Ο ρόλος των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron

Ο ρόλος των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron

Ο ρόλος των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron

Ο ρόλος των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron
Ο ρόλος των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron

 

Ο ρόλος των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron είναι πρωταγωνιστικός στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της εταιρείας, με τη μάρκα να λανσάρει περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, έως το 2025.

 

Audi Zwickau

Audi Zwickau

 

Τα Q4 etron και Q4 Sportback etron αποτελούν μία ιδανική ευκαιρία εισόδου στην ηλεκτρική premium κινητικότητα, προσφέροντας τους κορυφαίους χώρους στην κατηγορία και τεχνολογία αιχμής. Μόνο τυχαία δεν είναι η δήλωση των μηχανικών της μάρκας ότι τα δύο ηλεκτρικά SUV δεν είναι απλά τα κορυφαία ηλεκτρικά SUV της αγοράς, αλλά τα κορυφαία SUV, ανεξάρτητα καυσίμου ή κινητήριου συστήματος.

 

 

Η Audi σταματά σταδιακά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης, με ορίζοντα το 2033. Από το 2026, η εταιρεία θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά μοντέλα αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα, επιταχύνει τον μετασχηματισμό της προς την ηλεκτροκίνηση. 

 

Audi - Zwickau

Audi – Zwickau

 

Τα Audi Q4 etron και Q4 Sportback etron κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Zwickau. Κάτω από την ίδια στέγη παράγονται επίσης τα ID.3 και ID.4 ενώ, πολύ πρόσφατα, προστέθηκαν το ID.5 και το Cupra Born. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ηλεκτρικών μοντέλων, η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) του Volkswagen Group.

 

 

Στο εργοστάσιο του Zwickau στη Σαξονία, απασχολούνται περίπου 8.500 υπάλληλοι, σε μία διαδικασία με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα. Ανάμεσά τους, 350 εργαζόμενοι της Audi οι οποίοι βρίσκονται σε μία φάση μετεκπαίδευσης. Μετά από απασχόληση ενός έτους στο Zwickau, θα φέρουν την εμπειρία τους στο εργοστάσιο του Ingolstadt, όπου από το 2023 θα κατασκευάζεται το Q6 etron, επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία ηλεκτροκίνησης της Audi. Το μοντέλο αυτό, θα βασίζεται επίσης σε μια νέα πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση: την Premium Platform Electric (PPE), που αναπτύχθηκε από κοινού από την Audi και την Porsche.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...