IconicSounds Electric».



Ο ήχος λειτουργίας του BMW Concept i4 είναι ο δεύτερος που εξελίχθηκε για τα ηλεκτρικά μοντέλα BMW από τον Hans Zimmer. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση του ήχου του BMW Vision M NEXT στην εκδήλωση #NEXTGen στο Μόναχο, τον Ιούνιο του 2019. «Έχουμε την τέλεια ευκαιρία να μετατρέψουμε το ταξίδι με ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο BMW σε μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Αυτό με τη βοήθεια θαυμάσιων ήχων», σχολίασε ο Zimmer το 2019. «Με ενθουσιάζει η πρόκληση της συνεργασίας πάνω στο σχεδιασμό ήχων μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων BMW».


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...