Δακτύλιος Αθήνας

Μικρός Δακτύλιος Αθήνας: Πινακίδα ενημέρωσης

Δακτύλιος Αθήνας

Δακτύλιος Αθήνας: από 20/10/17 έως και 20/1018

Μαζί με την ραγδαία αύξηση της κίνησης επανέρχεται σε ισχύ και πάλι ο Δακτύλιος Αθήνας. Το μέτρο που θα ισχύσει μέχρι και τις 20/7/2018 περιορίζει την κίνηση των Ι.Χ.Ε. οχημάτων:

Από Δευτέρα έως Πέμπτη τις 07.00 έως 20.00 και την Παρασκευή ως το μεσημέρι στις 15.00.

Τα μέτρα δεν ισχύουν κάθε Σάββατο και Κυριακή, τις επίσημες αργίες, και τις ημέρες απεργίας των ΜΜΜ.

Δακτύλιος Αθήνας: Οι δρόμοι που τον ορίζουν

Ο μικρός Δακτύλιος Αθήνας ορίζεται από τους εξής δρόμους, χωρίς να περιλαμβάνονται οι ίδιοι (δηλαδή ισχύει μόνο στο εσωτερικό τμήμα της πόλης που περικλείουν):– Λ. Αλεξάνδρας.

Δακτύλιος Αθήνας: Μονά – ζυγά

Στο μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους. Κριτήριο αποτελεί το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Δακτύλιος Αθήνας: Εξαιρέσεις

Κυκλοφορούν κανονικά κάθε μέρα τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών. Επίσης τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο.

Οι άδειες αυτές χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμόν Δ.Ο.Υ-Δ13/οικ-121/Φ.911 από 23/26.10.2017 (ΦΕΚ Β΄ 3765) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου, ισχύουν οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις περιόδους 2015-2016 και 2016-2017 και οι οποίες θα συνεχίσουν να ισχύουν για τη νέα περίοδο 2017-2018 (έως 20-7-2018). Η παραβίαση της απαγόρευσης επιφέρει πρόστιμο 200 ευρώ.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...