Η Ford στηρίζει τη βιωσιμότητα

Η Ford στηρίζει τη βιωσιμότητα

Η Ford στηρίζει τη βιωσιμότητα

Η Ford στηρίζει τη βιωσιμότητα

Η Ford στηρίζει τη βιωσιμότητα

 

Η Ford στηρίζει τη βιωσιμότητα, μειώνοντας το αποτύπωμά της στην ατμόσφαιρα και έως τώρα έχει κάνει πάρα πολλά βήματα εμπρός.

 

Η Ford στηρίζει τη βιωσιμότητα

Ford και βιωσιμότητα

 

Μάλιστα, το 2018 ήταν μια χρονιά σταθμός για την εταιρεία, καθώς:

 

-Διενήργησε επίσημη αξιολόγηση επιδόσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών που έχει συντάξει ο ΟΗΕ.

 

-Πέτυχε το στόχο που η ίδια είχε θέσει το 2010 για μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) ανά παραγόμενο όχημα μέχρι 30% – οκτώ χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό στόχο.

 

-Ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μηδενική κατανάλωση νερού στις διαδικασίες παραγωγής, καθώς και τη χρήση φρέσκου νερού μόνο για ανθρώπινη κατανάλωση.

 

Όραμα για το μέλλον

 

Από εκεί και πέρα, η Ford έχει θέσει και άλλους στόχους, οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι:

 

-Η προώθηση της ανθρώπινης προόδου, παρέχοντας σε όλους λύσεις κινητικότητας, αλλά και άμεση πρόσβαση σε αυτές.

 

-Η εξέλιξη της εταιρίας στην πιο ολοκληρωμένη και ποικιλόμορφη επιχείρηση παγκοσμίως.

 

-Η προμήθεια με υπευθυνότητα όλων των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όλα της τα οχήματα.

 

-Η χρήση σε αυτά αποκλειστικά ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων πλαστικών.

 

Υλοποίηση του προγράμματος

 

Άλλοι στόχοι που υπάρχουν στο πλάνο της εταιρείας, είναι από εκεί και πέρα:

 

-Η Ford θα συνεχίσει να συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή.

 

-Η Ford θα περιορίσει τα πλαστικά μιας χρήσης από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030.

 

-Η Ford θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ενέργεια στα εργοστάσια παραγωγής της σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2035, δηλαδή ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες φυσικές πηγές – όπως υδροηλεκτρική, γεωθερμική, αιολική και ηλιακή.

 

Βιωσιμότητα στην Ευρώπη

 

Σε αυτό τον τομέα η Ford σχεδιάζει στο λανσάρισμα νέων ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία όχι μόνο θα κάνουν τη ζωή στην πόλη πιο αθόρυβη, αλλά θα συμβάλλουν και στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

 

Μερικές από τις προηγούμενες πρωτοβουλίες της Ford που συμβάλλουν στη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, περιλαμβάνονται:

 

-Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξαρτημάτων & Διανομής της Ford στην Κολωνία διαθέτει μία εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ του Γερμανού παρόχου ενέργειας RheinEnergie, που προσφέρει 1.100MWh ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο κάθε χρόνο.

 

-Τρεις ανεμογεννήτριες, οι οποίες βρίσκονται στην μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής κινητήρων diesel της εταιρίας παγκοσμίως, παράγουν αρκετή καθαρή ενέργεια για τη λειτουργία του κτιρίου τελικής συναρμολόγησης.

 

-Το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πόρων & Δέσμευσης της Ford άνοιξε στη Ρουμανία τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Πρόσθετες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες

 

Τέλος, η Ford έχει λανσάρει ένα πρόγραμμα παροχών που στηρίζει κοινές δράσεις για γυναίκες και παιδιά στην Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία προωθώντας την πρόσβασή τους στην κινητικότητα.

 

Η εταιρεία επέλεξε τους τρεις πρώτους εταίρους της και είναι οι:

 

Zaclon India Pvt. Ltd. – εκπαιδεύει πάνω από 40 γυναίκες στην Ινδία προκειμένου να λειτουργούν και να συντηρούν οχήματα.

 

Shuttlers – παρέχει εξειδικευμένα δρομολόγια σε πολυσύχναστες και δημοφιλείς διαδρομές, παρέχοντας τη δυνατότητα μάθησης σε τουλάχιστον 600 γυναίκες στη Νιγηρία για ένα χρόνο.

 

Uhambo Foundation – παρέχει υποστήριξη σε όλη την κοινότητα, εκπαίδευση και μεταφορικές υπηρεσίες που σχετίζονται με άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ σε γονείς από τη Νότια Αφρική και κυρίως μητέρες, παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους.

 

Πηγή: Ford


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...