Η Mercedes-Benz για όγδοη συνεχή χρονιά στην κορυφή

Η Mercedes-Benz για όγδοη συνεχή χρονιά στην κορυφή

Η Mercedes-Benz για όγδοη συνεχή χρονιά στην κορυφή

Η Mercedes-Benz για όγδοη συνεχή χρονιά στην κορυφή
Η Mercedes-Benz για όγδοη συνεχή χρονιά στην κορυφή

Η Mercedes-Benz για όγδοη συνεχή χρονιά στην κορυφή, με την εταιρεία να κόβει πρώτη το νήμα στις πωλήσεις επιβατικών της premium κατηγορίας στη χώρα μας.

 

AMG EQS 53 4MATIC+ ab sofort bestellbarMercedes-AMG EQS 53 4MATIC

AMG EQS 53 4MATIC

 

Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 5.263 οχήματα του Ομίλου και συγκεκριμένα 4.375 επιβατικά οχήματα MercedesBenz & smart (4.295 οχήματα MercedesBenz και 80 smart), 528 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα MercedesBenz και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 183 επαγγελματικά οχήματα MercedesBenz και Fuso Canter (άνω των 3,5 τόνων) και 257 λεωφορεία ΜercedesBenz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στο σύνολο της αγοράς των λεωφορείων, η MercedesBenz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

 

 

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,3%. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 52,4% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 26,6%. Στα λεωφορεία δε, το μερίδιο αγοράς ανέρχεται στο 56,6%!

 

 

Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plugin hybrid αυτοκινήτων MercedesBenz / MercedesEQ, αυτές ανέρχονται σε 1.054, καταλαμβάνοντας ποσοστό 24,5% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας. Αυτό αποτελεί ένα πολύ υψηλό μερίδιο στο μείγμα των πωλήσεων, το οποίο επέτρεψε στη MercedesBenz Ελλάς να ξεπεράσει κατά πολύ τους εσωτερικούς στόχους που της είχαν τεθεί από τη μητρική εταιρεία όσον αφορά στην εκπομπή CO2!

 

 

Επιπλέον, η εξαιρετική πορεία των αμιγώς ηλεκτρικών και plugin hybrid (xEV) μοντέλων MercedesBenz, αντικατοπτρίζεται στην 1η θέση που επιτυγχάνει η μάρκα στις συνολικές πωλήσεις xEV στη χώρα μας: στα 6.961 οχήματα αυτής της κατηγορίας, τα 1.054 είναι της μάρκας μας (μερίδιο 15,1%)! Μάλιστα το μερίδιο αγοράς της μάρκας στην κατηγορία των xEVs ανάμεσα στους premium κατασκευαστές ανέρχεται σε 23,4%!

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...