Nέα Mercedes-Benz CLS

Nέα Mercedes-Benz CLS

H απόλυτα εντυπωσιακή και συγχρόνως ιδιαίτερα σπορτίφ σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά κίνησης Mercedes-Benz CLS μπαίνει στην 3η γενιά της.

Mercedes-Benz CLS 450 4MATIic

Με τη γενιά αυτή, η Mercedes-Benz ενισχύει περισσότερο από ποτέ την αίγλη και το χαρακτήρα αυτού του πρωτοποριακού μοντέλου: η νέα γενιά έχει όλα τα γονίδια της CLS με την τοξωτή γραμμή οροφής, τις επίπεδες γραμμές παραθύρων και το χαμηλωμένο πίσω μέρος της καμπίνας επιβατών. Ταυτόχρονα, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της λογικής εξέλιξης της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Sensual Purity (αισθαντικής καθαρότητας): οι έντονες ακμές και γραμμές έχουν μειωθεί σημαντικά.

Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC

Nέα Mercedes-Benz CLS: Το εσωτερικό

Το πολυτελές εσωτερικό της CLS Coupé χαρακτηρίζεται από τις καθαρές, λιτές γραμμές του και εναρμονίζεται απόλυτα με τα αισθαντικά, ρευστά περιγράμματα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Για μια συνολικά κομψή εμφάνιση, η κυματοειδής σχεδίαση εκτείνεται από τις μπροστινές μέχρι τις πίσω πόρτες, περιβάλλοντας και την κολόνα Β. Νέο χαρακτηριστικό του ατμοσφαιρικού φωτισμού αποτελούν τα φωτιζόμενα στόμια αεραγωγών που θυμίζουν τουρμπίνα αεριωθούμενου. Για πρώτη φορά, η CLS Coupé είναι πενταθέσια. Εάν χρειαστεί, οι πλάτες των καθισμάτων μπορούν να αναδιπλώνονται προς τα κάτω σε αναλογία 40:20:40, επεκτείνοντας το πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 520 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός: περιλαμβάνει προβολείς LED High Performance, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μικτά ελαστικά, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας, οθόνη συστήματος πολυμέσων 12,3 ιντσών, ατμοσφαιρικό φωτισμό με φωτιζόμενους αεραγωγούς, κάμερα οπισθοπορίας, πλοήγηση ΜΒ Entry navigation, Touchpad, μονάδα επικοινωνίας με LTE και υπηρεσίες Mercedes me connect.

Mercedes-Benz CLS 450 4MATIC

Nέα Mercedes-Benz CLS: Αεροδυναμικά χαρακτηριστικά

Παρά τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και τους μεγαλύτερους τροχούς του βασικού εξοπλισμού, η νέα CLS συγκαταλέγεται στους ηγέτες αεροδυναμικής της κατηγορίας της με τιμή Cd ίση με 0,26 και μετωπική επιφάνεια (A) 2,31 τ.μ.  Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε χάρη σε διάφορες βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με προσομοιώσεις ηλεκτρονικού υπολογισμού όσο και στην αεροδυναμική σήραγγα. Χάρη στο πακέτο Ακουστικής Άνεσης με πολυστρωματικά τζάμια ασφαλείας, το coupé προσφέρει την υψηλή αεροακουστική άνεση που χαρακτηρίζει μία Mercedes.

 

Nέα Mercedes-Benz CLS: Νέα σειρά κινητήρων

Η τρίτη γενιά της Mercedes-Benz CLS εξοπλίζεται με ολοκαίνουριους κινητήρες, με τρία εξακύλινδρα μοντέλα διαθέσιμα κατά την παρουσίαση την αγορά:

  • CLS 350 d 4MATIC (210 kW/286 hp, 600 Nm, κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 148 g/km),
  • CLS 400 d 4MATIC (250 kW/340 hp, 700 Nm, κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 148 g/km) και
  • CLS δ 450 4MATIC (270 kW+ 16 kW/367 hp + 22 hp, κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 7,8 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 178 g/km) .

Ο νέος, συστηματικά εξηλεκτρισμένος εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας με EQ Boost (ενσωματωμένη μίζα-δυναμό) και ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 48 V τροφοδοτεί την CLS 450 4MATIC.

Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+: Αυτό το μοντέλο (κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο 8,7 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο 200 g/km) συνδυάζει σπορ σχεδίαση με δυναμικές επιδόσεις και υψηλή αποδοτικότητα. Το βασικό της εξάρτημα είναι ένας νέος, εξηλεκτρισμένος 3λιτρος κινητήρας με διπλή υπερπλήρωση και ηλεκτρικό βοηθητικό συμπιεστή.

Nέα Mercedes-Benz CLS: Προηγμένος εξοπλισμός

Νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με διευρυμένες λειτουργίες: Με το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, η νέα CLS εξοπλίζεται με τα πιο καινούρια συστήματα υποβοήθησης του οδηγού βάσει διαδρομής. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης υποστηρίζουν ακόμη αποτελεσματικότερα τον οδηγό στη διατήρηση απόστασης ασφαλείας και την ασφαλή διεύθυνση του αυτοκινήτου. Η ταχύτητα προσαρμόζεται αυτόματα πριν από στροφές, διασταυρώσεις ή κυκλικούς κόμβους.

Σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING: Συνδέει διάφορα συστήματα άνεσης του αυτοκινήτου, επιτρέποντας τη δημιουργία συγκεκριμένης ατμόσφαιρας ευεξίας σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Κατά συνέπεια, μπορούν να βελτιώνονται η ευεξία και η απόδοση τόσο του οδηγού όσο και των υπολοίπων επιβατών. Με το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING, συνδυάζονται συγκεκριμένες λειτουργίες του συστήματος κλιματισμού (και αρωματισμού) και των καθισμάτων (θέρμανση, αερισμός, μασάζ), η θέρμανση επιφανειών καθώς και ο φωτισμός/η μουσική ανάλογα με τη διάθεση.

Σχεδιασμός χειριστηρίων και ενδείξεων: Κατ’ επιλογή, το εσωτερικό μπορεί να εξοπλιστεί με το νέο Widescreen Cockpit με φωτεινές οθόνες υψηλής ανάλυσης. Το πλήρως ψηφιακό cockpit προσφέρει τρία διαφορετικά στυλ ενδείξεων “Classic”, “Sport” και “Progressive”. Τα πλήκτρα ελέγχου αφής, ως νέα χαρακτηριστικά, τοποθετούνται στο τιμόνι, όπου βρίσκονται πλέον και τα χειριστήρια για το DISTRONIC και το cruise control. Ο φωνητικός έλεγχος έχει επεκταθεί, ώστε να περιλαμβάνει λειτουργίες του οχήματος, όπως έλεγχος κλιματισμού και θέρμανση/αερισμός καθισμάτων εσωτερικός φωτισμός, αρωματισμός/ιονισμός, λειτουργία μασάζ στα καθίσματα και οθόνη head-up.

 

Nέα Mercedes-Benz CLS: Σημαντικά μυστικά

…για αρκετά χρόνια, η πρώτη γενιά CLS, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2004, ήταν το μοναδικό τετράθυρο coupé της κατηγορίας της; Με τη CLS, η Mercedes-Benz δημιούργησε μία νέα κατηγορία αυτοκινήτων, η οποία για πρώτη φορά συνδύαζε την κομψότητα και το δυναμισμό ενός coupé με την άνεση και τη λειτουργικότητα μίας λιμουζίνας. Με την ενδιαφέρουσα σχεδίαση και τον εξευγενισμένο σπορ χαρακτήρας της, η νέα γενιά που παρουσιάστηκε το 2010 επωφελήθηκε σαφώς από το γεγονός ότι η Mercedes-Benz προηγείτο κατά μία γενιά στην κατηγορία των τετράθυρων coupé έναντι των ανταγωνιστών της.

…η CLS έχει αποτελέσει αρκετές φορές μία πλατφόρμα καινοτομίας στην τεχνολογία φωτισμού; Το 2010, το Coupé ήταν το πρώτο αυτοκίνητο σειράς παραγωγής παγκοσμίως στο οποίο οι προβολείς τεχνολογίας LED ενσωμάτωναν τις λειτουργίες προσαρμοζόμενου φωτισμού των συστημάτων xenon. Και το 2014, η Mercedes-Benz χρησιμοποίησε και πάλι για πρώτη φορά στη CLS τους νέους προβολείς τεχνολογίας MULTIBEAM LED.

…ήδη από το 2007, η πρώτη γενιά CLS ψηφίστηκε “Classic of the future” από τους αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτων “Motor Klassik”; Το 2009 η CLS κέρδισε αυτό τον τίτλο για δεύτερη συνεχή φορά. Το 2009, στη ψηφοφορία που γίνεται κάθε δύο χρόνια συμμετείχαν περισσότεροι από 16.000 αναγνώστες.

…το αυτόματο σύστημα κλιματισμού THERMOTRONIC (προαιρετικός εξοπλισμός) συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης; Όταν το σήμα GPS αναγνωρίσει είσοδο σε σήραγγα, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Επιπλέον, ένας αισθητήρας ποιότητας αέρα και επιβλαβών αερίων παρακολουθεί διαρκώς τον εξωτερικό αέρα που εισέρχεται στο εσωτερικό και, εάν χρειαστεί, ενεργοποιεί τη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα.

…η οθόνη head-up (προαιρετικός εξοπλισμός) διαθέτει αισθητήρα φωτός, για να ρυθμίζει τη φωτεινότητά της; Ο αισθητήρας βρίσκεται στο επάνω άκρο της οροφής. Ρυθμίζει τη φωτεινότητα των ενδείξεων ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Με αυτό τον τρόπο παραμένουν ευανάγνωστες μέρα και νύχτα.

…το πακέτο Ενεργών Καθισμάτων Πολλαπλού Περιγράμματος για τον οδηγό και το συνοδηγό (προαιρετικός εξοπλισμός) συνιστάται από τη Aktion Gesunder Rücken (AGR), τη γερμανική ένωση για την υγεία της σπονδυλικής στήλης; Τα ενεργά καθίσματα πολλαπλού περιγράμματος με λειτουργία δυναμικής οδήγησης και λειτουργία μασάζ ENERGIZING διαθέτουν αεροθαλάμους που φουσκώνουν και πολυτελή προσκέφαλα που παρέχουν μέγιστη άνεση καθίσματος και πλευρική στήριξη. Υπάρχουν οκτώ προγράμματα μασάζ για βέλτιστη ευεξία.

…ο μικροσκοπικός μυς του ανθρώπινου αυτιού που συσπάται ως αντανακλαστικό σε ισχυρούς θορύβους λέγεται αναβολέας μυς; Με τον Ήχο PRE-SAFE®, η Mercedes-Benz αξιοποιεί ένα φυσικό αντανακλαστικό, προκειμένου να προετοιμάζει τα αυτιά των επιβατών για το δυνατό θόρυβο που συνήθως προκαλείται σε περίπτωση σύγκρουσης και, συνεπώς, να προστατεύει την ακοή. Επειδή στη διάρκεια ατυχημάτων μπορεί να προκληθούν ισχυροί θόρυβοι σύγκρουσης στους οποίους πολλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, ο Ήχος PRE SAFE®  παράγει μέσω του ηχοσυστήματος ένα σύντομο θόρυβο όταν ανιχνεύεται επικείμενη σύγκρουση. Έτσι, διεγείρεται το αντανακλαστικό του αναβολέα στο αυτί.

…για τη CLS διατίθεται πλήρως ηλεκτρικός σύνδεσμος ρυμουλκούμενου; Όταν δεν χρησιμοποιείται, ο σύνδεσμος ρυμουλκούμενου περιστρέφεται ηλεκτρικά και αναδιπλώνεται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Για να συνδέσεις ένα τρέιλερ ή να τοποθετήσεις μία σχάρα ποδηλάτου, περιστρέφεται απλώς προς τα επάνω επίσης ηλεκτρικά και ασφαλίζεται αυτόματα στη κατάλληλη θέση λειτουργίας του. Αυτός ο σύνδεσμος είναι επίσης διαθέσιμος με την AMG line.

…η λειτουργία VIP συμπεριλαμβάνεται στο ηχοσύστημα surround Burmester®; Δίνει τη δυνατότητα βελτιστοποίησης του ήχου για μία συγκεκριμένη θέση του αυτοκινήτου, η οποία επιλέγεται από το μενού Settings (Ρυθμίσεις). Το ηχοσύστημα αποδίδει ποιότητα ήχου αντίστοιχη των πολυτελών οικιακών συστημάτων ήχου. Τα ηχεία στην επένδυση της οροφής παρέχουν τρισδιάστατο ήχο.

…η CLS είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 180 χώρες; Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η ποικιλία των γλωσσών στις οποίες διατίθενται οι Οδηγίες Χρήσης του αυτοκινήτου. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ινδονησιακά, τα βιετναμέζικα, δύο γαλλικές εκδόσεις (Ευρώπης και Νοτίου Αμερικής) και τρεις αγγλικές εκδόσεις (Ευρώπης/κόσμου, ΗΠΑ/Καναδά και Νοτίου Αμερικής).

…οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις κλειδιού; Το κλειδί οχήματος διατίθεται σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με περίβλημα σε γυαλιστερό χρώμιο και σε πολύ γυαλιστερό λευκό με περίβλημα σε  χρώμιο ή ματ χρώμιο. Σε συνδυασμό με το Mercedes me connect διατίθεται επίσης και το ψηφιακό κλειδί οχήματος: χάρη στην τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου (Near Field Communication, NFC), το κινητό τηλέφωνο μπορεί να εκτελεί  λειτουργίες του κλειδιού του οχήματος, όπως κλείδωμα και ξεκλείδωμα (δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά).

…για τις ασιατικές αγορές τοποθετείται ειδική κόρνα; Οι “κόρνες για Ασία” έχουν ξεχωριστό κωδικό παραγγελίας και δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

…η λειτουργία ηλεκτρικού κλεισίματος ήταν για πρώτη φορά διαθέσιμη στη CLS; Η λειτουργία ηλεκτρικού κλεισίματος άνεσης εξασφαλίζει μία ήρεμη και σχεδόν αθόρυβη διαδικασία κλεισίματος. Μετά την πρώτη ενεργοποίηση, οι μπροστινές και οι πίσω πόρτες έλκονται στις κλειδαριές τους από σερβομοτέρ.

…προαιρετικά διατίθεται η λειτουργία ξεχωριστού κλειδώματος του πορτμπαγκάζ; Αυτή η λειτουργία επιτρέπει το κλείδωμα του πορτμπαγκάζ ξεχωριστά από ένα διακόπτη στο ντουλαπάκι συνοδηγού. Όταν το όχημα στη συνέχεια ξεκλειδώνεται κεντρικά με το ηλεκτρονικό κλειδί, το πορτμπαγκάζ παραμένει κλειδωμένο δεν μπορεί να ανοίξει από το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

…στο εργοστάσιο του Sindelfingen όπου παράγεται η CLS, η ηλεκτρική ενέργεια και ο ατμός παράγονται από μία μονάδα συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού του εργοστασίου; Χάρη στην συμπαραγωγή, απαιτείται 25 % λιγότερο καύσιμο σε σύγκριση με τη χωριστή παραγωγή.

…με ποσοστό 49,8 %, τα υλικά από χάλυβα/σίδηρο αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του συνολικού βάρους της CLS 350 d 4MATIC; Ακολουθούν τα πολυμερή υλικά με 19,1 % (κυρίως υλικά βαφής) και τα ελαφρά κράματα. Τα λειτουργικά υγρά (λιπαντικά, καύσιμο, ψυκτικό, αντιπηκτικό, υγρό φρένων και υγρό υαλοκαθαριστήρων) αντιπροσωπεύουν το περ. 4,1%.

…όπως όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz, η CLS αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις για τη σφραγίδα ποιότητας του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ερευνών για τις Αλλεργίες (ECARF); Η Σφραγίδα Ποιότητας του ECARF χρησιμοποιείται ως πιστοποίηση για προϊόντα που έχουν ελεγχθεί επιστημονικά και έχουν κριθεί κατάλληλα για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Οι απαιτήσεις είναι εκτενείς: πολυάριθμα εξαρτήματα κάθε συστήματος εξοπλισμού του οχήματος, για παράδειγμα, πρέπει να ελέγχονται για εισπνεόμενα αλλεργιογόνα. Επιπλέον, το φίλτρο γύρης ελέγχεται ως προς τη σωστή λειτουργία του τόσο όταν είναι καινούριο, όσο και χρησιμοποιημένο.

…συνολικά 131 εξαρτήματα της CLS, π.χ. κάλυμμα υποδαπέδου και αγωγοί καλωδίων, κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας  ανακυκλωμένο πλαστικό; Το συνολικό βάρος τους είναι 53 κιλά.

…ένα ανακυκλωμένο υλικό που αποτελείται από μεταποιημένες μπαταρίες μίζας και πλαίσια προφυλακτήρων χρησιμοποιείται για τις επενδύσεις τους θόλους τροχών της CLS; Ο στόχος είναι να αποκτούνται δευτερογενείς πρώτες ύλες από απόβλητα που σχετίζονται με οχήματα όποτε είναι εφικτό.

…στο βασικό μοντέλο της CLS, 78 εξαρτήματα συνολικού βάρους 30,8 κιλών κατασκευάζονται από φυσικά υλικά; Περιλαμβάνουν καθιερωμένα φυσικά υλικά, όπως ίνες λιναριού και κυτταρίνης, μαλλί, βαμβάκι και φυσικό καουτσούκ, τα οποία χρησιμοποιούνται στον εσωτερικό χώρο.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...