Ολυμπία Οδός, αναβάθμιση των σηράγγων της περιμετρικής Πατρών

Ολυμπία Οδός, Περιμετρική Πατρών

Ολυμπία Οδός, αναβάθμιση των σηράγγων της περιμετρικής Πατρών

Ολυμπία Οδός, Περιμετρική Πατρών

Ολυμπία Οδός, Περιμετρική Πατρών

Στις 17 από τις συνολικές 29 σήραγγες της Ολυμπίας Οδού, ο φωτισμός αλλάζει σε τεχνολογία LED.

Ολυμπία Οδός, Περιμετρική Πατρών 2

Ολυμπία Οδός, Περιμετρική Πατρών 2

Προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον, αλλά και για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, η Ολυμπία Οδός προχωρά στην αλλαγή φωτισμού – στις 17 από τις 29 σήραγγες – σε τεχνολογία LED.

Έτσι, υπολογίζεται πως το ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα θα μειωθεί κατά 60%. Επιπλέον, θα εξοικονομούνται περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια kWh, ενώ θα εκλύονται 4.000 λιγότεροι τόνοι CO2 ετησίως.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 και έχουν ήδη αναβαθμιστεί τέσσερις από τις πέντε σήραγγες στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, ενώ άμεσα αρχίζει και το πρόγραμμα στην περιμετρική Πατρών.

Μέχρι το τέλος του έτους θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι εργασίες θα εκτελούνται σε δύο φάσεις. Είτε με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας είτε της δεξιάς και της Λ.Ε.Α. Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών, θα γίνονται και μερικές νυχτερινές εκτροπές της κυκλοφορίας ενός ρεύματος κάθε φορά.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον απαιτηθεί, από τις 9 το βράδυ έως τις 7 το πρωί της Τρίτης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μεταξύ μεταξύ των κόμβων Πάτρας-Κ1 (ΧΘ 205,15) στην περιοχή Μποζαΐτικα και Εγλυκάδας (ΧΘ 212,6), ό,τι έγινε δηλαδή την Κυριακή.

Σε αυτά τα διαστήματα, όσοι θελήσουν να κατευθυνθούν προς τον Πύργο, η πορεία τους θα εκτραπεί στο ύψος του Κόμβου Πατρών-Κ1 προς το τοπικό δίκτυο της πόλης της Πάτρας. Κλειστός από εκεί και πέρα, θα παραμείνει ο κλάδος εισόδου του Κόμβου Πατρών-Κ1 με κατεύθυνση προς τον Πύργο.

Η κυκλοφορία για την εν λόγω πόλη, θα γίνεται από τις οδούς Κανελλοπούλου-Ηρώων Πολυτεχνείου-Ακτής Δυμαίων-Ελευθερίου Βενιζέλου. Εν συνεχεία θα επανέρχονται στην Ευρεία Παράκαμψη Πάτρας μέσω του κλάδου εισόδου προς Πύργο του Κόμβου της Εγλυκάδας.

Πηγή: Ολυμπία Οδός


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...