Η Renault δημιούργησε site για την ασφάλεια

Road4us

Η Renault δημιούργησε site για την ασφάλεια

Η Renault δημιούργησε site για την ασφάλεια
Η Renault δημιούργησε site για την ασφάλεια

Η Renault δημιούργησε site για την ασφάλεια με την υποστήριξη του ιδρύματός της και της ένωσης Prévention Routière.

 

Road4us

Road4us

 

Στόχος του http://road4us.org/en/ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους των οδών, αλλά και οι σωστές συμπεριφορές του, μέσω ενός διαδικτυακού site που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

 

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2018 (WHO), τα οδικά ατυχήματα αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου για άτομα ηλικίας 5 έως 29 ετών. Ευθύνονται μάλιστα για 1.35 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

 

Παγκόσμια, διασκεδαστική και δωρεάν πλοήγηση

 

Μοναδικός στον κόσμο, ο δικτυακός τόπος Road4us έχει σχεδιαστεί για να είναι απλός στη χρήση και να είναι προσβάσιμος σε όλους τους χρήστες των δρόμων, είτε πρόκειται για πεζούς, είτε για οδηγούς, ανεξάρτητα από τον πολιτισμό, την ηλικία ή το επίπεδο εκπαίδευσης.

 

Έχοντας αυτό υπόψη, έχουν επινοηθεί απλές απεικονίσεις, με παγκόσμιους κώδικες και χωρίς κείμενα. Μάλιστα το οπτικό υλικό που υπάρχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα από εκπαιδευτικούς, καθηγητές ή ενώσεις που επιθυμούν να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά στο δρόμο.

 

Η πλοήγηση στον ιστότοπο είναι διαθέσιμη σε 7 γλώσσες και συγκεκριμένα σε Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Κινέζικα, Αραβικά και Χίντι.

 

Το Road4us έχει δοκιμαστεί εκ των προτέρων. Αποτελεί μάλιστα ένα συμμετοχικό και εξελισσόμενο εργαλείο. Οι χρήστες του μπορούν να εκχωρήσουν μια βαθμολογία σε κάθε εικόνα και να προτείνουν βελτιώσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών των οδών με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επιπλέον, μπορεί ο καθένας να βοηθήσει στη βελτίωση της κατανόησης των μηνυμάτων.

 

Σύνδεσμος Prévention Routière

 

Δημιουργήθηκε το 1949 και αναγνωρίστηκε ως οργανισμός δημοσίου συμφέροντος το 1955. Για να μειωθούν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί στους δρόμους, η οργάνωση προσεγγίζει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο μέσω 38.000 δράσεων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης με παιδιά και νέους, καθώς επίσης με εργαζόμενους αλλά και άλλα ευάλωτα άτομα όπως πεζοί, ποδηλάτες και ηλικιωμένοι. Ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται σε όλη τη Γαλλία, χάρη στο περιφερειακό και τοπικό του δίκτυο, αλλά και την ενεργή συμμετοχή 1500 εθελοντών. Υποστηρίζεται από 80.000 μέλη και δωρητές, αρκετές τοπικές αρχές, εταιρείες και πολλούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της ένωσης Attitude Prévention. Η οργάνωση συμμετέχει σε δημόσιες συζητήσεις και αποτελεί κινητήρια δύναμη των προτάσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 

Ίδρυμα Renault

 

Δημιουργήθηκε το 2001 και ενσωματώνει τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές αξίες του Ομίλου. Αρχικά εξειδικεύτηκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω προγραμμάτων αριστείας. Σκοπός της ήταν να βοηθήσει την νεότερη γενιά να προετοιμαστεί για μελλοντικές θέσεις εργασίας. Ωστόσο, από το 2018 εξελίχθηκε ώστε να διαχειριστεί όλη την εταιρική δράση που υποστηρίζει ο όμιλος Renault στους τομείς της κινητικότητας, της ασφάλειας και της αειφορίας.

 

Παίζοντας ενεργό διεθνή ρόλο, συντονίζει τα τοπικά ιδρύματα Renault στη Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Αμερική. Μάλιστα, είναι επίσης και αναγνωρισμένος κοινωνικο-οικονομικός παράγοντας σε πολλές χώρες.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...