Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε δείχνει το δρόμο

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε δείχνει το δρόμο

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε δείχνει το δρόμο

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε δείχνει το δρόμο
Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε δείχνει το δρόμο

 

Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. δείχνει τον δρόμο για την αειφόρο ανάπτυξη με την ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού συγκροτήματος στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

 

 

 

SOLAR PANELS - Καλοχώρι

SOLAR PANELS – Καλοχώρι

 

Η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, συμπίπτει με την επέτειο των 60 ετών επιτυχημένης συνεργασίας της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. με την Nissan International S.A., γεγονός που αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό.

 

 

Επένδυση στο Καλοχώρι

 

 

Σε ότι αφορά την επένδυση στο Καλοχώρι, τα φωτοβολταϊκά στην συγκεκριμένη εγκατάσταση έχουν ονομαστική ισχύ 221kW και εκτιμάται ότι θα καλύψουν το 100% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει σε 237 τόνους!

 

 

Ως προς το σύνολο της επένδυσης της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., αυτή έχει ονομαστική ισχύς 700kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους!

 

 

Με την σύνδεση των Φ/Β συγκροτημάτων στο εγχώριο δίκτυο ηλεκτροδότησης με τη διαδικασία net metering, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα συμψηφίζει την παραγόμενη από το Φ/Β σύστημα ενέργεια με την καταναλισκόμενη στις εγκαταστάσεις της, συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση του δικτύου, προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...