Η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode

Η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode

Η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode

Η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode
Η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode

Με την ευκαιρία της φετινής έκθεσης CES στο Λας Βέγκας, η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode, εισάγοντας για πρώτη φορά την ψηφιακή τέχνη σε οχήματα.

 

Η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode

Η BMW παρουσίασε το Digital Art Mode

 

Η διεθνούς φήμης Κινέζα καλλιτέχνιδα πολυμέσων, Cao Fei, δημιούργησε το Digital Art Mode, σηματοδοτώντας την επέτειο των 50 χρόνων της πολιτιστικής εμπλοκής της BMW.

 

 

Το Digital Art Mode εντάσσεται στα νέα My Modes: Με την μοναδικότητά τους αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε μία BMW δημιουργώντας μία συνέργεια των λειτουργιών του οχήματος και της σχεδίασης του εσωτερικού. Ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και τη διάθεση του οδηγού, μπορεί να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη σε επίπεδο λειτουργιών και συναισθημάτων, πατώντας απλά ένα μπουτόν ή μέσω φωνητικού ελέγχου (voice control). Για το σκοπό αυτό μπορούν να συγχρονίζονται με ακρίβεια οι έλεγχοι των συστημάτων κίνησης και διεύθυνσης, ο φωτισμός εσωτερικού ανάλογα με τη διάθεση, ο ήχος, καθώς και οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα γραφικά του BMW Curved Display.

 

 

Ένα τεράστιο άλμα για την εμπλοκή της BMW στα πολιτιστικά δρώμενα

 

 

Μετά από 50 χρόνια και εκατοντάδες διεθνείς συνεργασίες, η BMW εισάγει τώρα την τέχνη στα οχήματα. Το καινοτόμο Digital Art Mode αποτελεί μία πρόσθετη επιλογή για να μπορούν οι οδηγοί να εξατομικεύουν την οδηγική εμπειρία σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να απολαμβάνουν άρωμα πολιτισμού στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Το Digital Art Mode είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς συνεργασίας του τμήματος Σχεδιασμού του BMW Group με την Κινέζα καλλιτέχνιδα πολυμέσων Cao Fei, της οποίας η τέχνη δημιουργεί συναρπαστικές και αισθησιακές, εμβυθιστικές εμπειρίες. Το 2017, η Cao Fei σχεδίασε το 18ο BMW Art Car χρησιμοποιώντας το M6 GT3, το πρώτο του είδους του που είναι πλήρως ψηφιακό στην ιστορία αυτής της μοναδικής συλλογής κινούμενων έργων τέχνης. Με αυτή την πρώτη ενσωμάτωση ψηφιακής τέχνης σε ένα αυτοκίνητο, η Cao Fei και το BMW Group κάνουν τώρα το επόμενο βήμα μαζί.

 

Digital Art Mode

Digital Art Mode

 

Πρεμιέρα στη νέα BMW iX M60

 

 

Το Digital Art Mode παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο της Έκθεσης CES, με τη νέα BMW iX M60. Το στοιχείο αυτό θα διατίθεται και με άλλα μοντέλα παραγωγής της BMW το 2022. Επιλεγμένα μοντέλα θα διατίθενται με το Digital Art Mode ως ένα εξατομικευμένο προαιρετικό χαρακτηριστικό το οποίο θα είναι διαμορφωμένο απευθείας από το εργοστάσιο, ενώ άλλα, θα μπορούν να το αποκτούν εκ των υστέρων μέσω της λειτουργίας απομακρυσμένων ενημερώσεων λογισμικού που είναι ενσωματωμένη στη διεπαφή χρήστη. «Με το νέο Digital Art Mode, η εμπλοκή της BMW στα πολιτιστικά δρώμενα φτάνει σε νέα επίπεδα, δημιουργώντας παράλληλα κάτι εντελώς μοναδικό», δήλωσε ο Christoph Grote, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Digital Car, BMW Group. «Για πρώτη φορά, καθιστούμε την ψηφιακή τέχνη αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ψηφιακής εμπειρίας σε ένα αυτοκίνητο και χρησιμοποιούμε καινοτόμα τεχνολογία για να μετασχηματίσουμε την κινητικότητα σε μία εξατομικευμένη, άκρως αποκλειστική και συναισθηματική εμπειρία».

 

 

Το ψηφιακό έργο τέχνης που παρουσιάζεται στο BMW Curved Display και δημιούργησε η Cao Fei, μιλά για τη συνεχή αλλαγή ενός παγκοσμιοποιημένου και διασυνδεδεμένου κόσμου και ονομάζεται «Quantum Garden». Γαλαξίες οπτικών χώρων, γεμάτοι από κουκίδες, φωτεινές δέσμες και νεφελώματα βρίσκονται σε μία αέναη κίνηση προσέγγισης και απομάκρυνσης μεταξύ τους, με μεταβαλλόμενες ταχύτητες και με το μέγεθός τους να αυξάνεται και να συρρικνώνεται συνεχώς. Οι εικόνες αυτές αντικατοπτρίζουν την αόρατη αλλά διαρκή σχέση που συνδέει τους ανθρώπους, τις ομάδες και τα συστήματα που επηρεάζουν το ένα με το άλλο ακόμα και από απόσταση, και στο πλαίσιο αυτό τροποποιούν το περιβάλλον τους. Στο έργο της – που δημιουργήθηκε ειδικά για το Digital Art Mode – η Cao Fei συνδυάζει τις σκέψεις της αναφορικά με τις παγκόσμιες αυτές συνδέσεις και συσχετισμούς με την επιδίωξη μιας συλλογικής μορφής αυτού που συχνά περιγράφεται στην ασιατική κουλτούρα ως η τέλεια αρμονία της ανθρωπότητας και της φύσης.

 

Digital Art Mode

Digital Art Mode

 

Ψηφιακή τέχνη από την Cao Fei

 

 

Όταν η Cao Fei σχεδίασε το BMW Art Car το 2017, το BMW Group για μία φορά ακόμα υπήρξε πρωτοπόρος στη δημιουργία καινοτόμων πολιτιστικών εμπειριών. Για πρώτη φορά, ένα όχημα μεταμορφώθηκε σε κινούμενο γλυπτό με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας. Το BMW Art Car της Cao Fei περιλάμβανε τρία συστατικά: ένα βίντεο για έναν πνευματικό ταξιδιώτη στο χρόνο, μία carbon black BMW M6 GT3 και μία εγκατάσταση επαυξημένης πραγματικότητας από πολύχρωμα σωματίδια φωτός τα οποία καθίσταντο ορατά με τη βοήθεια μιας προσαρμοσμένης εφαρμογής προγραμματισμένης για την περίπτωση. Κάθε φορά που γινόταν χρήση της εφαρμογής κοντά στο αγωνιστικό αυτοκίνητο, στην οθόνη του smartphone προβάλλονταν αιωρούμενες, συνεχώς μεταβαλλόμενες φωτεινές λωρίδες πάνω και γύρω από την BMW M6 GT3 – αντικατοπτρίζοντας τη ραγδαία εξέλιξη της πατρίδας της καλλιτέχνιδας όπως απεικονίζεται στο 18ο BMW Art Car.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...