Με ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό η Audi στο Ντακάρ

Με ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό η Audi στο Ντακάρ

Με ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό η Audi στο Ντακάρ

Με ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό η Audi στο Ντακάρ
Με ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό η Audi στο Ντακάρ

 

Με ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό η Audi στο Ντακάρ, με τη μάρκα να γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που θα αγωνιστεί στο διάσημο Ράλι με συγκεκριμένο αυτοκίνητο ηλεκτρικού χαρακτήρα.

 

Audi Sport - Road to Dakar

Audi Sport – Road to Dakar

 

 

Πρόκειται για μία πραγματική ενεργειακή επανάσταση στα ράλι αντοχής, ένα τολμηρό εγχείρημα χωρίς προηγούμενο. Προκειμένου να φέρει εις πέρας το φιλόδοξο έργο, η Audi Sport δημιούργησε μία dream team από μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου Motorsport

 

 

Ο Stéphane Peterhansel (55) είναι ο «Mister Dakar» και ένας ζωντανός θρύλος στο άθλημά του. Ο Γάλλος έχει κερδίσει το διασημότερο crosscountry ράλι στον κόσμο 14 φορές, έξι νίκες με μοτοσυκλέτα και οκτώ με αυτοκίνητο. «Σε δέκα χρόνια, όλοι θα οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το Dakar είναι ένα ακραίο τεστ για αυτήν την τεχνολογία. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα που κέρδισε το Ράλι Ντακάρ με ηλεκτρικό κινητήρα.»

 

 

Ο Carlos Sainz (59) είναι επίσης ένας ζωντανός θρύλος. Ο Ισπανός είναι δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι (1990, 1992) και έχει γιορτάσει τρεις νίκες στο Ράλι Ντακάρ μέχρι σήμερα: το 2010, το 2018 και πιο πρόσφατα το 2020, στην πρεμιέρα του αγώνα στη Σαουδική Αραβία. «Ακόμα και στα 59 μου, διψάω για αυτή τη νέα πρόκληση», λέει ο Sainz.

 

 

Ο Mattias Ekström (42) έχει περάσει σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του κάτω από τη σημαία των τεσσάρων δαχτυλιδιών, ιδιαίτερα στο DTM, όπου κέρδισε τον τίτλο δύο φορές με την Audi (2004 και 2007). Ο Σουηδός υπογράμμισε την ευελιξία του σε κάθε επιφάνεια κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross το 2016, καθώς και με επιτυχημένες παρουσίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, το NASCAR και σε Αυστραλιανά Supercars. Νωρίτερα φέτος, έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο Ράλι Ντακάρ.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...