Η Mazda συμμετείχε στον αγώνα Super Taikyu

Mazda - Super Taikyu

Η Mazda συμμετείχε στον αγώνα Super Taikyu

Η Mazda συμμετείχε στον αγώνα Super Taikyu
Η Mazda συμμετείχε στον αγώνα Super Taikyu

 

Η Mazda συμμετείχε στον αγώνα Super Taikyu στην Ιαπωνία, ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής της για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

 

Mazda - Super Taikyu

Mazda – Super Taikyu

 

 

H Mazda συμμετείχε με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με συμβατικό ντίζελ κινητήρα (SkyactivD 1.5), ο οποίος λειτουργούσε με καύσιμο 100% βιολογικής βάσης από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και λίπη μικροφυκών. Από την επόμενη χρονιά, η Mazda θα συμμετέχει σε όλους τους γύρους του αγώνα αντοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

 

 

Για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, η Mazda πιστεύει ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πελάτες μια ποικιλία επιλογών. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Mazda σκοπεύει να επεκτείνει τη γκάμα των κινητήρων της, επενδύοντας όχι μόνο σε συμβατικά υβριδικά μοντέλα κινητήρων ντίζελ και μοντέλα EV αλλά και σε plugin υβριδικά μοντέλα, προωθώντας παράλληλα πρωτοβουλίες για ανανεώσιμα καύσιμα, όπως καύσιμα βιοντίζελ νέας γενιάς.

 

 

Τα καύσιμα βιοντίζελ νέας γενιάς, τα οποία κατασκευάζονται από βιώσιμες πρώτες ύλες, όπως λίπη μικροφυκών και χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι, δεν ανταγωνίζονται την ανθρώπινη προσφορά τροφίμων, η οποία αποτελεί θέμα για τα υπάρχοντα καύσιμα βιοντίζελ. Τα συγκεκριμένα καύσιμα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικά του καυσίμου ντίζελ σε υπάρχοντα οχήματα και μηχανήματα, χωρίς καμία τροποποίηση, καθώς δεν απαιτείται πρόσθετη υποδομή στην εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων. Ως εκ τούτου, τα καύσιμα βιοντίζελ αναμένεται να διαδραματίσουν εξέχοντα ρόλο ως εξαιρετική πηγή υγρού καυσίμου στην προώθηση της ουδετερότητας του άνθρακα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...