Ένας…θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά

Ένας...θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά (1)

Ένας…θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά

Ένας...θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά (1)

Ένας…θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά (1)

 

Ένας…θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά, με τον δεύτερο να είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της όμορφης ιστορίας και να κρατάει την…υπόσχεσή του.

 

Ένας...θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά (2)

Ένας…θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά (2)

 

 Ο Λουκάς είναι κάτοχος ενός πράσινου Ford Fiesta. Το όχημα είναι κατασκευής 1981 και αγοράστηκε από το Λουκά  το 1999 έναντι του ποσού των 400.000 δραχμών. Εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1.117κ.εκ., ισχύος 40 ίππων, που συνεργάζεται με ένα κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

 

Ένας…θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά: η ιστορία

 

Ο παππούς του Λουκά είχε στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο. Μάλιστα, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, είπε πως αυτό είτε θα περάσει στα χέρια του 10χρονου τότε Λουκά, είτε με τα χρήματα από την πώλησή του, ο εγγονός θα αγόραζε το επόμενο αυτοκίνητό του.

 

Μια μέρα, πηγαίνοντας στο σχολείο, ο Λουκάς είδε σε μια μάντρα αυτοκινήτων ένα πράσινο Ford Fiesta. Το αυτοκίνητο ήταν τρακαρισμένο από τη μια πλευρά, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να το αγοράσει και να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

 

Έψαξε και βρήκε αυθεντικά ανταλλακτικά, με τις εξαιρέσεις να αφορούν τον δεξιό καθρέφτη, το φινιστρίνι του συνοδηγού, το στροφόμετρο και δύο διακόπτες στο ταμπλό. Οι ζάντες RS προέρχονται από την αγωνιστική ομάδα που προετοίμαζε τα Group2 Ford Fiesta της εποχής.

 

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο «FiestakiasMarkone», όπως ήταν το όνομά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην προσπάθειά του να βγει ανταλλακτικά, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Και έδωσε και μια υπόσχεση… «Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός»…

 

Ένας...θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά (3)

Ένας…θεός οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά (3)

 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φίλων του να το οδηγήσουν, εκείνος απαντούσε συνεχώς αρνητικά… Έως ότου έφτασε η στιγμή που θα καταπατούσε τον «όρκο» του, τηρώντας τον παράλληλα.

 

Πώς έγινε αυτό;

 

Με αφορμή την επίσκεψη του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Σεμπαστιέν Οζιέ, ο Λουκάς αποφάσισε να παραδώσει το τιμόνι στον… θεό του σπορ, επιβεβαιώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει κάποτε.

 

«Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός».

 

Πηγή: Ford

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...