Ο Κίμι Ραϊκόνεν αποχωρεί από την F1

Ο Κίμι Ραϊκόνεν αποχωρεί από την F1

Ο Κίμι Ραϊκόνεν αποχωρεί από την F1

Ο Κίμι Ραϊκόνεν αποχωρεί από την F1
Ο Κίμι Ραϊκόνεν αποχωρεί από την F1

 

Ο Κίμι Ραϊκόνεν αποχωρεί από την F1 στο τέλος της φετινής σαιζόν, με την αποχώρηση του να γίνεται αφού θα έχει συμπληρώσει ένα ρεκόρ συμμετοχής σε 19 σαιζόν.

 

 

Kimi - Giulia GTA Balocco

Kimi – Giulia GTA Balocco

 

Ο Κίμι Ραϊκόνεν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2001 με την Sauber F1 Team, την οποία βοήθησε να πετύχει την καλύτερη επίδοση της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (4η θέση), ενώ στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στις McLaren και Ferrari. Μετά από μια διακοπή 2 ετών (2010-2011), επέστρεψε στην F1 με την Lotus και στη συνέχεια αγωνίστηκε και πάλι με τα χρώματα της Ferrari. Η επιστροφή στο Hinwil για να αγωνιστεί για ακόμα τρεις σαιζόν με την Alfa Romeo Racing ORLEN κλείνει τον κύκλο της πορείας μιας ξεχωριστής προσωπικότητας με μια μοναδική παρουσία στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Jean Philippe Imparato, CΕΟ της Alfa Romeo

 

 

«Ο Kimi είναι ένας θρύλος για τους αγώνες και ήταν φανταστικό για την Alfa Romeo ότι αποτέλεσε σταθμό της καριέρας του. Ήταν πάντα ένα αστέρι, ως οδηγός, αλλά και ως πρεσβευτής της μάρκας. Απέδειξε ότι ήταν ένα φαινόμενο στην πίστα, όντας ταχύς και αποφασιστικός. Ο “IceMan” θα είναι για πάντα ένα σταθμός στην ένδοξη ιστορία της Alfa Romeo

 

 

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN

 

 

«Δεν υπάρχει άλλος οδηγός που να μοιάζει στον Kimi. Η παρουσία του, το χάρισμα του και η μοναδική του προσωπικότητα συνδυάζονται με τις μοναδικές του δυνατότητες, οι οποίες του εξασφάλισαν το 2001 την είσοδο του στην Formula 1. Ήταν χαρά μας που εργαστήκαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω ότι μιλώ εκ μέρους όλων στην Alfa Romeo Racing ORLEN, όταν λέω ότι ο Kimi έγραψε μοναδικές σελίδες ιστορίας για την ομάδα μας και συνολικά το άθλημα.»

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...