H Ford επιστρέφει στους αγώνες της κατηγορίας GT3

Mustang GT3

H Ford επιστρέφει στους αγώνες της κατηγορίας GT3

H Ford επιστρέφει στους αγώνες της κατηγορίας GT3
H Ford επιστρέφει στους αγώνες της κατηγορίας GT3

H Ford επιστρέφει στους αγώνες της κατηγορίας GT3 που υποστηρίζονται από το εργοστάσιο με μία ολοκαίνουργια Mustang GT3 για το πρωτάθλημα IMSA.

 

Mustang GT3

Mustang GT3

 

Με την Ford Performance να προετοιμάζει για το 2024 ένα νέο «όπλο» για τους αγώνες της κατηγορίας GT3, η θρυλική Mustang, το εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο της Ford, θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την επιστροφή της εταιρείας σε αγωνιστικές διοργανώσεις σπορ αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Η Ford Performance αποκάλυψε τα πλάνα της για τη νέα, αγωνιστική Mustang GT3, η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα International Motor Sports Association (IMSA) τη σεζόν του 2024, στον οποίο περιλαμβάνεται ο εμβληματικός 24ωρος αγώνας που διεξάγεται στη Daytona.

 

 

Το νέο εγχείρημα που θέτει στο επίκεντρό του την Mustang θα είναι ένα κοινό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν η Ford Performance και η Multimatic Motorsports, η οποία αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της εταιρείας στους αγώνες. Η όλη προσπάθεια περιλαμβάνει τόσο μια εργοστασιακή ομάδα με δύο αυτοκίνητα για το πρωτάθλημα IMSA GTD Pro που θα διαχειρίζεται η Multimatic, όσο και τη διάθεση αυτοκινήτων για ιδιώτες πελάτες για την κατηγορία GTD, με αφετηρία το 2024 και τον αγώνα στη Daytona.

 

 

Η νέα, αγωνιστική Mustang GT3 θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα της Ford με χωρητικότητα 5,0 λίτρων που βασίζεται στον V8 Coyote που εξελίχθηκε από τη Ford Performance και κατασκευάστηκε από την MSport, τον επί σειρά ετών συνεργάτη της στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 

 

Έρχεται και η νέα Mustang GT4

 

 

Με τη Mustang GT3, που προορίζεται για τους αγώνες του θεσμού IMSA, να είναι νέα, η Ford και η Multimatic επιβεβαίωσαν ότι το επιτυχημένο πελατειακό αγωνιστικό πρόγραμμα για τη Mustang GT4 θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με μια νέα εκδοχή του αυτοκινήτου να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τη σεζόν του 2023.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...