Νέο Ford Kuga

Νέο Ford Kuga

Νέο Ford Kuga

Νέο Ford Kuga
Νέο Ford Kuga

Το ξεχωριστό νέο Ford Kuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford και χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές με premium αναλογίες.

 

 

Νέο Ford Kuga

Νέο Ford Kuga

 

 

Το νέο Kuga βασίζεται στη νέα, ευέλικτη και παγκόσμια προσθιοκίνητη πλατφόρμα της Ford. Αυτή υποστηρίζει τη βελτιωμένη αεροδυναμική του αμαξώματος για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα αυτή συμβάλει στη μείωση του βάρους του νέου Kuga έναντι των προηγούμενων μοντέλων έως και 80 kg.

 

 

Το κομψό Kuga Titanium, το σπορ Kuga STLine και το πολυτελές Kuga Vignale είναι διαθέσιμα με μία προηγμένη σειρά υβριδικών συστημάτων κίνησης. Μάλιστα επιτυγχάνουν την καλύτερη στην κατηγορία οικονομία καυσίμου. Η μέση αυτονομία είναι βελτιωμένη κατά 28% στην απευθείας σύγκριση με τις ανάλογες εκδόσεις του απερχόμενου Kuga.

 

 

Νέο Ford Kuga

Νέο Ford Kuga

 

 

Διαθέσιμες εκδόσεις

 

 

Η πολυπληθής οικογένεια του νέου Kuga περιλαμβάνει τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις Plug-In Hybrid (τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με μέγιστη απόδοση 225 ίππους), EcoBlue Hybrid (πετρελαιοκινητήρας 2.0L EcoBlue με 150 ίππους με ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια και αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt) και Hybrid (πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία που συνδυάζει βενζινοκινητήρα 2.5L, ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής που έχει εξελίξει η Ford).

 

 

Το νέο Ford Kuga είναι επίσης διαθέσιμο στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 2.0L EcoBlue και 1.5L EcoBlue με απόδοση 190 και 120 ίππους. Υπάρχει επίσης και εκείνη με τον καταξιωμένο 1.5L EcoBoost κινητήρα βενζίνης της Ford, σε εκδόσεις με 120 και 150 ίππους.

 

 

Engine

Engine

 

 

Τεχνολογίες άνεσης και υποστήριξης

 

 

Το νέο Kuga προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά άνεσης και υποστήριξης της οδήγησης. Για παράδειγμα το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του Kuga PlugIn Hybrid με τις νέες λειτουργίες εξηλεκτρισμένων οχημάτων για την εφαρμογή FordPass. Περαιτέρω προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν μία ασύρματη επιφάνεια φόρτισης για κινητό τηλέφωνο και σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford1. Το συγκεκριμένο υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών. To premium ηχοσύστημα της B&O υπόσχεται μία εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας. Μάλιστα, για πρώτη φορά υιοθετείται ένας φιλικός στο χρήστη, ευανάγνωστος πίνακας οργάνων LCD 12,3 ιντσών με τεχνολογία “true colour” για πιστή αποτύπωση των χρωμάτων.

 

 

Νέες τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και LaneCentring βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, ο προληπτικός φωτισμός στροφών καθώς και εκείνος που βασίζεται στην οδική σήμανση διευκολύνουν την οδήγηση στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Headup display βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο. Τέλος, το Active Park Assist 2 επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης με το πάτημα ενός μόνο διακόπτη.

 

 

Interior look

Interior look

 

Παράδειγμα σχεδιαστικής φιλοσοφίας

 

 

Ο καλύτερος στην κατηγορία χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών και η κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων. Αυτή μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε μία διαδρομή μήκους 150 mm.

 

 

Side

Side

 

Το Kuga είναι το Νο.1 σε πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη. Παράλληλα είναι και το No.3 μοντέλο της Ford στη γηραιά ήπειρο μετά τα Fiesta και Focus. Το 2019 το Kuga κέρδισε την εμπιστοσύνη 161.400 αγοραστών. Η συγκεκριμένη επίδοση αντιστοιχεί σε αύξηση τη τάξης του 5%. Χάρη σε αυτό, οι πωλήσεις της των SUV μοντέλων της Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με εκείνες της προηγούμενης χρονιάς.

 

 

«Το νέο Kuga είναι το καλύτερο παράδειγμα της ανθρωποκεντρικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Ford. Το μοντέλο εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία με πελάτες SUV αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα αυτού είναι να προσφέρει ξεχωριστό στυλ, απαράμιλλες επιλογές κινητήρων, premium άνεση και προηγμένες τεχνολογίες. Οι τελευταίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, μέσα και έξω από το αυτοκίνητο». Αυτό δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...