Θρίαμβος για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick στο San Marino

San Marino detail

Θρίαμβος για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick στο San Marino

Θρίαμβος για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick στο San Marino
Θρίαμβος για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick στο San Marino

Θρίαμβος για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick στο San Marino, με τον Francesco Bagnaia να κερδίζει και πάλι τον αγώνα και τον Jordi Torres να στέφεται πρωταθλητής MotoE 2021.

 

San Marino detail

San Marino detail

 

Ο Francesco Bagnaia μπήκε μπροστά από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, στη στεγνή πίστα Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini στο Misano, με τη Ducati Desmosedici. Ακολουθώντας τα βήματά του, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τερμάτιζαν ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) και ο Enea Bastianini.



Στα Προκριματικά, ο Bagnaia επανέλαβε τις επιδόσεις που είχε στον αγώνα της Aragon την περασμένη εβδομάδα με νέο ρεκόρ αγώνα όλων των εποχών με χρόνο 1’31.065, εκμεταλλευόμενος τα εμπρός σκληρά και πίσω μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks.



Κατά τη διάρκεια του αγώνα, από τη δωδέκατη θέση στο grid μέχρι τον εντυπωσιακό τερματισμό στην τρίτη θέση, ο Ιταλός αναβάτης Enea Bastianini έσπασε το ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1’32.242.



Οι μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δυσκόλεψαν το έργο των αναβατών στην επιλογή των καλυτέρων ελαστικών για τον αγώνα, με το 50% των αναβατών να επιλέγει τα μέτρια ή σκληρά μείγματα γόμας και το υπόλοιπο 50% μαλακά ή μεσαία μείγματα γόμας για τον πίσω τροχό.



Ο αγώνας του Σαββάτου



Οι καιρικές συνθήκες στο FP3 το Σάββατο ήταν πολύ καλές ς και αυτό έδωσε στις ομάδες την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελαστικά και να κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό για τον αγώνα. Αργότερα, οι χρόνοι γύρου έπεσαν, καθώς οι αναβάτες τοποθέτησαν τα μέτρια ή μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τις κατατακτήριες δοκιμές για να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους στο Q2, ενώ η πίστα ήταν στεγνή. Παρά τα διαφορετικά μείγματα γόμας, οι 10 κορυφαίοι αναβάτες είχαν διαφορά μεταξύ τους λιγότερο από 0.5 δευτερόλεπτα.





Με τους δύο τελευταίους αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου FIM Enel MotoE που πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο και με όλους τους αναβάτες να συναγωνίζονται για τον τίτλο, το στέμμα του 2021 κέρδισε ο Jordi Torres μετά τη νίκη του στον αγώνα του Σαββάτου και τη δέκατη τρίτη θέση σε ένα δεύτερο αμφιλεγόμενο αγώνα την Κυριακή.



Τον πρώτο αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε ο Torres, με τον Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) να τερματίζει δεύτερος και το Mattia Casadei (Ongetta Sic58 Squadracorse) στην τρίτη θέση. Ωστόσο, μια δύσκολη στιγμή προς το τέλος του αγώνα έβγαλε εκτός διεκδίκησης του τίτλου, δύο από πιο αγαπητούς αναβάτεςτον Eric Granado (One Energy Racing) και τον Alessandro Zaccone (Octo Pramac MotoE).



Στο δεύτερο αγώνα την Κυριακή, ο Matteo Ferrari (Team Gresini MotoE) κέρδισε τον αγώνα, με τη δεύτερη και την τρίτη θέση να καταλαμβάνουν οι Mattia Casadei και Miquel Pons (LCR ETeam) αντίστοιχα, ενώ ο Aegerter σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνα με χρόνο 1 ‘ 42.660.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...