Η Hyundai απαντάει σε δέκα ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Hyundai απαντάει σε δέκα ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Hyundai απαντάει σε δέκα ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Hyundai απαντάει σε δέκα ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Hyundai απαντάει σε δέκα ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα εξηγώντας γιατί οι οδηγοί των diesel και βενζινοκίνητων πρέπει να εμπιστευτούν ένα ηλεκτρικό.

 

Η Hyundai απαντάει σε δέκα ερωτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Hyundai Kona electric

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αγγλία, ένας στους πέντε οδηγούς δυσκολεύονται να εμπιστευτούν ένα ηλεκτρικό όχημα σε καταιγίδες για παράδειγμα, παρόλο που τον Οκτώβριο η αύξηση των πωλήσεων νέας γενιάς αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 151%.

 

Όμως, από αυτούς που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ηλεκτρικό όχημα, το 22% δεν αισθάνεται ασφαλές φορτίζοντας το όχημα. Το 18% είπε πως δεν αισθάνεται ασφαλές να οδηγήσει σε καταιγίδα, ενώ το 12% δεν αισθάνεται χαρούμενο όταν φορτίζει το smartphone στο όχημα. Για τους Λονδρέζους, το ποσοστό στο δεύτερο θέμα ανήλθε στο 29%. Μάλιστα, το 46% ανέφερε πως ανησυχεί για το πώς θα φορτίζει το όχημα, με ένα 28% να μην έχει ενημερωθεί καταλλήλως.

 

Η Hyundai από τη μεριά της παραθέτει 10 ερωτήσεις και απαντήσεις, σύμφωνα με τις οποίες κατευνάζει τις ανησυχίες των οδηγών. Μάλιστα αυτοί καλά θα κάνουν να σκεφτούν καλύτερα αν η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, συμφέρει.

 

Αναλυτικά…

 

-Σας ανησυχεί το εύρος της αυτονομίας;

 

Ένα τυπικό ηλεκτρικό όχημα (EV) καλύπτει μεταξύ 160 και 322 χιλιόμετρων με μία μόνο φόρτιση και ακόμη περισσότερα σε ορισμένα μοντέλα, με εύρος άνω των 480. Το KONA Electric της Hyundai μπορεί να διανύσει μέχρι και 447 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

 

-Ανησυχείτε για το πού θα φορτίσετε το όχημα;

 

Υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 14.500 δημόσια σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 9.000 τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δίκτυο αυξάνεται με ταχύ ρυθμό. Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει επίσης η επέκταση του αριθμού σταθμών φόρτισης.

 

-Σκέφτεστε ότι ένα ηλεκτρικό όχημα είναι ακριβό;

 

Με ολοένα και πιο προσιτές και ανταγωνιστικές επιλογές και λιγότερα κινητά εξαρτήματα να αποτυγχάνουν ή να χρειάζονται αντικατάσταση, τα EV είναι στην πραγματικότητα φθηνότερα από ό,τι τα συμβατικά οχήματα.

 

-Ανησυχείτε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πάρα πολύ υποτονικά;

 

Η άμεση απόκριση ροπής σημαίνει ότι τα EV μπορούν να επιταχύνουν εξίσου γρήγορα αν όχι πολύ ταχύτερα από τα αντίστοιχα βενζίνης ή diesel. Για παράδειγμα, το Kona Electric της Hyundai μπορεί να επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε μόλις 7,9 δλ.

 

-Ανησυχείτε πως δεν μπορείτε να οδηγήσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πλυντήριο ή σε μια καταιγίδα;

 

Φυσικά έχει ειπωθεί ότι δεν αναμιγνύετε ηλεκτρικό ρεύμα με νερό, αλλά όταν πρόκειται για ένα EV, είναι απόλυτα ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων και δεν υπάρχει επιπλέον κίνδυνος οδήγησης σε μια καταιγίδα.

 

-Δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές στην αγορά;

 

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων επεκτείνεται γρήγορα. Στην πραγματικότητα, η Hyundai έχει σήμερα τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτροκίνησης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών, υβριδικών και υδρογόνου κυψελών καυσίμου.

 

-Ανησυχείτε ότι οι μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων επηρεάζουν τους χώρους υγειονομικής ταφής;

 

Οι μπαταρίες EV μπορούν να ανακυκλωθούν όπως και οι μπαταρίες σε βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Οι κυψέλες ενός EV μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας ή μπορούν να διαλυθούν, με τα πιο πολύτιμα στοιχεία τους να επαναχρησιμοποιούνται.

 

-Υπάρχει αμφιβολία για την ασφάλεια;

 

Υφίστανται τις ίδιες αυστηρές δοκιμές και πληρούν τα ίδια πρότυπα ασφαλείας που απαιτούνται για τα βενζινοκίνητα ή τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

 

-Τι γίνεται με την προμήθεια;

 

Η πλειονότητα των προμηθευτών παρέχουν τώρα υπηρεσίες για όλα τα EV, όπως και στα συμβατικά οχήματα.

 

-Ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να συγκινήσει έναν petrolhead;

 

Μόλις πιέσετε προς τα κάτω το γκάζι, η μετάβαση από τη στάση στην επιτάχυνση είναι σχεδόν στιγμιαία.

 

Πηγή: Hyundai


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...