Μεγάλη επένδυση από τη Ford

FORD CRAIOVA

Μεγάλη επένδυση από τη Ford

Μεγάλη επένδυση από τη Ford
Μεγάλη επένδυση από τη Ford

 

Η μεγάλη επένδυση από τη Ford αφορά την παραγωγή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023 στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

 

FORD CRAIOVA

FORD CRAIOVA

 

 

Σε αυτή θα συμπεριλαμβάνεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η συγκεκριμένη θα κάνει ντεμπούτο το 2024. Θα πρόκειται μάλιστα για το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής της Ford που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία.

 

 

«Οι δραστηριότητες της Ford στην Κραϊόβα έχουν κορυφαία διαπιστευτήρια ανταγωνιστικότητας και ευελιξίας. Η απόφασή μας για την παραγωγή αυτού του νέου, ελαφρού επαγγελματικού οχήματος στη Ρουμανία αντανακλά τη συνεχιζόμενη θετική συνεργασία μας με τους τοπικούς προμηθευτές και την κοινότητα, και την επιτυχία ολόκληρης της ομάδας της Ford Craiova» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

 

 

Εφοδιασμένο με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ

 

 

Το νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα θα εφοδιάζεται επίσης με μερικούς από τους πιο προηγμένους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ της Ford. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πετρελαιοκινητήρες προηγμένης τεχνολογίας από το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και συστήματα μετάδοσης από την Ford Halewood Transmissions Limited που έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στη Ρουμανία πλησιάζει τα 2 δις δολάρια από το 2008 που αγόρασε το εργοστάσιο της Κραϊόβα.

 

 

Σχετικά με το εργοστάσιο στην Κραϊόβα

 

 

Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στο εργοστάσιο της Κραϊόβα τα τελευταία χρόνια. Έχουν εγκατασταθεί άνω των 600 ρομπότ για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας σε όλα τα τμήματα. Επιπλέον, 6.000 άτομα απασχολούνται στις κορυφαίες δραστηριότητες συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων της μονάδας.

 

 

Η δέσμευση του εργοστασίου της Κραϊόβα στον εξηλεκτρισμό χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2019. Τότε μάλιστα ξεκίνησε η παραγωγή του Puma mildhybrid. Την ίδια στιγμή, η νέα επένδυση σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο. Αυτό καθώς η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοινώνει την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος στη Ρουμανία. Εκτός από το Puma, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα κατασκευάζεται σήμερα το μικρό Ford EcoSport και ο πολυβραβευμένος κινητήρας 1.0L EcoBoost.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...