Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (1)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (1)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (1)

Ο Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda Team πανηγύρισε τη νίκη στον αγώνα της Χερέθ. Η μοτοσικλέτα του «φορούσε» ελαστικά Michelin.

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (2)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (2)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP, με τον Μαρκ Μάρκεθ της Repsol Honda Team, να βλέπει πρώτος την καρό σημαία στη Χερέθ. Μάλιστα, κατά τις εκδηλώσεις στο βάθρο, είδε και τον Μπιμπέντουμ, το «Ανθρωπάκι της Michelin», να χαιρετάει όλους τους αναβάτες και να μετέχει στους πανηγυρισμούς, για πρώτη φορά στο MotoGP.

Ήταν η πρώτη φορά επίσης, που η εταιρεία ελαστικών επισκέφθηκε την πίστα της Χερέθ μετά τη νέα ασφαλτόστρωσή της. Μπορεί η θερμοκρασία στο οδόστρωμα να ήταν υψηλή και να μείωσε την πρόσφυση, η Michelin, όμως, παρείχε πληθώρα ελαστικών στους αναβάτες.

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (3)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (3)

Από τις έξι διαθέσιμες γόμες των Power Slicks, χρησιμοποιήθηκαν οι πέντε και από τη στιγμή που ο Μάρκεθ πέρασε επικεφαλής στον όγδοο γύρο, έφτασε στη νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Ζοάν Ζαρκό (Monster Yamaha Tech 3) και τρίτος 0 Αντρέα Ιανόνε (Team Suzuki Ecstar). Ο νικητής επέλεξε μεσαίο μείγμα εμπρός και σκληρό πίσω, ο Ζαρκό μεσαίο και στους δύο τροχούς, ενώ ο Ιανόνε μεσαίο μείγμα για τον εμπρός τροχό και σκληρό για τον πίσω.

Να σημειωθεί πως τα ελαστικά είχαν καλή απόδοση και πως στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Καλ Κράτσλοου (LCR Honda), σημείωσε τον καλύτερο χρόνο που έχει γίνει ποτέ από μοτοσικλέτα.

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (4)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (4)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP: Δηλώσεις Μάρκεθ

Μαρκ Μάρκεθ (αναβάτης Repsol Honda Team)

«Ήταν εκπληκτικό αυτό το Σαββατοκύριακο για μας εδώ στη Jerez. Η επιλογή του πίσω ελαστικού ήταν πολύ σημαντική. Ουσιαστικά ήταν το κλειδί του αγώνα. Στη σχάρα της εκκίνησης όλοι έπαιζαν με το πίσω ελαστικό κάνοντας αλλαγές. Προσπαθούσαν κατά αυτό τον τρόπο να προβληματίσουν τον ανταγωνισμό. Επιλέξαμε το κατάλληλο ελαστικό έπειτα από το ζέσταμα, αφού πλέον είχαμε κατασταλάξει στο τι θέλαμε. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήμασταν ικανοί να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή τη νίκη στην πίστα Άνχελ Νιέτο. Είμαι επιπλέον χαρούμενος που κέρδισα την 400ή νίκη για τη Michelin. Όταν είδα το Ανθρωπάκι της Michelin στο βάθρο των απονομών διαπίστωσα ότι ήταν η 400ή νίκη και ήταν ευχάριστο το γεγονός που το συνάντησα και πανηγύρισα μαζί του».

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (5)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP (5)

Η Michelin γιορτάζει την 400ή νίκη της στο MotoGP: Δηλώσεις Ταραμάσο

Πιέρο Ταραμάσο (αγωνιστικός μάνατζερ της Michelin για τους δύο τροχούς)

«Κάναμε άλλο ένα βήμα μπροστά, μιας και η Χερέθ υπήρξε πάντοτε μια πίστα όπου χάνεις πρόσφυση με την άνοδο της θερμοκρασίας. Παρόλο που φέτος υπήρχε νέα άσφαλτος, αυτό ήταν πρόβλημα και πάλι. Ωστόσο φέραμε μία γκάμα ελαστικών που γνωρίζαμε ότι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Τελικά αυτό αποδείχτηκε στη διάρκεια του αγώνα. Για άλλη μία φορά χρησιμοποιήθηκε η πλειοψηφία των ελαστικών που είχαμε διαθέσιμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες του παρελθόντος και τους πρώην συνάδελφους που συντέλεσαν στο να κερδίσουμε την 400ή νίκη στην κορυφαία κατηγορία των γκραν πρι. Αυτό είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα και είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος αυτού, όσο είναι και η Michelin για την επίτευξή του».

Πηγή: Michelin


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...