Νέα BMW X1 xDrive25e

Νέα BMW X1 xDrive25e

Νέα BMW X1 xDrive25e

Νέα BMW X1 xDrive25e
Νέα BMW X1 xDrive25e

Στη διαμόρφωση της νέας εποχής, τα SUV μαζί με τα ηλεκτρικής τεχνολογίας οχήματα αποτελούν τους απόλυτους παίχτες και η νέα BMW X1 xDrive25e είναι και τα δύο.

 

Νέα BMW X1 xDrive25e

Νέα BMW X1 xDrive25e

Το μερίδιο των κάθε μορφής, μεγέθους και τρόπου κίνησης, SUV διεκδικεί μια στις τρεις συνολικές πωλήσεις, ενώ τα ηλεκτρικά/υβριδικά μπορεί να μη κάνουν τα ίδια νούμερα, αλλά ακολουθούν ακόμη πιο δυναμικές αυξητικές τάσεις. Το 2019, για παράδειγμα η αύξηση αυτή έφτασε στο 53,5% σε σχέση με το 2018.

 

Ένα πολύ σημαντικό μερίδιο των σχετικών πωλήσεων ανήκει και στην ελληνική BMW και το Group της. Πιο συγκεκριμένα, συνολικά τα οχήματα του Group απέσπασαν, με αιχμή το δόρατος το i3, μερίδιο της τάξης του 25,9% στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και 22,6% στα PHEV. Οι αυξητικές αυτές τάσεις συνεχίστηκαν και στο πρώτο τετράμηνο του 2020, με την αγορά των εν λόγω οχημάτων, να σημειώνει περαιτέρω αύξηση της τάξης του 64,4%.

 

Αυτή τη στιγμή η BMW διαθέτει μια γκάμα έξι PHEV μοντέλων, από τη σειρά 2 έως και την 7 μαζί με τις X3 και Χ5, ενώ στον Ιούλιο προστίθενται τα 330e xDrive sedan και Touring, όπως και η X2 xDrive25e. Στο εν τω μεταξύ, έγινε, διαδικτυακά λόγω συνθηκών, και η παρουσίαση της BMW X1 xDrive25e, ενός μοντέλου που τιμολογιακά, παρότι premium, έρχεται να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω στις υφιστάμενες προτάσεις του είδους, μεταξύ 46.300 και 55.610 ευρώ. Συγχρόνως, με λιανική τιμή προ φόρων κάτω από τα 40.000 ευρώ απαλλάσσει τον εταιρικό χρήστη από τον σχετικό φόρο.

 

Side

Side

Εξωτερικά

 

Εξωτερικά η PHEV δεν διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες X1 με μόνες διαφορές την θύρα φόρτισης και φυσικά, την υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας και ενημέρωσης των σωστικών μέσων, ένδειξη e, πίσω και στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνει ο διακόπτης eDrive στην κεντρική κονσόλα, δίπλα από τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου των έξι σχέσεων.

 

Detail

Detail

Επιλογέας eDrive

 

Η λειτουργία του είναι κυκλική. Η προεπιλεγμένη θέση είναι η AUTO eDRIVE και επιτρέπει την μικτή χρήση του συμβατικού κινητήρα των 1,5 λίτρων και της ηλεκτροκίνησης. Επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως τα 90 χ.α.ω. σε κατάσταση φόρτισης από το 12 έως και 100%. Με μικρότερη του 12% φόρτιση εφικτά είναι τα 55 χ.α.ω. Η στρατηγική που εφαρμόζει αποσκοπεί στη βέλτιστη αποδοτικότητα, λαμβάνοντας όμως υπόψη και την άνεση. Η εξελιγμένη πλοήγηση λαμβάνεται υπόψη, ώστε να εξασφαλίζεται επάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια για τα επερχόμενα πιο απαιτητικά λόγω αυξημένης κίνησης κομμάτια της διαδρομής. Εμπεριέχει επίσης λειτουργία Boost για μέγιστη στιγμιαία απόδοση.

 

Στη θέση MAX eDRIVE, το όχημα μετατρέπεται σε πλήρως ηλεκτρικό και εξασφαλίζει ταχύτητες έως και 135 χ.α.ω. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα εκκίνησης του κινητήρα εσωτερικής καύσης με kickdown, όπως επίσης και να ορίσει αυτό ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα. Η τρίτη και τελευταία επιλογή ονομάζεται SAVE Battery και αποσκοπεί στη μέγιστη εξοικονόμηση της ενέργειας της μπαταρίας για μελλοντική χρήση. Η φόρτιση παραμένει μονίμως στο 91%. Μια αντίστοιχη λειτουργία επιτυγχάνεται με τη επιλογή M/S στον επιλογέα του κιβωτίου. Ονομάζεται Charge Battery κι επίσης εξασφαλίζει φόρτιση έως το 91%.

 

Τα προγράμματα του eDrive συνεργάζονται επίσης με τα κλασικά προγράμματα οδήγησης της BMW, ήτοι τα ECO PRO, COMFORT και SPORT με αντίστοιχου βαθμού χρήσης του κινητήρα ή/και της μπαταρίας αναλόγως της φιλοσοφίας του καθενός προγράμματος.

 

Engine

Engine

Ηλεκτρικός εξοπλισμός

 

Όπως και τα υπόλοιπα Plugin υβριδικά μοντέλα της εταιρείας, έτσι και η X1 xDrive25e φέρει μπαταρίες υψηλής τάσης τέταρτης γενιάς. Η χωρητικότητά της φτάνει τις 10 kWh (ωφέλιμη 8,8 kWh) και η μέγιστη ισχύς φόρτισης τα 3,7 kW σε μονοφασικό οικιακό δίκτυο. Με το βασικό καλώδιο απαιτούνται 3,8 ώρες για το 80% φόρτισης και 5 ώρες για το 100%. Με φορτιστή Wallbox σε μονοφασικό δίκτυο, όπου επιτυγχάνεται και η μέγιστη τιμή φόρτισης των 3,7 kW, οι χρόνοι αυτοί μειώνονται στις 2,4 και 3,2 ώρες αντίστοιχα.

 

Τα μέρη του ηλεκτρικού συστήματος, δηλαδή η μπαταρία υψηλής τάσης, τα ηλεκτρονικά ισχύος και ο ηλεκτροκινητήρας των, σε αντιστοιχία, 95 ίππων, έχουν τοποθετηθεί μαζί με το ντεπόζιτο της βενζίνης των 36 λίτρων στο πίσω μέρος, κάτω από το πορτ-μπαγκάζ και τα πίσω καθίσματα. Εμπρός εγκάρσια συναντούμε το γνωστό μας σύνολο βενζίνης, τριών κυλίνδρων, απόδοσης 125 ίππων. Η συνολική ροπή των δύο συστημάτων ανέρχεται στα 373 Nm. Η προσθήκη των μερών του plug in συστήματος προσθέτει 150 κιλά στο καθαρό βάρος του οχήματος, το οποίο συνολικά φτάνει τα 1.820 κιλά. Επίσης μειώνει την αρχική χωρητικότητα σε αποσκευές στα 450 λίτρα, εξασφαλίζεται όμως η δυνατότητα αύξησης με την μετακίνηση του πίσω καθίσματος και μέχρι τα συνολικά 1.470 λίτρα με την πλήρη αναδίπλωσή τους.

 

Dashboard

Dashboard

Επιδόσεις

 

Οπλισμένη με αυτό το τεχνολογικό υπόβαθρο, η νέα BMW X1 xDrive25e επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω. σε 6,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 193 χ.α.ω. Η επίσημη κατανάλωση στο μικτό κύκλο περιορίζεται σύμφωνα με την τυποποιημένη μέτρηση μεταξύ 1,9 και 2,1 λίτρων για 100 χλμ., τιμή που αντιστοιχεί στα 43 με 48 γραμμάρια CO₂. H ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 57 χλμ. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, εξ ου και το xDrive, όχι φυσικά με την κλασική έννοια της τετρακίνησης, αλλά με τη λογική της ενεργοποιήσεις των εμπρός τροχών από το κινητήρα εσωτερικής καύσης και των πίσω από τον ηλεκτρικό σύστημα, με την κεντρική μονάδα διαχείρισης να αναλαμβάνει την ενορχήστρωση.

 

Απόκτηση

 

H BMW X1 xDrive25e απαλλάσσεται από το φόρο εταιρικής χρήσης καθώς η Λιανική Τιμή προ φόρων της βασικής έκδοσης είναι σημαντικά χαμηλότερη από το θεσμοθετημένο όριο των 40.000€ (33.261€) με πλούσιο βασικό εξοπλισμό. Η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 46.300€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης διατίθεται και τo προνομιακό πακέτο εξοπλισμού “Business Advanced” (προτεινόμενη λιανική τιμή προ φόρων: 39.950€) το οποίο προσφέρει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας.

 

Interior look

Interior look

Πέραν του βασικού εξοπλισμού:

 

– Πακέτο xLine

(Ειδικά εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά, ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, προβολείς LED, πίσω φώτα LED, προβολείς ομίχλης LED.

– Δερμάτινα, ηλεκτρικά, σπορ καθίσματα.

– Πακέτο Ιnnovation

(Navigation Plus με έγχρωμη οθόνη αφής 10,2 ιντςών και πολύ-χειριστήριο iDrive, Ηead-up display, Driving Assistant, σύστημα συναγερμού, αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη).

– Κάμερα οπισθοπορείας.

– Ηχοσύστημα Hi-Fi.

– Πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο (RTTI).

– Apple CarPlay.

– Πακέτο εξωτερικών καθρεπτών, με ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς

καθρέπτες.

– Μεταλλικό χρώμα (11 επιλογές).

Η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 55.610€ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

 

H BMW Financial Services προσφέρει για όλα τα μοντέλα Plug-in Hybrid, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Electrified All INCLUSIVE”, με ονομαστικό επιτόκιο 3,9% και μια σειρά από υπηρεσίες ασφάλειας, επέκτασης εγγύησης κ.λπ.). Επιπρόσθετα η απόκτηση Plug-in υβριδικού μοντέλου λιανικής, εξασφαλίζει δωρεάν δημόσια φόρτιση στο Δίκτυο «Φορτίζω» για 24 μήνες.

 

 

   

BMW X1 xDrive25e

 
   

Κατηγορία

C-SUV

Μονάδα παραγωγής

Γερμανία Regensburg, Dingolfing (ηλεκτρικό σύστημα), 

Πλατφόρμα

UKL2 (BMW, Mini)

Διαστάσεις αμαξώματος (ΜxΠxΥ  μέτρα)

4,45 x 1,84 x 1,61

Μεταξόνιο (μέτρα)

2,67

Χώρος αποσκευών (λτ. Κατά VDA)

450 έως 1.470

Καθαρό βάρος (κιλά)

1.820

Ανάρτηση εμπρός

McPherson, υποπλαίσιο, αντιστρεπτική

Ανάρτηση πίσω

Πολλαπλών συνδέσμων

Φρένα εμπρός

Αεριζόμενοι δίσκοι

Φρένα πίσω

Δίσκοι

   

Κινητήρας

1.5 turbo, 3 κυλίνδρων, βενζίνης

Υβριδικό σύστημα

PHEV, e-motor 70 kW / 165 Nm, μπαταρία ιόντων λιθίου 4ης γενιάς 34 kWh, μέγιστη ισχύς φόρτισης 3,7 kW / 16 Α

Ιπποδύναμη (PS/σ.α.λ.)

220 / 5.000 και 8.200 €

Ροπή (NM/σ.α.λ.)

385 (100 – 3.800)

Κίνηση

Εμπρός με ηλεκτροκίνητο πίσω άξονα

Κιβώτιο

Aυτόματο 6 σχέσεων

0-100 χ.α.ω. (δλ.)

6,9

Τελική ταχύτητα (χ.α.ω)

193

Μέση κατανάλωση NEDC (λτ./100 χλμ.)

1,9 / 2,1

CO2 (γρ./100 χλμ.)

43 / 48

Euro      

6d

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...