Παγκόσμιο ρεκόρ για το Hyundai Nexo

Παγκόσμιο ρεκόρ για το Hyundai Nexo

Παγκόσμιο ρεκόρ για το Hyundai Nexo

Παγκόσμιο ρεκόρ για το Hyundai Nexo

Παγκόσμιο ρεκόρ για το Hyundai Nexo, με το αυτοκίνητο που κινείται με τη χρήση υδρογόνου, να διανύει 778 χιλιόμετρα, με έναν μόνο ανεφοδιασμό.

 

Hyundai Nexo Hydrogen world record_2

Hyundai Nexo Hydrogen world record

Ο Γάλλος αεροπόρος και πρόεδρος του Ιδρύματος Solar Impulse, Μπερτράν Πικάρ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ένα όχημα με υδρογόνο, με έναν μόνο ανεφοδιασμό. Οδηγώντας ένα Hyundai Nexo, ο Πικάρ διένυσε μια συνολική απόσταση 778 χιλιομέτρων. Ποτέ πριν ένα αυτοκίνητο με κυψέλες υδρογόνου δεν κάλυψε τόσο μεγάλη απόσταση με έναν μόνο ανεφοδιασμό.

 

Μάλιστα ο Πικάρ κατάφερε να πάρει και τους επιβάτες σε αυτή την περιπέτεια. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για τον ίδιο και τους καλεσμένους του να ανακαλύψουν μια νέα γενιά αυτοκινήτων. Επιπλέον, υπήρχε μεγάλη επιθυμία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και να συγκρίνουν τις απόψεις τους για την αειφόρο ανάπτυξη και την κινητικότητα.

 

Οι επιβάτες ήταν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και όλοι μαζί γιόρτασαν ιδιαιτέρως κατά την άφιξή τους στο Musée de l’Air et de l’Espace.

 

Αξίζει να τονιστεί πως οι δύο πλευρές, έχουν συνεργαστεί εκ νέου στο παρελθόν, προωθώντας τις κυψέλες υδρογόνου στη Γαλλία και τους εναλλακτικούς τρόπους κίνησης.

 

Μερικά στοιχεία για το ρεκόρ

 

Συνολική απόσταση: 778 χιλιόμετρα

Απομένουσα αυτονομία: 49 χιλιόμετρα

Καθαρότητα αέρα: 404,6 kL, όσα αναπνέουν 23 ενήλικες κάθε ημέρα

Μείωση CO2: 111,2 kg, η ποσότητα των αερίων από οχήματα της ίδιας κατηγορίας σε απόσταση 778 χιλιομέτρων

 

Πηγή: Hyundai


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...