BMW X2 xDrive25e

BMW X2 xDrive25e

BMW X2 xDrive25e

BMW X2 xDrive25e
BMW X2 xDrive25e

Η BMW X2 xDrive25e αποτελεί το πρώτο Sports Activity Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και συνδυάζει σπορ ευελιξία με εξαιρετική απόδοση.

 

 

BMW X2 xDrive25e

BMW X2 xDrive25e

 

Με έναν άκρως αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, η νέα BMW X2 xDrive25e πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας και ο θερμικός κινητήρας παράγουν 162 kW/220 hp, ενώ η έξυπνη αλληλεπίδρασή τους δημιουργεί ένα σύστημα AWD προσαρμοσμένο για υβριδικό μοντέλο – προσφέροντας ένα είδος οδηγικής απόλαυσης απαράμιλλο στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.



Με πληθώρα νέων στοιχείων σχεδίασης και εξοπλισμού



Πέραν της επαναστατικής τεχνολογίας κίνησης, το plug-in υβριδικό μοντέλο θα περιλαμβάνει πληθώρα νέων στοιχείων σχεδίασης και εξοπλισμού, που θα αναβαθμίσουν και τις συμβατικές εκδόσεις του compact Sports Activity Coupe. Ένα κομψό εμπρός τμήμα χωρίς φώτα ομίχλης υποστηρίζει τη σπορ εικόνα του SAC.

 

Η γκάμα κινητήριων συνόλων, που για πρώτη φορά πλαισιώνεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία Power Of Choice (Η Δύναμη της Επιλογής) του BMW Group και καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών στις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές αγορές. Αυτή περιλαμβάνει από αποδοτικά, βασικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και diesel, μέχρι το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο και το σούπερ σπορ κορυφαίο μοντέλο, BMW X2 M35i (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,1 – 6,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 163 – 154 g/km) με μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp.

 

 

Side

Side

 

Σταθερή πορεία στη στρατηγική εξηλεκτρισμού



Με το λανσάρισμα του plug-in υβριδικού SAC μοντέλου, το BMW Group συνεχίζει αδιάλειπτα τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του. Όπως και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, η γκάμα πολυτελών compact μοντέλων με σύστημα ηλεκτροκίνησης αυξάνεται συνεχώς. Η νέα BMW X2 xDrive25e έρχεται σε συνέχεια της BMW X1 xDrive25e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 1,9 l/100 km κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,3 – 13,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 48 – 43 g/km) και της ευρύχωρης, παντός εδάφους BMW 225xe Active Tourer (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 1,9 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,2 – 13,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 47 –42 g/km). Ένα ακόμα compact plug-in μοντέλο είναι το MINI Cooper SE Countryman ALL4 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 1,9 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13,9 – 13,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 47 – 43 g/km).



Οι φρέσκιες πινελιές…



Ιδιαίτερο εμπρός τμήμα, νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί, προβολείς LED με λειτουργία αντίξοων καιρικών συνθηκών. Η νέα BMW X2 xDrive25e λανσάρει νέα στιλιστικά στοιχεία και ελκυστικές προτάσεις εξοπλισμού που, πέραν του plug-in υβριδικού μοντέλου, θα διατίθενται και με άλλες εκδόσεις του SAC. Η πιο εντυπωσιακή καινοτομία είναι η νέα σχεδίαση του εμπρός τμήματος. Η καθαρή, απέριττη φυσιογνωμία, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τα μοντέλα M Sport και M Sport X, διαμορφώνει μία εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση. Η λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών, που ενσωματώνεται στους στάνταρ LED προβολείς, αντικαθιστά τα προηγούμενα στρογγυλά, φώτα ομίχλης. 



Engine

Engine

 

Αυξημένη απόλαυση και απόδοση



Η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός τρικύλινδρου κινητήρα καύσης και ενός ηλεκτροκινητήρα διασφαλίζει εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία για την BMW X2 xDrive25e αλλά και τη χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση της μάρκας. Όπως ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία υψηλής τάσης που τον τροφοδοτεί με ενέργεια προέρχεται από την τέταρτη και τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Αποδίδει ισχύ 70 kW/95 hp, ροπή 165 Nm και μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου ενός σταδίου. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.5L αποδίδει μέγιστη ισχύ 92 kW/125 hp και μέγιστη ροπή 220 Nm.



Το άθροισμα της ισχύος του θερμικού κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα είναι 162 kW/220 hp. Η μέγιστη συνδυασμένη ροπή και των δύο κινητήριων μονάδων είναι 385 Nm. Κατά τη εκκίνηση και την επιτάχυνση, η άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία εξαιρετικά ευαίσθητη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Η νέα BMW X2 xDrive25e ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα. 



Προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας



Η ενέργεια για την ηλεκτροκίνηση είναι αποθηκευμένη σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία κυψελών, η μπαταρία υψηλής τάσης έχει ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 10,0 kWh, προσφέρει στη νέα BMW X2 xDrive25e ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Κατά συνέπεια, μπορεί να διανύσει μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών, όπως οι μετακινήσεις προς και από την εργασία, μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και με μηδενικούς ρύπους.

 

Μία πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα μέσα σε πέντε ώρες περίπου, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται μετά από 3,8 ώρες. Μία 100% φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε επιτοίχιο φορτιστή BMW i Wallbox διαρκεί περίπου 3,2 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να ανακτάται μετά από 2,4 ώρες.

 

Dashboard

Dashboard

 



Ο ευφυής έλεγχος συστήματος κίνησης



Ο ευφυής έλεγχος του plug-in υβριδικού συστήματος εγγυάται όχι μόνο μία ‘on demand’ μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς, αλλά μία εξαιρετικά αποδοτική συνεργασία θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Στην πορεία, δεδομένα πλοήγησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για προσαρμογή του συστήματος ελέγχου κίνησης στο προφίλ της διαδρομής, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό χρήσης ηλεκτροκίνησης σε κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα λειτουργίας με τη βοήθεια του διακόπτη eDrive στην κεντρική κονσόλα. Εναλλακτικά, αντί της στάνταρ ρύθμισης AUTO eDRIVE, μπορεί να ενεργοποιηθεί το MAX eDrive mode, με το οποίο η νέα BMW X2 xDrive25e αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως 135 km/h αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα. 



Interior look

Interior look

 

Στάνταρ εξοπλισμός και διαθέσιμες εκδόσεις



Η ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο γκάμα στάνταρ εξοπλισμού της νέας BMW X2 xDrive25e περιλαμβάνει μία ηχητική προειδοποίηση προστασίας πεζών καθώς και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού και στάνταρ air condition (A/C), που ελέγχεται και απομακρυσμένα με ένα Smartphone μέσω του BMW Connected. Ειδικές ενδείξεις για το υβριδικό μοντέλο στο Control Display παρέχουν πληροφορίες όπως ροή ενέργειας, τρέχον και προηγούμενο επίπεδο κατανάλωσης και αναλογία των συνολικών χιλιομέτρων που καλύπτονται από το όχημα με τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης αντίστοιχα. Η νέα BMW X2 xDrive25e διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Advantage Plus, M Sport και M Sport X.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...