Η Bosch στο CES 2019

Η Bosch στο CES 2019 1

Η Bosch στο CES 2019

Η Bosch στο CES 2019 1

Η Bosch στο CES 2019 1

Η εταιρεία παρουσίασε στο CES μερικές καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν στο μέλλον πιο άνετες και καθαρές τις μετακινήσεις στις πόλεις.

Η Bosch στο CES 2019 2

Η Bosch στο CES 2019 2

Η Bosch στο CES 2019, με την εταιρεία να παρουσιάζει στο Λας Βέγκας τις δικές της ιδέες για τις μελλοντικές μετακινήσεις στις πόλεις – και όχι μόνο. Από ένα ειδικό όχημα μεταφοράς και ψυγεία με συνδεσιμότητα που διατηρούν τα φαγητά φρέσκα, έως χλοοκοπτικά που μαθαίνουν. Υπάρχουν, μάλιστα και τεχνολογίες πυρόσβεσης που πριν καν οι αισθητήρες εντοπίσουν τον καπνό και τη θερμοκρασία, αναγνωρίζουν τη φωτιά.

Σχετικά με τη μετακίνηση, η Bosch συνεργάζεται με την καναδική εταιρεία Mojio. Μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα για τα διασυνδεδεμένα οχήματα. Όταν λοιπόν συμβεί ένα ατύχημα, πληροφορίες αποστέλλονται στα κεντρικά της Bosch και αυτομάτως από εκεί, στις πρώτες βοήθειες. Έτσι, εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και μπορούν να σωθούν ζωές.

Η Bosch στο CES 2019 3

Η Bosch στο CES 2019 3

Από εκεί και πέρα, παρουσιάστηκε και ένα ειδικό, αυτοματοποιημένο, διασυνδεδεμένο και ηλεκτρικό όχημα που αλλάζει επίπεδο την κινητικότητα. Δίχως να εκπέμπει ρύπους, το όχημα αναπτύχθηκε από την ίδια την Bosch και πέραν της μεταφοράς, προσφέρει, κράτηση, διαμοιρασμό, πλατφόρμες διασύνδεσης και υπηρεσίες πάρκινγκ και φόρτισης.

Το αυτοματοποιημένο αυτό όχημα, θα «τρέξει» πιλοτικά στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και σε συνεργασία με την Daimler. Στόχος, η αποσυμπίεση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο μέλλον και η ασφάλεια, που γίνεται μεγαλύτερη, χάρη στο επίπεδο αυτοματοποιημένης οδήγησης σε επίπεδο 4/5.

Το όχημα θα είναι έτοιμο προς παραγωγή, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Πηγή: Bosch


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...