Ιστορική στιγμή για τη SKODA AUTO

Ιστορική στιγμή για τη SKODA AUTO

Ιστορική στιγμή για τη SKODA AUTO

Ιστορική στιγμή για τη SKODA AUTO
Ιστορική στιγμή για τη SKODA AUTO

 

Ιστορική στιγμή για τη SKODA AUTO καθώς συμπλήρωσε τα 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής στη Mlada Boleslav.

 

 

Skoda production 15 million cars

Skoda production 15 million cars

 

Το αυτοκίνητο-ορόσημο ήταν ένα SKODA ENYAQ iV σε χρώμα Arctic Silver Metallic. Σε αντιστοιχία, το 1905, οι ιδρυτές της μάρκας Vaclav Laurin και Vaclav Klement είχαν οι ίδιοι οδηγήσει ένα Voiturette A, το πρώτο τους αυτοκίνητο, από την αίθουσα στην οποία το είχαν κατασκευάσει στον εξωτερικό χώρο.

 

 

Εκτός από οχήματα, η SKODA AUTO παράγει επίσης στη Mlada Boleslav κινητήρες, τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και άξονες MQ100 και MQ200. Επίσης και μπαταρίες υψηλής τάσης για plug-in υβριδικά μοντέλα πολλών μαρκών του Volkswagen Group. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η 100.000η μπαταρία έλξης, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

 

 

Η αύξηση στην παραγωγή του βασικού εργοστασίου της SKODA AUTO και το ορόσημο των 15 εκατομμυρίων οχημάτων, συνδέονται στενά με την ένταξη της μάρκας στο Volkswagen Group, πριν από 30 χρόνια, το 1991. Έκτοτε, πάνω από 10.700.000 αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί μόνο στη Mlada Boleslav.

 

 

Γραμμή παραγωγής Mlada Boleslav

Γραμμή παραγωγής Mlada Boleslav

 

Το εργοστάσιο σήμερα και οι λοιπές εγκαταστάσεις

 

 

Σήμερα, το εργοστάσιο στη Mlada Boleslav διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή της στρατηγικής της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση. Το ENYAQ iV είναι το μόνο ηλεκτρικό μοντέλο του Volkswagen Group στην Ευρώπη, που βασίζεται στην MEB και παράγεται εκτός Γερμανίας.

 

 

Skoda production 15 million cars in Mlada

Skoda production 15 million cars in Mlada

 

Εκτός από το κεντρικό εργοστάσιο στη Mlada Boleslav, η SKODA AUTO λειτουργεί επίσης τις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής στις περιοχές Kvasiny και Vrchlabí, στην Τσεχία. Στο Kvasiny, η SKODA κατασκευάζει το SUPERB και το SUPERB iV με plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα. Επίσης εκεί κατασκευάζονται και τα KODIAQ και KAROQ. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο εξαρτημάτων στο Vrchlabí παράγει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG. Το συγκεκριμένο φέρει τον κωδικό DQ200. Αυτοκίνητα της SKODA παράγονται επίσης στη Σλοβακία, την Ουκρανία, την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία. Συνολικά, η μάρκα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 24.800.000 οχήματα παγκοσμίως, από το 1905.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...